Miért bántják sokan a kábítószer használókat? Ők csak jól akarják érezni magukat.
Ha az állam nem vadászna rájuk úgy, mint egy megszállott, akkor nem kéne ennyire sutyiban csinálniuk és nem kéne a bűnözői alvilágtól vásárolniuk a szereket. Nem kéne szó szerint legalizálni a drogokat, tehát, hogy boltban lehessen kapni, mint Hollandiában, csak mindenkinek meg kéne engedni, hogy otthon gyártson magának, vagy másoknak pénzért bármilyen szert, füvet, LSD-t, heroint, stb, mint ahogy a pálinkafőzést is legalizálták.
Felhozhatjuk példának, hogy rossz hatással van a gyerekekre, stb, de pl. az alkohol mindig is legális volt, mégse itatják a csecsemőkkel, valahogy így lenne ezekkel is, attól, hogy bárki gyárthatna és árulhatna másoknak heroint az még nem jelenti azt, hogy mondjuk elkezdené osztogatni egy oviban.
NA EMBEREK MOST ÁLJ! SZÉP NAGY BETŰVEL ÍROM HOGY MINDENKI LÁSSA! SZERKESZTŐKET NAGYON KÉREM NE TÖRÖLJÉK MERT FONTOS LESZ!
FIGYELEM!
tehát, vettem fáradtságot és végigolvastam az összes választ, ismét remekül felbosszantottam magam a műveletlenség ilyen korlátlan áradása láttán, nem, termsézetesen nem várom tőletek hogy egyetemi szintén értsetek a drogokhoz, de ha már ilyen fontos téma, nem ártana ha valami alapműveltséget szereznétek
egy hónap se lenne elég hozzá hogy az itt megtalálható irdatlan tévhiteket eloszlassam, meg se kísérlem de talán a konkrét példák hatnak rátok
Portugália, Spanyolország, Svájc, az USA 19 állama, Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztria(igen itt a szomszédban)
nos itt mind füvezhetsz nyugodtan, és ha drogproblémád akad nyiltan fordulnak hozzád és segítenek, engedélyezik a kutatásokat illegális szerekkel
rengeteg tudatmodósító hihetetlen gyógyászti potenciállal rendelkezik
Kender - a legsokoldalúbb létező gyógynövény
Ketamin - az eddigi legjobb antidepresszáns
MDMA(gyengébbek kedvéért ecstasy) - szintén egy "leg", a legjobb gyógyszer poszt-traumatikus stressz kezelésére
a drogpolitika mindenhol a fejlett világban enyhül, a drogellenes-háború tulajdonképpen megbukott és működik a dekriminalizáció, működik az ártalomcsökkentés, mindenhol működik, csak mi (szokás szerint) 50évvel később fogunk rájönni hogy a tiltás CSAK probléma, és NEM megoldás
ennek ellenére kedves kérdező senki ne gyártson otthon semmit, ha nem képzett vegyész
mi az hogy a drogokkal van probléma? -Neeeem
ez csak önzőség, az emberekkel már inkább van probléma, aki tudatmódosulni akar, tanulja meg használni
nomeg az én testem, nem állambácsié, ne szóljon bele hogy mit csinálok vele--->ha tudom úgy csinálni hogy ne ártsak vele magamnak és másoknak, és itt a probléma hogy nincs lehetőség megtanulni, illetve van, jónéhány tudatos drogfogyasztót ismerek, de általában sokkla könnyebb droghoz jutni mint valódi tudományos információhoz róla
én is "drogozom", felvállalom, mégis azt mondom megtanultam az általam néhanapján fogyasztott szubsztanciákat tudatosan használni
ha valaki netán belém kívánna kötni, nagyon kérem KÉRDEZZEN rá az írás azon pontjára ami szúrja a szemét, és elmagyarázom pontosan hogy gondolom, csupán azért kérem ezt mert momentán pontosabb kifejtésre képtelen vagyok, és előre is szeretném elkerülni a félreértelmezésekből adódó ellenérvek cáfolását
tisztelettel:
an00nym, aki ittas
egs an00nym!
Udv eg biliard meccsrol!:D
És mitől jó a drog?Mi lehet jó benne ?
Ismertük néhány drog kedvező hatását,nem jutottunk előre az okoskodásoddal,hogy a legtöbb kábítószer az gyógyszer.
