Fussak vagy sprinteljek?
Sziasztok, 17 éves fiú vagyok, 175cm/70kg. Világéletemben volt egy kis pocakom, mostanra kicsit látszódik a felső 4 kockám a hasamon. Tavaly ilyenkor kezdtem el futni, de aztán jött a tél és abbahagytam, viszont most május elején újrakezdtem és 7km-t birok lefutni. Ez tőlem nagy teljesítmény szerintem, 14-15 éves koromban dagadt voltam és alacsony, elkezdtem biciklizni és csak úgy olvadt le rólam a zsír. Olvasgattam, hogy a futás nem zsírégetés, hanem izommunka, ezért izomból fogyok le és nem zsírból, viszont a mérleg azt mutatja hogy sokat fogytam mert az izom nehezebb a zsírnál. És mivel én izmosabb szeretnék lenni, ezért arra gondoltam, hogy 100 méteres sprinteket vezetnék be.
Az a kérdésem, hogy hatékonyabb lenne mint a kocogás szintű futás? Heti hányszor sprinteljek, és mennyit? 5x100m vagy 10x100m? Mennyi pihenőidő legyen 2 sprint között?
Akkor már csinálj intervallum edzést!
Ebben az esetben ez annyit tesz, hogy bemelegítő jelleggel kocogsz öt percet, majd harminc másodperc sprint, hatvan másodperc kocogás, ebből a kettőből csinálsz tíz kört, majd megint jöhet öt perc kocogás levezetésnek.
inshapeafter50.com/wp-content/uploads/2012/04/sprinter-vs-marathoner-3.jpg
Melyikre akarsz hasonlítani? Nehogy komolyan vedd, a két képen a különbség az izomrostarány miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!