Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kis izmot szeretnék magamra...

Noniakarok kérdése:

Kis izmot szeretnék magamra rakni,16 éves vagyok 58 kg és 180 cm magas. Mondhattok akár edzésmódot is, viszont semmi pénzem nincs konditeremre vagy fehérjés cuccokra. Adtok tippeket?

Figyelt kérdés
tényleg nem túl sokat, egy 4 kilós,5 kilós súlyzóval + húzódzkodok + fekőtámaszt nyomok. Próbálok sok húst enni, és azután edzeni, pillanatnyilag elég sovány vagyok,58 kg,180 cm magas és 16 éves múltam . Mire lesz elég, vagy mit tudnék még csinálni, ahhoz hogy tényleg kinézzek valahogy? ( Nem túl izmos, csak sportos akarok lenni )Néptáncolok , kosarazok. Néptánc heti 3x 3 óra, intenzív mozgás, kosár heti 2x 2 óra szintén elég intenzív.

#izomnövelés #fekvővel.
2012. dec. 1. 01:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/196 szokratesz ***** válasza:
38%

Ismét megemlíteném, hogy amennyiben a kérdést figyelmesen elolvassuk akkor látható, hogy a kérdező még erősen fejlődésben lévő személy.

Az hogy Ti folyamatosan azt akarjátok belésulykolni, hogy válogassa meg mit eszik és mit nem, az elég felelőtlen.

Az hogy engem leszóltok nem igazán érdekel mert ismerem magam, (teljesen átlagos testalkat) de veletek bármikor kiállok egy kis munkaversenyre, mondjuk rakjunk méterfát az erdőn, aztán meglátjuk, hogy a soványhúsevők vagy a mindenevők fognak nyerni. Bedöltök korunk médiahülyeségeinek, elhiszitek, hogy bifinus esensis nélkül nem élet az élet. Bizonygatjátok, hogy micsoda bonyolult megtervezni egy étrndet, közben súlyokat emelgettek divatizmok reményében mert kicsi az önbizalmatok. Volt szakmámból adódóan teljesen tisztában vagyok, hogy ezek a kényszeredetten felszedett izmok nem sokat, sőt semmit sem érnek egy gyorsmozgású acélos inakkal rendelkező személlyel szemben. Mire ezek gyurmaizmok megmozdulnak addigra egy szikár ember lecsap benneteket mint a Taxiórát.

2012. dec. 3. 09:34
 52/196 anonim ***** válasza:
50%

Megint. Közhely közhely hátán :D Valamiért sok megkeseredett átlagpolgár a testépítőkön próbálja megélni, hogy nagy legyen, ismételgeti ezeket a "leleplező tényeket", és azzal nyugtatja magát, hogy ezeket a buta, gyenge, lassú mamutokat még ő is leverné. Ajánlom figyelmedbe oktató jellegű kérdésemet, ott is a 16. és a 19. választ (amiket láss csodát, nem is én írtam): http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__randizas__35784..

De annyira vicces, amikor engem valami izomagynak hisznek :D Lenne meglepődés, ha látnátok.

2012. dec. 3. 10:04
 53/196 bumbi02 ***** válasza:
91%

Nem gondoltam senkit se itt izomagynak, mert már egy ideje olvasom ezt a fórum részt is, csak hát mikor jöttem egy új véleménnyel - lehet izmosodni étrend nélkül is, ha nem testépítő akar lenni az ember - , akkor egyből ördög lettem, és ki lett mondva hogy sz*r kajákat eszek, és hülyeségeket beszélek.

Nem tudjátok elfogadni, hogy nem mindenki akar 100%-os hatékonysággal havi 1 kg izmot felszedni, hanem van aki csak egyszerűen erősödni, izmosodni szeretni általában, és nem siet sehova, és bár biztos lassabb a fejlődés étrend nélkül, de attól még van fejlődés. És ti berögzülten ismételgetitek azt amit a tankönyv ír, mert annak úgy kell lennie. Az elmélet és a gyakorlat sokszor különbözik. Rámenni arra, hogy gramm pontosan annyi vitamint, tápanyagot, és ásványi anyagot vigyünk be a szervezetbe, mint amennyit az igényel a Nagy Könyv szerint, felesleges, mivel erre 10 egészséges emberből 1 figyel oda, de a többi 9 is ugyanúgy egészséges mint az az 1.

