Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kis izmot szeretnék magamra...

Noniakarok kérdése:

Kis izmot szeretnék magamra rakni,16 éves vagyok 58 kg és 180 cm magas. Mondhattok akár edzésmódot is, viszont semmi pénzem nincs konditeremre vagy fehérjés cuccokra. Adtok tippeket?

Figyelt kérdés
tényleg nem túl sokat, egy 4 kilós,5 kilós súlyzóval + húzódzkodok + fekőtámaszt nyomok. Próbálok sok húst enni, és azután edzeni, pillanatnyilag elég sovány vagyok,58 kg,180 cm magas és 16 éves múltam . Mire lesz elég, vagy mit tudnék még csinálni, ahhoz hogy tényleg kinézzek valahogy? ( Nem túl izmos, csak sportos akarok lenni )Néptáncolok , kosarazok. Néptánc heti 3x 3 óra, intenzív mozgás, kosár heti 2x 2 óra szintén elég intenzív.

#izomnövelés #fekvővel.
2012. dec. 1. 01:48
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/196 bumbi02 ***** válasza:
83%

essék, inkább nem szólalok meg, nem rágom a szájába azt amit a saját testemnél figyeltem meg, hanem iránymutatást adok neki, sőt felhívom a figyelmét, hogy ha túlságosan zsírosodna, csökkentsen a szénhidrát mennyiségen például, vagy ha nem tud hízni akkor növeljen. De nem pofázok be neki, hogy egyé' pizzát me' az jó, mert nekem használt, neked is fog.

Na, látom még mindig a pizzánál ragadtál le, ajánlom hogy olvasd el a többi kommentet is, ne csak azt az egyet.

Akiknek ma jó izomzatuk van - és nem kondisok - jelentős részük étrendre figyelés nélkül szerezte meg azt. 10 "izmos" emberből nagyjából 7. Mert azért valljuk be, manapság kevés embernek van pénze a konditermekre, illetve a táplálékkiegészítőkre, és arra, hogy mindennap csirkehúst egyen. Mégis találunk a 30-as, 40-es korosztályban olyanokat, akiknek az átlagosnál jobb az izomzatuk, akik kinyomják a 80, 100 kilót is. Szóval nem egy emberből vontam le azt amit írtam, magamnál csak számszerűsíteni, pontosítani tudtam. (számszerűsíteni azt, hogy mennyit edzek, és pontosítani hogy miket eszek). Sok rendőrnek is rendes izomzata van - nem a mai 20 éves nyeszlett rendőrökre gondolok, hanem akiket már nyugdíjaztak - , pedig az ő generációjukban kevésbé volt divat, figyelni hogy mennyi a fehérje és mennyi a ch bevitel.

A teljesen leszálkásított izomzat pedig természetellenes, és csúnya. Tehát szálkásító diéta már csak emiatt sem kell szerintem. Aki fizikai munkát végez, vagy csak rendes súlyokkal/nagy súlyokkal edz, az meg fog izmosodni esztétikus határokon belül, és erős is lesz.

2012. dec. 5. 20:17
 112/196 SSanchez ***** válasza:

Figyelj, itt senki nem írta, hogy atomszálkás fizikum a rohadt szép, meg hogy az kell mindenkinek. Szerintem nálad az a legnagyobbik baj, hogy a testépítőt azonosítod a versenyzővel. Szerintem nem csak az számít testépítőnek, aki versenyez, bár erről megoszlanak a vélemények. Na akkor leírom neked. Tömegnöveléshez, ez alatt értsd, hogy izmosodsz, leegyszerűsítve, jön egy kis zsír is, de most másra akarok kilyukadni. Kalória pluszban kell lenned, vagyis többet kell enned, mint ami a testsúlyod megtartásához szükséges, akkor kipipáltuk a kaját, persze sok fehérjére van szükség, és ch-ra. Mellé megy az edzés, amivel stimulálod az izmokat a növekedésre. 3 fontos tényező: étrend (megfelelő tápanyag bevitel), edzés (megfelelő nagyságú súlyokkal), pihenés (megfelelő regeneráció érdekében). Ha az egyiket kiveszed ebből a hármasból, már nem működik a dolog. Hiába kajálsz mint a barom, edzés nélkül nem izmosodsz. Ha edzel, de nincs megfelelő tápanyag bevitel, nincs miből építkezni, tehát megint nem izmosodsz, pihenés, ha keveset pihensz, nem tudsz megfelelően regenerálódni az edzések között, túledzed magad, nem tudod végrehajtani a következő edzésedet stb.

