Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakható az örökös a majdani...

Kirakható az örökös a majdani általa megörökölt lakásból, ha még élnek azok, akiktől örökli?

Figyelt kérdés
Ha adott egy örökös, akinek nincs a nevén a lakás, de ő örökli meg, de akiktől megörökli és azok élnek (családtagok) ki akarják rakni az utcára, kirakhatják? Nézegettem erről a törvényeket, de nem találtam konkrétan értelmezhető pontot erről. Van ami ilyen esetben védi az örököst?
máj. 20. 13:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/151 anonim ***** válasza:
81%

#55 (19:48) Olyan jó lenne, hogyha minimálisan menne neked a szövegértés, és nem kellene mindent a szádba rágni...

"És honnan veszed, hogy el vagyok tartva? Honnan tudod hogy nem csak itt lakok de külön kasszán, külön háztartásban?"

Nem veszem sehonnan... Azt írtam, hogy ha betöltötted a 18-at, akkor a szüleid nem kötelesek eltartani, amibe az is beletartozik, hogy nem kötelesek lakhatást biztosítani. Ebből neked hogy következett, hogy szerintem téged eltartanak? Az eltartás egy jogi megnevezés; törvényileg le van fektetve, hogy a szülő hogyan köteles gondoskodni a fiatalkorú gyermekéről, ezt hívják eltartásnak.

De akkor máshogy fogalmazok, akkor talán megérted, hogy mit akartam írni; ha még nem töltötted be a 18-at, akkor kötelesek eltartani, és nem rakhatnak utcára, VISZONT HA már 18 vagy, akkor bármikor kitehetnek. Ez alól van olyan kivétel, hogy ha tovább tanulsz, akkor 25 éves korodig kötelesek ezeket a dolgokat megtenni (bár ebben nem vagyok teljesen biztos), és erre írtam azt, hogy gondolom, hogy ez nálad most nem áll fenn, vagyis nem tanulsz.

Mondjuk ha mindenhez ilyen hisztisen állsz hozzá, nem csodálom, hogy anyádék ki akarnak paterolni...

máj. 21. 12:03
 72/151 anonim ***** válasza:
18%
Azon gondolkodom, hogy a válaszadók valóban skizók, vagy pedig szimplán félre akarnak értelmezni mindent, és belemagyarázni hülyeségeket, hogy aztán kötözködhessenek? Mert ha az előbbiről van szó, akkor nem ártana itt egy össznépi kényszergyógykezelés.
máj. 21. 12:11
 73/151 anonim ***** válasza:
18%
Áh. Ezek csak bukott 16-17 évesek, akiknek vagy tavaszi szünet van, vagy lógnak, vagy csak tavaszi szünet van és unatkoznak, azt itt okoskodnak, tele ellentmondásokkal. A kérdező meg mint látható, van olyan intelligens, hogy már rég nem foglalkozik ezekkel a trollokkal.
máj. 21. 12:14
 74/151 SZTANN ***** válasza:
100%
Ameddig él a tulajdonos, addig senki sem örökös. (Még akkor sem, ha netán készült valami végrendelet - mivel bármikor megváltoztathatja.) Tehát aki úgy lakik akárki más lakásában, hogy nem tulajdonos, az onnan simán kirakható. És ennek semmi köze ahhoz, hogy örökli-e vagy nem. Ha netán családtag (gyerek, unoka), de már felnőtt, akkor is simán kirakható - bár akkor érzelmileg nem annyira egyszerű.
máj. 21. 19:24
 75/151 SZTANN ***** válasza:
Ameddig NEM vagy örökös, addig NEM VÉD semmi, hogy ott lakhass a más lakásában. Márpedig örökös akkor vagy, ha az ELHUNYT a végrendeletében rád hagyta, vagy törvényesen te vagy az örököse. Addig egy felnőttet simán ki lehet tenni a lakásból (ennek semmi köze a majdani feltételezett örökléshez).
máj. 21. 19:32
 76/151 anonim ***** válasza:
13%
Jó is az, amikor a törvény lehetőséget ad egy itt elhangzott lakhatási zsarolásra, vagy egyéb kiszolgáltatott helyzetben való visszaélésre, miközben az albérleti árak az egekben vannak, és az önkormányzati lakások sem elérhetőek MINDEN rászoruló számára. Annak volt igaza, aki azt mondta, hogy rossz a törvény ezen része. A többi troll.
máj. 22. 06:43
 77/151 anonim ***** válasza:

#76, már ne is haragudj, de te örülnél, hogyha olyan törvény lenne, hogy te köteles vagy olyannal együtt élni, akivel nem akarsz?

Ha egy szülő képes a gyerekét a lakhatással zsarolni, akkor A) van alapja, mert a felnőttkorú gyereke egy here, B) nincs alapja, akkor pedig nem értem, hogy minek szaporodott. De nagy általánosságban elmondható, hogy családon belül úgy intézik, hogy a felnőttkorú gyereknek ne kelljen költöznie, ha nem tud hova (például a magas ingatlanárak és lakbérek miatt), és nem kell külön törvénybe foglalni, hogy köteles eltűrni a szülő, hogy a felnőtt gyereke a nyakán él.

máj. 22. 11:41
 78/151 anonim ***** válasza:

Jól van, ezaz, nagyon menő vagy. Sőt nagyon bátor vagy, csak úgy sugárzik belőled, a szkíta, kipcsák, bátor lovas harcos nemzedéki leszármazás. Történelmi személyeink büszkék lennének rád.

Büntetni kéne az áldozathibáztatókat, akik a mai gazdasági helyzetünkben, ahol munakerő túlkínálat van (nem, nem munkaerőhiány, valós életből tapasztalj, ne a híradóból), egekben az ingatlanárak, egekben az albérlet árak, de a fizetések fordított arányban a békasgge alatt vannak, itt van retkes pofájuk élősködőnek nevezni azokat, akik valamilyen okból a szülői házba kényszerültek túlkorosan.

A kérdező is leírta hogy külön kasszán van, csak otthon lakik, és be akarta biztosítani magát, hogy amíg ez a helyzet, ne rakják ki, erre itt mindenféle önfrusztrációját levezető semmire nagyképű troll beleköt, hogy kiskorú, eltartatja magát, várja a családja halálát, hogy megkaparíntsa a szülői házat.

Mivel az ilyenek a frusztrációjuk levezetéséből csinálják ezt, egyszerűen kötelezni kéne őket szakemberhez, hogy hosszas terápia során, megtalálják a múltjukban azt a sérelmet, amik miatt itt kiélik a kisebbségi komplexust, és dolgozni rajta különböző módszerekkel, hogy ezt megszüntessék, hogy ne szenvedjen, sem ő, sem a környezete, de 2 bittel persze hogy azt hiszik, hogy ha nem látják be, vagy megsértődnek a feltételezésen, akkor elmúlik.

11:41? Nem szégyelled magad? Miért nem dolgozol? Vakarózol otthon, és mást köpködsz? Talán ha elmennél egy kínai akkumulátor gyárba selejt elhordónak, talán lenne munkád és megszűnne a kisebbségi komplexusod ezen része.

Nem lehet egy trabantból ülve szidni a trabantosokat, hogy de gagyik, hogy csak trabantra tellett.

máj. 22. 18:15
 79/151 anonim ***** válasza:

Nem alázom magam ilyen melóval. Aki nem sikeres azért nem kár. Az a jó aki sikeres és az a rossz aki sikertelen.

máj. 22. 18:27
 80/151 anonim ***** válasza:
79! Na gratulálok.
máj. 22. 18:37
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!