Kis izmot szeretnék magamra rakni,16 éves vagyok 58 kg és 180 cm magas. Mondhattok akár edzésmódot is, viszont semmi pénzem nincs konditeremre vagy fehérjés cuccokra. Adtok tippeket?
bumbi, csak neked, itt egy hónapja készült tömegesebb fotóm: [link]
Ja és valóban heti kemény 2*2 óra foci is megy. És ez persze naturálban jött össze.
Ha akkora nem is, de ismerek "munkásembereket" (nevezzük így azokat, akik nem figyelnek az étrendjükre, hanem esznek amit kapnak, és kondi terembe se járnak)a környezetemben, akik megközelítőleg így néznek ki. (hangsúlyozom megközelítőleg) Példának okáért édesapám. Rendőrként dolgozott, emellett elég sok fizikai munka (sokszor heti 7 nap), 100 kilót - és szerintem többet is - fekve kinyomja ő is nyugodt lélekkel. Írtad az egykezes fekvőket, nos azokat kezdem én is megközelíteni. Persze egy szóval se írtam hogy gyenge lennél, csak nekem 27 év edzés után nem tűnik különlegesnek, épp azért mert szoktam látni hasonló fizikumú munkásokat is.
Leragadtam a pizzás dolognál, mert te arra vagy nagyon büszke, hogy azzal izmosodtál:) Montezről meg csak óvatosan beszélj, ha ott állna előtted, lehet nem mernél megszólalni sem:) Nem extra a fizikuma? Lószart nem..Tudod ha egy idő után nem emeled a súlyt nem növekedsz, nem növeled a kaját nem növekedsz, soroljam? Honnan tudod, hogy Montez nem itt állt le(tudatosan)? Ráadásul testépítés mellett heti több órát focizik, aki futball mellett ilyen izomtömeget meg tud tartani, az előtt leborulok. Azért 120 kg-val guggol, vagy többel, 100+ kg-val fekvenyom...stb...Szóval csak válogasd meg a szavaidat, akkor szarozz le valamit, ha jobbat csinálsz, és te nem tudnál jobbat csinálni. Mielőtt írod, hogy nyalok neki, előre is a válasz, hogy nem, csak tisztelem, elismerem, nekem is sokat segített már, mint a legtöbb embernek itt, és egyértelműen mellé állnának, nem melléd:)
SSanchez, nem pizzával, hanem étrend nélkül. Ha pizza volt pizza,ha csilisbab akkor csilisbab, krémes süti, gulyásleves, főzelék, hamburger, oldalas. Ami épp jött. Mivel bízok abban, hogy aki élelmiszermérnökként dolgozik, az bölcsebb annál, mintsem kritikára erőszakkal válaszoljon, valószínüleg ugyanúgy megmernék szólalni. A véleményemet én vállalom szemtől szemben is(: Ha megnyugtat, nyáron - mikor ugye az idő engedte - heti 7x2 órát fociztam, és tudtam közben izmosodni is (nem csak megtartani az izmot).
Másrészt, én egy szóval se sz*roztam le Montezt, sőt, már két alkalommal is Ételek,italok kategóriából hozzá küldtem a kérdezőt, mert az tömegnövelő étrendet akart, illetve arról érdeklődött.
AKkor a tanácsodat mondd Monteznek is, hiszen Montez lesz*rozta a kajáimat, pedig bízok benne hogy több évnyi konyhai munka után én tudom őket jobban csinálni:). Vicc volt. :)
A gond az, hogy bumbi és csapata képtelen a már említett analitikus gondolkodásra, nem látnak bele a részletekbe, és fogalmuk sincs, mi hogyan zajlik körülöttük. szókratészka például csak annyit vett észre a világból, hogy jól érzi magát, ergo, mivel hallotta, hogy van olyan, hogy vitamin, akkor azok biztos elegek nála, és jóvan. Közben minden bizonnyal fingja sincs róla, mi is az a vitamin, és hogy működik.
Ez a hibás felfogás már eredményt is hozott, azaz pont hogy nem hozott, mivel a kérdező pont azt csinálta, amit a szupercsapat javasolt, és lám, vékony maradt. Rajtam kívül még két ember ismerek, akinél ugyanez van. Na ilyenkor mi van? Most speciel miért tévedünk?
A gond másik megfogalmazása, hogy a szupercsapat mennyiségeiből, jelzőiből hiányzik az érdemi információtartalom. Szubjektív. Kinél mi a változatos, kinél mi az izmos, kinél mi a sportos, kinél mi a sok, kinél mi a kevés, kinél mi az "épp eléd rakják", ezeket ismételgetik, de ezekkel nem lehet semmit sem kezdeni. csak képzeljetek el egy szakácskönyvet, amiben hasonlóan vannak megfogalmazva a dolgok: vegyél egy kis lisztet, tegyél hozzá pár tojást, némi vizet, pont jó mennyiségű cukrot, kavargasd, süsd egy ideig, aztán torta lesz. Lehet az állagából látni ugyan, hogy mi kell még bele, de azért ezt ne nevezzük már szakácstudománynak... mi konkrétan csak annyit mondtunk, hogy érdemes tudni számszerűleg a pontos mennyiségeket. Úgy biztos lesz eredmény. És ezért vagyunk leszólva. És kedves gyorki92, ha ilyen kis tudatlan tapírok mindentudónak hiszik magukat, és leszólják azt, aki csak pontos akar lenni, azt nem fogom hagyni csak úgy. Azé nehogymá a lekvár tegye el a nagymamát.
Lehet az állagából látni ugyan, hogy mi kell még bele, de azért ezt ne nevezzük már szakácstudománynak... mi konkrétan csak annyit mondtunk, hogy érdemes tudni számszerűleg a pontos mennyiségeket.