Mivel informatika szakmacsoportban "tanulok" mondok egy kis párhuzamot.

Számítógép működéséhez 4 alapvető dolog kell:

1. tápegység

2. memória

3. processzor

4. alaplap.

Tápegység látja el árammal a számítógépet, ha az nincs, akkor nem működik.

Memória, itt tárolja a CPU, azaz a processzor a munkájához szükséges adatokat, stb. Ha nem tudja hol tárolni, nem tud dolgozni, tehát hasznavehetetlen lesz a géped.

Processzor, nincs ami végrehajtaná a műveletet(nincs ami számolási műveleteket végezne), tehát megint használhatatlan a számítógéped.

Alaplap, ez a lelke mindennek, ez egy fő nyomtatott áramköri lap, erre csatlakozik minden. Ha az egyik alkatrészt kivesszük ebből a négyes fogatból, használhatatlan számítógépet kapunk. Itt most nem azt kell érteni a használható alatt, hogy tudunk böngészni a neten. Hanem ezekkel már működőgépes számítógépet lehet csinálni, amivel lehet dolgozni, az egyes kiegészítők, perifériák, monitor, ami segíti, hogy a PC kommunikáljon a felhasználóval. Egér, billentyűzet, hogy könnyebbe tudd kezelni a gépet, bár hozzáteszem, hogy az egeret maximum operációs rendszer telepítése után fogsz használni. Mindegy, nagyon eltértem a témától, de egy a lényeg, itt minden összefügg mindennel, ha 1 dolgot is kiveszel nem fogsz kapni semmit. Vagy együtt, vagy sehogy.

2012. dec. 5. 20:32
 113/196 bumbi02 ***** válasza:
83%

Azért a háttérpontozók megint itt vannak, bár véleményt nem alkotnak, vagy csak nem tudnak.

A tömegnöveléshez szükséges tápanyagokat az ember különleges étrend nélkül is beviszi, csak nem maximalizálja a hatékonyságot. Mivel valószínüleg nem úgy működik a test, hogy vagy 1kg izom épül 1 hónap alatt, vagy 0kg. Ha nem jó az étrend, akkor 1 hónap alatt csak töredéke (mondjuk 0,5kg izom) épül, mert nem volt elegendő a fehérje, vagy a ch hozzá.

Hiába csavarjuk, csűrjük a témát, nagyon sok Montez testalkatát megközelítő "étrend és konditerem nélküli" alak mászkál az utcán, falun, városban. 27 év fizikai munka után is néz ki közel úgy az ember, mint 27 év étrendes kondi után. És megkockáztatom, hogy erőben is jobban teljesítenek. (hangsúlyozom, hogy a véleményem szerint, és ismét nem gyengéztem le senkit) Csak aki bányában, erdőn, mezőn végzi a fizikai munkát, az nem fog azzal törődni, hogy leszálkásítsa az izomzatát.

Én azért "ellenzem" ezt az étrendes dolgot, mert szerintem a teljes életet éléshez hozzá tartozik az is, hogy azt eszek, amit szeretek, amit kívánok. Ha éppen pizzát - csak neked SSanchez - akkor pizzát, ha éppen mézeskrémest, akkor azt. És nem kell megnéznem, hogy a mai étrendembe még belefért-e, vagy sem. Másrészt itt már boldog-boldogtalan arra van buzdítva, hogy tömegnövelő edzést végezzen. Még az is, aki pár kiló izmot szeretne csak felszedni, hogy kicsit vaskosabb legyen. Ha csak azok lennének izmosak, akik étrendet követnek, akkor elszomorítóan kevés lenne az izmos ember. Kb tizedannyi, mint most. Aki 14-15-16 évesen étrendet akar, mert annyira megszeretne izmosodni, az szerintem súlyos önértékelési problémákkal küzd, ha csak ennyitől tudja magát többre tartani.