A füvesek valószínűleg nem kerülnek drog ambulanciára,csak miután keményebb drogokhoz nyúltak.A keményebb drogosok mind ott kötnek ki jobb esetben.
Lehet Te nem jutottál előre az okoskodással, pedig csak össze kéne raknod a képet.
Nyilván azt sarkítás állítani hogy minden kábítószer gyógyszer (kreált fogalom mindkettő, értelmezés kérdése az egész).
Viszont vannak érdekes tények. Az ópium helyettesítésére vezette be a gyógyszeripar a morfiumot annak helyettesítésére a heroint (egyszerre dobta piacra a bayer az aszpirinnel) annak a helyettesítésére a metadont.
A mai gyakorlat szerint megbecsülésben részesül az az orvos aki gyomorcsonkítással akar célt elérni elhízott "betegeken", az amfetamindílert meg egyes országokban halálraítélik.
Az antidepresszáns kémiai lobotómiát okoz az agyban, fokozatosan elsorvasztja a boldogságfelvevő központot úgy rászoktatva közbe mint az állat, tizenévesek a szülőktől szerzett nyugtatóra íva buliznak mert arra van pénzük meg lehetőségük.
Ha valaki egy kicsit is jártas vágnia kell hogy ennél sokkal kultúráltabb és a "társadalomra" kevésbé káros szívni.
Felteszem a kérdést:
Miért van szükség tudatmódosítókra?
Miért nem jó a természetes állapot, miért kell mindent mesterségesen befolyásolni?
Az élet problémáira nem nyújtanak megoldást a tudatmódosító szerek. Sőt, inkább csak növelik.
Aki csak ezen szerek segítségével képes elérni a (pillanatnyi) "boldogságot", az inkább nézzen magába, mit rontott el az életében.
Miért nem teszik a tudatmódosító szerekkel élőket boldoggá az élet örömei? Miért nem tanulják meg élvezni?
Persze egyszerűbb gombnyomásra boldognak lenni, mint tenni érte!
itt a válasz!
1.)
tudatmódosulni
jó,jó érzés, vagy különleges érzés, az emberek szeretik néha máshogy látni a dolgokat, az elmúlt több tízezer évben minden kúltúra még az ősembereké is használt tudatmódosítókat
bővebben erről: Terrence McKenna
2.)
jó a természetes állapot, de én is felteszem a kérdést miért rossz egy másik?
a meditáció gyakorlásával is más tudati magasságokba kerülhetsz, LSD-vel megteheted ugyanezt, kissé gyorsabb és intenzívebb, nem utolsó sorban pedig övé az irányítás nem a tied
minden vallásnak megvannak a tudatmodosító technikái,böjt esetleg virrasztás a Kereszténységnél, azt hiszed nem működik?
próbáld ki hogy nem eszel mondjuk egy hétig, vagy nem alszol néhány napig esetleg mindkettő, de nem ám a koffein nevű droggal ébrentartani magad, mert akkor nem fog működni, közben filizofálsz,imádkozol, meditálsz ami tetszik
tudod miben más hogy én kimegyek az erdőbe és megeszek 3g psilocybe cubensist(varázsgomba a gyengébbek kedvéért)? kevésbé káros a testemnek! és ilyen dózisnál már nem árt ha tudom hogy nem szabad irányításra törekedni,mert abból "rossz utazás" lesz, persze ezek is léleképítő jellegűek, és rengeteget javíthatnak rajtad, csak közben nem érzed magad kellemesen
sőt ha bírsz némi angoltudással ezeket kutatásokat nem árt elolvasnod
amelyik csak tetszik mind érdekes
3.)
ó rengeteg embert ismerek akiknek valamilyen fizikai vagy lelki betegségben sokat segítettek bizonyos drogok, spirituális tekintetben nagyon sokan valamilyen pszichedelikum használata után tértek meg/világosodtak meg
a lényeg a MEGFELELŐ HASZNÁLAT
hogy ez mi?--> jó set és setting(megfelelő hozzáállás, önismeret és környezet), annyi hozzáértés hogy ismerd a dózisokat és az adott szer sajátosságait, tudd mit akarsz a tudatmodósítóval elérni, ne csak a vakvilágba használd
honnan veszed hogy nem tudják élvezni?