Akkor kérdezz meg pár szakácsot, hányszor használnak mérleget;) Hányszor mondják a konyhán, hogy csinálj besamellt 5dkg vajból, vagy hányszor kérnek vaníliasodót 3 deci tejből, vagy hogy tudják-e, pontosan hány deci tejszínnel sűrítik a ragut, hány gramm tejföllel habarják a főzeléket. Nem hiszem hogy pontos adatot kapnál.
És nem tudok pontosítani semmin. Mivel nem készítettem előtte fényképet, ezért hiába küldenék mostanit a fejlődést nem látnátok, hogy honnan hova jutottam étrend nélkül, másrészt pedig nem szoktam megjegyezni hogy az elmúlt 5 hónapban melyik nap mit ettem éppen, és edzettem-e akkor, vagy dolgoztam-e. Valószínűleg az ember ha nem is figyel az étrendjére, akkor is visz be fehérjét, amiből tud izom épülni. Valószínűleg nem 100%-os hatékonysággal növelem a tömeget, ezt nem is vitatom.
De mindig a tankönyvet nyüstölöd. Ha egy szakácskönyvben az van írva, hogy csipet só, akkor már meg se fogod kóstolni az ételt, mert elhiszed, hogy pont egy csipet kell majd hozzá? Leírom most már tucatszor is: az elmélet és a gyakorlat nem mindig fedi egymást.
Ööö, talán mert kitapasztalta? Aki elsőre főz, az is találomra teszi bele a mennyiségeket? És talán nem pont ugyanez történt a sok millió sportoló esetében is, amiért kialakult, hogy márpedig kell az a kaja? Ha olyan könnyű lenne random izmosodni, az terjedt volna el. A testépítés tudományrésze főleg tapasztalati. nem laborokban határozták meg pl. a fehérjemennyiséget, hanem a konyhában.
És megint, amit mondtam már sokszor. Nálad van némi fehérje egy átlagos étrendben. Lehet hasonló mennyiségű, mint amennyi amúgy is kéne. Lehet a szénhidrát is annyi. Csak nem tudsz róla. De másnál ez korántsem biztos, nem lehet valószínűsíteni semmit, vagy tudunk valamit, vagy nem. Sejtem, meg gondolom nincs. Kell egy közös nyelv. Azok pedig a számok. De nem kell grammrapontosan, belefér nagyobb tartományú hibahatár is. De valamennyi muszáj.
És megint, amit mondtam már sokszor. Nálad van némi fehérje egy átlagos étrendben. Lehet hasonló mennyiségű, mint amennyi amúgy is kéne. Lehet a szénhidrát is annyi. Csak nem tudsz róla. De másnál ez korántsem biztos, nem lehet valószínűsíteni semmit, vagy tudunk valamit, vagy nem. Sejtem, meg gondolom nincs. Kell egy közös nyelv. Azok pedig a számok. De nem kell grammrapontosan, belefér nagyobb tartományú hibahatár is. De valamennyi muszáj.
Változtat a tényen, hogy az étkezésemre való figyelem nélkül tudtam fejlődni? Aki egyoldalúan táplálkozik, csak az nem tud fejlődni, pl aki mindennap csak pizzát eszik. Vagy folyton egyfélét. ÉN eszek rizst, krumplit, tésztát, sertés-marha-csirke-halhúst, leveseket, zöldségeket, főzelékeket, gyümölcsöket, mélyfagyasztott kajákat, csokit, sütit, édességet, cukros üdítőket. Tehát szinte mindenevő vagyok. És sose volt olyan kérdésem magamtól, hogy vajon bele fér-e ez a kaja az étrendbe. Itt meg lenolajat, meg teljeskiőrlésű kenyeret,tésztát ajánlanak, amik nem kicsivel drágábbak az átlag étolajnál, vagy zsírnál.
Szóval, feleslegesnek tartom az étrendet, hogy napi 5 kötelező étkezés, meg soványtúrót kell enned, meg csirkemellfilét rizzsel, babbal. Aki változatosan - tehát mindenfélét - eszik, az úgyis beviszi ha nem is a kellő, de egy azt megközelítő mennyiséget. Valószínűleg ugyanazt a fejlődést nem 1, hanem 1,5 hónap alatt éri így csak el, de legalább azt eszik, amit akar.
Na jóvan, bmeg, én ezt rohadtul meguntam, nincs már kedvem ilyen értetlen hülyegyerekekkel vitatkozni. Amit te "elértél", meg "fejlődtél", az egy nagy NULLA! SEMMI! Érted? Úgyhogy te, a nulla háttereddel, nulla rálátásoddal, nulla műveltségeddel ne próbálj meg tanácsokat adni, mert NEM MŰKÖDIK! Kiszúrja a szemedet a példa, te analfabéta.
Műveltségről szerintem nem beszéltünk, úgyhogy nem tudom miből szűrted le hogy nulla műveltségem van. A vitakultúrám bizonyosan távolabb van a nullától, mint a tiéd, vagy SSanchezé. Montez legalább, ha ellenkező véleményen is van, tud vitatkozni.
Testépítői szemmel lehet hogy nulla, de átlag ember szemével kicsit sem. De én nem is akarok testépítői mértékekben izmosodni, sikeres vagyok más téren, van önbizalmam anélkül is, hogy kigyúrnám magam. (a kondizók nagy része ezért kondizik.. hogy bejöjjön a csajoknak, vagy mert nincs megelégedve magával) És te nevezheted nullának a teljesítményt, ha 10ből 9 ember elismeri. Talán fogok tudni aludni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!