Én is voltam 15-16 évesen 60 kiló, esténként bevágtam fél kiló tésztából bolognait, és mégse híztam. Aztán csak sikerült "normális" testalkatot összehoznom, méghozzá anélkül, hogy változtattam volna az étrendemen. Van mikor egy nap 6x is eszek, van mikor éppen csak egyszer.

És a link, amit kitettél Wash. Az hogy irigységből beszélnénk.. Hát enyhe túlzás. A természetes alkat az esztétikusabb. Ha jól tudom Dirtboy szokta erre felhozni hogy melyik testépítőnek milyen jó barátnője van. (általában 2 csajt szokott felhozni, akik amúgy is undorítóan izmosak )Megnéztem őket is, azok a barátnők is testépítők, így érthető hogy ők a testépítőkre buknak. Ellenpéldára nagyjából milliós nagyságrendekben lenne mód. Szóval, nem irigykedünk arra, hogy "tökéletesre" formált izmaink legyenek. Ha a hatékonyság ugyanaz, miért érdekelne, hogy magasabb a testzsírszázalékom?

És a link amit kitettél, ott is megjelenik az, amit én próbáltam finoman mondani, de Ssanchez már el is küldött érte a fenébe...

--> "Na meg eleve, Test Építés, nem erőnövelés..." (19. válasz) Nekem ebből megint csak az jön le, hogy van erőnövelés, és testépítés, a kettő nem fedi egymást feltétlen.

2012. dec. 3. 11:04
 54/196 anonim ***** válasza:

Pedig jön vele az erő is. Nem pici súllyal edz egy testépítő sem, nézzél pár videót, amiben pl Coleman 300 kilóval simán guggol, vagy két 90 kilós egykezessel tárogat.

De én csak naturál vagyok, de 100 kiló feletti súlyokkal nyomok szériát fekve. Simán megy az egylábas guggolás is és az egykezes fekvőből is tudok 10-et, pont most ki is próbáltam. 60 kilóval tudok 4-5-öt fekve tricepszezni, stb. szóval nem hinném, hogy egy testépítő gyenge lenne.

2012. dec. 3. 11:22
 55/196 bumbi02 ***** válasza:
100%

Megint csak nem azt írtam hogy a testépítő gyenge. Csak azt, hogy nem egyenesen arányos az ereje, az izom méreteivel. Annyira kértetek képet hogy hogy nézek ki, a viszonyítás kedvéért, olyan Slash-alkatú vagyok. (pont egy GnR klippet néztem 2 perce, eszembe jutottatok..) Testépítő szemmel nem túl izmos, de ahhoz képest, ahogy kinéztem fél éve, egy éve, sokat fejlődtem. És én is letolok egykezes fekvőket, most próbáltam 6-ot tudok, egyelőre még kisebb terpeszben. (ami persze egy könnyítés, de egyre kisebb az a terpesz)

Azt már ti is többször elismertétek, hogy van erőnövelés, állóképesség növelés, és tömegnövelés. Mivel az erőnövelés és tömegnövelés NEM MINDIG fedi egymást, ezért nem egyenesen arányos az izomméret és a teljesítmény. Józan paraszti ésszel.

2012. dec. 3. 11:33
 56/196 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így van, hogy nem egyenesen arányos az izomméret az erővel, de ez nem azt jelenti, hogy egy testépítő nem erős. Egy erőemelő az erősebb, mivel erre edz speciálisan, kisebb ismétlésszámmal és még nagyobb súlyokkal.

