Hogyan sprinteljek gyorsabban?
Egy trekking kerékpárom van. Szeretnék vele gyorsabban sprintelni(nagyobb max sebességet elérni). Most a max sebesség 43km/h de ezt kb 5 mp ig tudom tartani. Valami ötlet hogy gyorsabb legyek? Ha leszerelem a sárvédőket az mennyit dob rajta? Hogyan lehet kifejezetten sprintre edzeni?
16/f

Én nem gondolom komolyan az edzést (a 92-es értelmében), de elég kényelmetlennek találom a fékezgetést. Nekem úgy nem szórakoztató a biciklizés.
De különbözőek vagyunk, ami valakinek jó, tetszik, másnak meg nem. Ez normális.

De könyörgöm, miért kéne végig vizslatni???? Ugyanúgy országúton is kell figyelni a forgalomra... Ismerek egy-két nagyon komoly bringást, egyikük sem figyeli végig a pulzusát, pedálfordulatát, se a wattmérőt... Mégis miért figyelné? Ha csak percenként néz rá, hirtelen elkezd 120as pedálfordulattal, 600watton, 190-es pulzussal sprintelni, mi?:D Ugye, nem. Pár hónapos tapasztalattal mindenki érzi, hogy nagyjából mennyire pörgeti, watt mérő nélkül is meg tudja
mondani, hogy most 200-250-300watton teker, a combjában érzettekből.
Sőt, pl. Simon ,,Poppa" Tamás még 2018-ban is pulzusmérő nélkül csinált mindent, watt és pedálfordulatmérője se volt nagyon sokáig. De elég sokáig eljutott...
@93 Ahol nagyon sokat kell fékezgetni, ott tényleg sz*r a biciklizés. De jobb időpontokban kb. ugyanannyit, vagy még annyit se kell, mint országúton stoptábláknál, stb.

Én bátran közzéteszem ezt a gyorsításra alkalmas kört, ha valaki dél-Budáról indul, Nagytétény nincs olyan messze... :)
A körforgalom után van egy vasúti felüljáró, de nem vészes az emelkedő. Príma minőségű út, alig járnak rajta. A kör belső részén (Bányalég utca) vannak üzemek, gyárak, de ott se túl nagy az átmenő forgalom.

"...mint országúton stoptábláknál..."
Azt hiszem ebben benne van, hogy miért nem értjük egymást.

???
Gyakori az "Autók közlekedésére szolgáló kemény burkolatú sáv, amely városokat köt össze, behálózza az egész országot." definíciójú utak
találkozása, úgy, hogy az alacsonyabb rendű útról magasabb rendűre belépőket stop-tábla kötelezi megállásra. Mondjuk úgy 10kilométerenként, tehát pont, mint egy nem túl forgalmas bicikliúton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!