Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fussak vagy sprinteljek?

Fussak vagy sprinteljek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 17 éves fiú vagyok, 175cm/70kg. Világéletemben volt egy kis pocakom, mostanra kicsit látszódik a felső 4 kockám a hasamon. Tavaly ilyenkor kezdtem el futni, de aztán jött a tél és abbahagytam, viszont most május elején újrakezdtem és 7km-t birok lefutni. Ez tőlem nagy teljesítmény szerintem, 14-15 éves koromban dagadt voltam és alacsony, elkezdtem biciklizni és csak úgy olvadt le rólam a zsír. Olvasgattam, hogy a futás nem zsírégetés, hanem izommunka, ezért izomból fogyok le és nem zsírból, viszont a mérleg azt mutatja hogy sokat fogytam mert az izom nehezebb a zsírnál. És mivel én izmosabb szeretnék lenni, ezért arra gondoltam, hogy 100 méteres sprinteket vezetnék be.

Az a kérdésem, hogy hatékonyabb lenne mint a kocogás szintű futás? Heti hányszor sprinteljek, és mennyit? 5x100m vagy 10x100m? Mennyi pihenőidő legyen 2 sprint között?

2014. júl. 1. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Akkor már csinálj intervallum edzést!

Ebben az esetben ez annyit tesz, hogy bemelegítő jelleggel kocogsz öt percet, majd harminc másodperc sprint, hatvan másodperc kocogás, ebből a kettőből csinálsz tíz kört, majd megint jöhet öt perc kocogás levezetésnek.

2014. júl. 1. 15:06
 2/6 anonim válasza:
Az se jó. Ha zsírt szeretnél égetni, végezz aerob edzést.Pl. gyalogolj, de ne úgy mint egy idős asszony, hanem intenzívebben, megállás nélkül 1-1,5 órát, de ne többet. Minden nap mehet. És nem ártana egy jó diétás étrend is. Így elkerülheted az izomveszteséget és zsírt égethetsz.
2014. júl. 1. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt is lehet. De az intervallum edzés is jó!
2014. júl. 1. 15:09
 4/6 anonim válasza:
A kérdezőnek írtam, amúgy azt, hogy "az se jó " :D
2014. júl. 1. 15:23
 5/6 anonim ***** válasza:

inshapeafter50.com/wp-content/uploads/2012/04/sprinter-vs-marathoner-3.jpg

Melyikre akarsz hasonlítani? Nehogy komolyan vedd, a két képen a különbség az izomrostarány miatt van.

2014. júl. 1. 15:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Intervallumot ki fogom próbálni, hallottam már erről is. Utánnaolvasok picit és csinálom, köszönöm!
2014. júl. 2. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!