Kis izmot szeretnék magamra rakni,16 éves vagyok 58 kg és 180 cm magas. Mondhattok akár edzésmódot is, viszont semmi pénzem nincs konditeremre vagy fehérjés cuccokra. Adtok tippeket?
SSanchez (azért ha jól megnézem ezt a nevet sokat mondó...) nem hinném, hogy jogodban állna ezt a hangnemet használni azértmert valakinek más avéleménye mint a Tied.
De ezzel egyébként csak magadat minősíted.
De hogy visszatérjek a hozzászólásodhoz, jelzem hogy valóban nem értek egyet ezekkel a divatvitaminok szedésével. Ha valaki rendesen étkzik, elég változatosan (tejtermék, tésztaféle, hús, zöldség-gyümölcs stb.) akkor magyarázd már elnekem hogy mi indokolja pl C vitamin bevitelét? Ráadásul ez egy olyan vitam amit a szervezet nem is hajlandó raktározni, ugyanis a bevitt felesleg a vizelettel távozik. Én még életemben nem ettem vitamint meg egyéb kiegészítőt. Mégis elkerül a betegség messzire. Egy náthára sem szedek antibiotikumot mint ahogy az ma már dukál sokaknak. 3 nap alatt elmúlik magától.
De mint már említettem nem nagyon érdekel, hogy Te és hasonszörű társaid naponta mennyi felesleges kemikáliával terheli meg a szervezetét. Tegyétek, én így éltem, élek, és fogok élni. Sőt a gyerekeim is hasonló módon lettek nevelve, és elég jól bírják az életüket.
na jó éjszakát kis SS kapd be a vitaminjaidat és a bifinusz eszenziszt se hagyd ám ki, még a végén fellép valami hiánybetegség. Bár a te hiányodra nincs kiegészítő:)
Szerintem a kérdező edzésmódja jó ahogy van. Többet edz mint a legtöbben. A tápanyagkérdéshez meg a véleményem, hogy mindegy, hogy miként viszi be a tápanyagokat. Ugyanazt be lehet vinni alma és tabletta formájában is.
Ha a kérdező a jelenlegi edzése ütemének ellenére nem tapasztal pozitív változást, akkor egyen kicsit többet.
Bumbi02 rengeteg válasza ugyanarról szól, csak úgy tűnik nekem, sajnos az étrendkiegészítőt pártolók elsiklanak felette minden egyes alkalommal: nem egyetlen út létezik. Meg lehet csinálni a testalkatot konyhakoszttal is, még ha esetleg lassabb is és/vagy nem olyan hatékony mint ha valaki pontosan kiszámolja, hogy miből mennyit kell bevinnie naponta.
Én magam a hagyományos (étrend kiegészítő nélküli) étrend híve vagyok. Kinek a pap, kinek a paplan, nem értem bumi02-t miért kellett megszólni az első posztja után, csak mert kinyílvánította a véleményét. Ti (étrend kiegészítősök) is leírhattátok volna nyugodtan, mások piszkálása és sértegetése nélkül a sajátotokat (vagy legalábbis miután láttátok, hogy bumbi02 más véleményen van mint ti, tudomásul veszitek, és annyiban hagyjátok, sokkal meggyőzőbbek lennétek), és elkerülhettétek volna a 7 oldalas flémwórt (feltéve, hogy nem ez volt eleve a szándékotok, hogy valakit kioszthassátok). A kérdező meg kiválasztja, ami leginkább közel áll hozzá.
Gyorki, tévedésben vagy, nem azt írtuk, hogy tápkieg kell, hanem azt, hogy a normális étrend kell. Hol olvastad, hogy azt írtam, hogy kötelező tápkieget használni??
Arról van szó, hogy kakaós csigával és pizzával nem viszel be elég fehérjét. Tehát oda kellene figyelni, hogy mit eszünk. Ennyi volt a lényeg, nem a tápkiegre volt kihegyezve!
Rendben, elnézést, az étrend kiegészítők tényleg nem a fő pontban voltak. Akkor módosítanám, ahol az szerepelt, erre: "kiszámolt étrend". De szerintem amíg valaki nem zsírban tocsogó kaját eszik napi 6szor, hanem változatosan, egészségesen étkezik, addig nagyot nem hibázhat a kiszámolt étrend (és csak hogy ide is ideírhassam - mert azért csak-csak szóbakerült eddig is-, az étrendkiegészítők, vitamintabletták) nélkül is. Legfeljebb 1 év alatt éri el azt a hatást, amit más mondjuk fél év alatt.
<nemkomoly>Hibáztassuk a kérdezőt, mert nem mondta, milyen gyorsan akarja sportosra edzeni magát. </nemkomoly>
A stílusotok ettől függetlenül is bicskanyitogató volt már az elején, hogy leszaroztátok a házikosztot, hogy azzal nem lehet erősíteni. Lehet, több embernek sikerült a környezetemben, jómagamnak is.
Annyit amúgy hozzátennék szokratesz egyik válaszához, hogy ha valaki nem edzi őket, akkor mindegy, honnét szerezte az izmait, testépítésből vagy fahordásból, szerintem ugyanúgy eltűnik mind.
Nem a házi koszttal van gond, mert az lehet jó is és nem a zsíron van a lényeg, hanem azon, hogy ha valakinek a házi koszt 3 étkezésből kettönél péksütit jelent, akkor az nem megfelelő az izmosodáshoz.
Mert ahhoz meg kell lenni a fehérjemennyiségnek. Ha ez kevés, akkor nem az lesz, hogy kisebb fejlődés vagy lassú lesz, hanem általában semmi nem lesz, vagy nagyon pici mértékű és ott meg is áll a dolog.
De ha megfelelő memnyiségű húst, tojást, túrót, szb eszel, akkor még izmosodhatsz is. Ennyi volt a mondandóm lényege, amit nem tud pár ember elfogadni. Majd reggel folytatom, nekem most pihi van.:)
Nem találom meg újra a két péksüteményes posztját, úgyhogy nem szólok ahhoz hozzá, mindenesetre annak a hitelét (tekintve hogy máshol meg napi 5-6 vegyes étkezést említ), szerintem példa volt.
Valaki említette, hogy az ember beáll egy olyan étrendre, ami megfelelő a saját mozgásmennyiségéhez, méregetés nélkül. Én ezt támogatom.
Egyébként, ha ilyen kultúrált keretek között ment volna a vita eddig is, mint ez a 2 üzenet amit velem váltottál, most nem lennék itt.
Jó éjszakát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!