Aztán vannak csodagenetikájú emberek, mint pl Kathi Béla, aki erőemelésben és testépítésben is bajnok. :)

2012. dec. 3. 11:41
 57/196 bumbi02 ***** válasza:
100%
Plusz hozzátenném Ronnie teljesítményéhez, hogy elsőre a 300 kg soknak hangzik, de az az ő testsúlyának kétszerese. És mivel gondolom igen alacsony a testzsírszázaléka, így a testsúlya nagy része izom. Idei olimpián ha jól emlékszem észak-koreai volt, aki 56 kilósként 168kg-ot emelt. Testsúlyának háromszorosát. Tudom, megint ott vagyunk, hogy más a súlyemelő, és más a testépítő, de ez is csak egy példa arra, hogy nem az izomméret számít.
2012. dec. 3. 11:44
 58/196 anonim ***** válasza:

Még szerencse, hogy senki nem állította, hogy az izom és az erő egyenesen arányos. Csak amikor a sok balga rájön, azt hiszi, hogy az erő egyáltalán nem is függ az izomtól. Pedig függ, csak van ott még más tényező. Ezt én is leírtam: "- Az erő és az izomméret nem állnak lineáris kapcsolatban, mert az erő még több más tényezőtől függ, mint pl: ízületek ereje, inak ereje, ideg-izom kapcsolat, technika, gyakorlottság, erőnlét. Az, hogy egy edző ember ne tudna 5kilós cementeszsákokat felemelni, miközben 20kilóval egykezes bicepszezik, kicsit irreális, nem? Nagyon is tudnak, azért erősödnek is az edzéstől rendesen, nem kell félni. "

Ha Slash alkatát nézzük (ezt a képet találtam, ahol látszik: [link] akkor azt kell mondani, hogy ez még bőven átlagos, ehhez tényleg nem kell semmi különlegesség, egy átlagalkattal véletlenül is sikerül ez. Tehát pontosan az történt, amit mondtam. Nem lettél izmos, nem lettél sportos, csak a tested észrevette, hogy edzegetsz, és kicsit alkalmazkodott. Sportszinten ez nem éri el az "eredmény" megnevezést.

Aztán most nemrég azt mondtad, hogy felesleges figyelni a vitaminra, mert úgyis egészséges marad az ember, régebben meg azzal példálóztál, hogy te is figyelsz,mert eszed a kerti almát (: Elhiszed, hogy ha nem ennéd, pontosan ugyanúgy éreznéd magad? A népi babona megint csődöt mondott.

2012. dec. 3. 11:45
 59/196 anonim ***** válasza:
300 kilós guggolás az nem csak soknak hangzik, de az is. Attól függetlenül, hogy milyen testsúllyal érik el. Nagyobb súlycsoportban nem lehet a 3-szorosát emelni a testtömegnek, még súlyemelésben sem. Amiről te írsz, az relatív erő. A maximális erő az más. Attól még egy 300 kilót mozgató ember maximális ereje lesz a nagyobb, nem pedig az 50 kilós emberé.
2012. dec. 3. 12:13
 60/196 bumbi02 ***** válasza:
91%

Sose mondtam hogy kifejezetten izmos vagyok, csak azt, hogy régebbi alkatomhoz képest láthatóan megizmosodtam. És épp ezért írtam választ erre a kérdésre, mert a kérdező sem sportizmokat akar. legalábbis a kérdésből kiindulva. Mint ezt már 15x leírtam.

Aztán most nemrég azt mondtad, hogy felesleges figyelni a vitaminra, mert úgyis egészséges marad az ember, régebben meg azzal példálóztál, hogy te is figyelsz,mert eszed a kerti almát (: Elhiszed, hogy ha nem ennéd, pontosan ugyanúgy éreznéd magad? A népi babona megint csődöt mondott.

Más dolog az, hogy megeszek mindennap valami gyümölcsöt, és más az, hogy gramm pontosan követem hogy mennyi tápanyagot kell bevinnem, és ezért már a fehérjét turmixban, a vitamint meg tablettában eszem, mert máshogy nem lennék képes követni az előírt mennyiséget. (nincs semmi baj tablettás vitaminnal, orvosok is szokták ajánlani, de feleslegesnek tartom, ha ehetem gyümölcs formában is)

2012. dec. 3. 12:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!