Kis izmot szeretnék magamra rakni,16 éves vagyok 58 kg és 180 cm magas. Mondhattok akár edzésmódot is, viszont semmi pénzem nincs konditeremre vagy fehérjés cuccokra. Adtok tippeket?
igen, vagy fegyencedzés, de egy ilyen is jó lenne:
Fontos, hogy jó étrended legyen:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Valószínűleg meg fognak szólni, de étrend nélkül is tudsz izmot felszedni, főleg ha nem akarsz testépítői szintre tömeget növelni.
Anyagi okokból nekem sincs pénzem se konditeremre, se súlyzókra (étrendhez pedig hedonista vagyok, és szakácsként szeretek jókat enni) . Tavaly május elején 85 kiló voltam, sikerült lefogynom 72 kilóra, majd utána 77 izmosodni. Itthoni edzéssel, futással.
Fekvőtámaszok (heti 4-5 alkalommal 150-200, különféle nehezítésekkel- súllyal hátamon, lábat magasabb helyre tenni, szűk kéztartással, széles kéztartással,)
"Házi" súlyokkal edzés (heti 2-3 alkalommal 15-25-35kg-s súlyokkal - erősítő, betondarab táskába, stb)
Futás ( napi 8-9km terepen - tehát nem síkpályán)
Felülések (150-200 heti 3-4 alkalommal)
Törzsemelések (150-200 heti 4-5 alkalommal)
Persze voltak olyan hetek ahol nem stimmeltek a számok, mert munka volt, betegség, vagy csak buli buli hátán, esetleg lustaság, de ha edzettem többnyire hasonlókat, és azért régi testalkatomhoz képest kivállasodtam szemmel láthatóan + erőben is fejlődtem, már az egykezes fekvőket gyakorlom, bár még csak 2-3 megy. - persze nem szálkás, de nem is akarom leszálkásítani, ez így nekem jobban tetszik, barátnőmnek is, és a környezetemnek is - .
Ahhoz hogy sportos legyél, szerintem ez bőven elég, és 0 forintba került.
Ja, a többi kaja az ingyen van a boltban. Tényleg nulla forint, tuti.:)
Dobj már egy képet ide, hogy mennyire lettél izmos. Meg irkáljunk baromságot, hogy sz@rjunk a kajálásra. Ég és föld a különbség, nekem elhiheted. Nem baj, ha te így élsz, de legalább ne hirdesd és állítsd be követendő példának.
Ja, a többi kaja az ingyen van a boltban. Tényleg nulla forint, tuti.:)
Dobj már egy képet ide, hogy mennyire lettél izmos. Meg irkáljunk baromságot, hogy sz@rjunk a kajálásra. Ég és föld a különbség, nekem elhiheted. Nem baj, ha te így élsz, de legalább ne hirdesd és állítsd be követendő példának.
Mivel nem csináltam magamnak külön étrendet, hanem azt ettem amit amúgyis ettem volna, ezért nem számolnám fel az edzésem költségei közé. Ellenben, ha krumplistészta helyett csirkehúsra és fehérjére költenék, akkor az már inkább lenne az edzés költsége, mint a mindennapi étkezésemé.
Te ezt tarthatod baromságnak, nekem bejött, úgy hogy sokszor még ilyenkor is eszek. Azt elhiszem neked, hogy ég és föld a különbség aközt, hogy valaki figyel az étrendjére, és szabályszerűen edz és kinézetre-testépítésre koncentrál, és aközt, hogy valaki hobbi szinten otthon kondiban tartja magát, illetve erősít (mielőtt vitatéma lenne: nem írtam hogy a testépítő nem erősít, csak a testépítés inkább a külsőségre hajt) . Természetesen, aki az első kategóriába tartozik gyorsabban, és hatékonyabban fog fejlődni. De én elkésve semmivel se vagyok.
És mivel a kérdező írta hogy nem túl izmos, inkább csak sportos akar lenni, ezért bátorkodtam leírni, hogy szigorú étrend, fehérje, és súlyzókon túl is van mód erre.
És nem értem mi a baj azzal amit írtam, és miért ne hirdethetném. Én meg azt nem tudom megérteni, hogy lehet azt követendő példaként hirdetni, hogy 15-16 évesen az ember számolgassa, hogy mennyi fehérjét kell bevinnie, és mennyi szénhidrátot, és ehet-e ezt, ehet-e azt. Máskor is leírtam már: érdekes, hogy sokan meg tudnak izmosodni étrendre való tekintet nélkül is.
sokan meg nem tudnak megizmosodni krumplistésztával és kakaós csigával. Nekem rengeteg privát levél jön és miután az étrendben segitek, onnantól fejlődnek. Hihetetlen, hogy ezt valaki nem érti meg.
És nem kell leirni újra a mondataimat, tudom, hogy mit írtam, minek idézed a válaszodnál?
Na mindegy, eddz, ahogy akarsz és egyél minden sz@rt, aki meg haladni is akar, az majd hallgat rám, mint eddig is.
Én is kultúrált választ adtam, semmi sértő jelzőt nem írtam rád.
Na, én befejeztem, jó edzést neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!