2012. dec. 5. 21:20
 114/196 anonim ***** válasza:
100%

Bumbi, én még sem látok ilyen izomzattal kondis edzés nélkül embereket. És csak hogy ne legyél tévedésben, én nem 80 kilóval nyomok, hanem tömegesen kimegy a 140 is. De biztos bárki kinyomja tényleg. Ez már szánalmas, hogy mindig velem példálózol.

Ki akartam ebből szállni, de azt nem hagyom, hogy lesz@rozd az elért eredményeimet. Én pedig már próbáltam veled rendes lenni, segíteni, de ha folyton betámadsz, akkor persze folytathatjuk.

2012. dec. 5. 21:34
 115/196 bumbi02 ***** válasza:
49%
Ez nem betámadás hogy folyton veled példálózok, egyszerűen rólad vannak pontos adatok - mióta edzel, hogy nézel ki, mennyi egykezes fekvőt nyomsz, hány kilót nyomsz ki stb - , SSanchezzel nem tudnékpéldálózni, mert azt se tudom hogy fiú-e vagy lány.
2012. dec. 6. 01:48
 116/196 SSanchez ***** válasza:
59%
Na mi van bumbi, hirtelen megvillantottam valamit és nem tudod le reagálni és belekötsz a nemembe?:) Folytathatjuk ha gondolod, ha annyira büszke vagy az izomzatodra, villants képet, én is megmutatom a 18 éves fos izomzatomat:)
2012. dec. 6. 14:24
 117/196 bumbi02 ***** válasza:
83%
Megvillantottál valamit? Lemaradtam róla. Reagáltam érdemben is szerintem arra amit írtál, és hiába próbálod belemagyarázni, nem kötöttem bele a nemedbe. Csak egyszerűen Montez már írt hogy miből mi megy neki,hány éves, illetve róla láttam fotót,és azt is tudom mióta edz, rólad meg szó szerint még a nemedet se tudom.
2012. dec. 6. 14:31
 118/196 SSanchez ***** válasza:
59%
Mert egy hülye ember vagy. Valószínűleg ilyen f@sz csaj nem létezik, aki ilyen stílusban "beszél". Ráadásul felajánlottam, hogy megmutatom az izomzatomat, amire nem vagyok büszke, csaj is izomzatát mutatná, vagy a csini popóját? Annyira logikátlan vagy, hogy besz@rok rajtad. Ráadásul Sanchez-t bizonyára lányra szokták mondani:) Tőled falra mászok:)
2012. dec. 6. 15:09
 119/196 bumbi02 ***** válasza:
Gondolom mikor valaki azt mondja "Azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány", azt is szó szerint veszed, és lehülyézed, hogy de egy hülye vagy, hogy nem tudod :) De látom kár neked akármit is írni, mert nem tudsz elrugaszkodni a személyeskedéstől, és attól, hogy szó szerint vegyél mindent. A kommentjeid színvonalát tekintve, jobban tennéd ha gyúrás, és étrend helyett a tanulásra koncentrálnál inkább. Gyúrásból nem fogsz megélni.
2012. dec. 6. 15:23
 120/196 SSanchez ***** válasza:
59%
Elmondom neked, hogy Műszaki Szakközépiskolában tanulok. Végzős vagyok és az elmúlt 4 évben 4,4 alá nem ment az átlagom, tavaly 11. osztályban, azaz a legnehezebben 4,78-as átlagot hoztam össze, szóval te csak ne papolj, hogy a tanulással foglalkozzak. Azzal foglalkozok, amivel éppen akarok, ha éppen neked anyázok akkor neked anyázok. Írhatsz rólam bármit, de te meg nem tudtad lereagálni amit írtam a tömegnövelésről és informatikán belül egy kis ízelítőt, azért nem vagyok hülye gyerek, mint amilyennek mutatom magam:)
2012. dec. 6. 15:35
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!