tudják,
akik mégsem, azok úgy váltak ilyenné hogy nem voltak elég érettek, tájékozottak, mértéktartóak
az ilyenek elkerülése végett kéne bevezetni egyfajta "Drogjogosítványt"
aki tudatmódosulni akar, annak át kell mennie egy egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton, majd meg kell tanulnia az adott szerrel kapcsolatos infókat, majd kivlátja ami kell neki és biztosan azt kapja amit akar, és annyit
nem lenne feketepiac, illetve nagyon-nagyon gyenge lenne
a magyarázat főleg a pszichedelikus jellegű drogokra vonatkozott, de MEGFELELŐ HASZNÁLAT rész bármire igaz,
bár van amelyikhez komoly orvosi és kémiai ismeretek kellenek
"a lényeg a MEGFELELŐ HASZNÁLAT
hogy ez mi?--> jó set és setting(megfelelő hozzáállás, önismeret és környezet), annyi hozzáértés hogy ismerd a dózisokat és az adott szer sajátosságait, tudd mit akarsz a tudatmodósítóval elérni, ne csak a vakvilágba használd"
Tedd a szívedre a kezed: Magyarországon hol látsz te bármiben is "MEGFELELŐ HASZNÁLAT"-ot, mértéket, önmérsékletet?
Szerinted miért büntetik az ittas vezetést?
Őszintén válaszolj: ha holnaptól eltörölnék a vezetésnél az alkohol-tilalmat, szerinted hány baleset lenne már a következő napon ittas vezetés miatt?
Az állam büntet, mert az embereknek a legritkább esetben van önmérséklete.
Isznak, mint a gödény, pöfékelnek tüdőrákig, nyakig eladósodnak az esztelenül felvett hitel miatt.
Hiányzik még egy veszélyfaktor: a kábítószer?
Nem arról van szó, hogy az állam Teréz anyát játszik és igyekszik minden lelket megmenteni.
Állambácsi az alkeszoktól/drogosoktól/agresszívaktól/stb. VÉDI a többségi társadalmat.
Lásd: dohányosok kitiltása közintézményekből a nemdohányzók egészségének védelmében. Helyes!
Ha megszűnik a gát, elszabadul a pokol.
Ha szabad lesz drogozni, ENGEM KI VÉD MEG?
Egy súlyosan függő kábszeres személyisége annyira szétesik, hogy a legsúlyosabb bűncselekmény elkövetésétől se riad vissza, hogy előteremtse a pénzt a szerre.
A rendszerváltás után megtanították az embereket a kapitalizmusra, demokráciára, szabadságjogok gyakorlására, állampolgári ismeretekre?
Mit tanult ez a nép? Ki tanítja?
Hány évig kéne a megfelelő kultúra kialakítására?
Arra nem gondoltál, hogy a kábszer-lobbinak az a célja, hogy felkészülés nélkül érje a társadalmat a legalizáció?
Épp elég bajunk van a cigánybűnözésből, nem szeretném, ha eztán a fehérektől is ennyire kéne tartani.
Pedig kell sajnos :( A drogosok még a cigány bűnözőknél is szemetebbek.
Nem tudom mi ez a hülyeség már megint,hogy egy antidepresszáns károsabb mint a drog.
A drog mély depressziót okoz!
A varázsgomba lehet hogy nem árt a testednek,de az agyadnak igen,mint a többi drog.
Szép is lenne,ha annyira primitív lenne az emberiség,hogy meditálás helyett lsd-znének,amitől 80% hogy megdöglenek.
Egyébként igen,a dohányosokat üldözik ezerrel ebben az országban,pedig az legális,a kábítószer illegális,mégis virágzik az üzlet,drogosokat támogatja az állam,és Magyarország a drog egyik fellegvára.
most olvassátok el az első hozzászólásom és nézzetek meg néhány statisztikát az általam felsorolt országokról(ha nem találtok linkelek szivesen), van mire mondanom hogy a tiltás nem jó semmire, nem véd meg és másokat sem véd meg önmaguktól
főleg Portugáliát ajánlom, a legnagyobb enyhülés, és ez nem legalizációt jelent hanem SZABÁLYOZÁSt és nem elavult, téves információk alapján amit a 80as években belevertek az emberekbe(hosszú történet miért, de ha valaki nagyon kiváncsi azt is elmondom)---->és minden jobb lett
a kérdéseid többségére már az előző kommentem választ ad, lehet it Magyarországon ez illogikusnak tűnik, de a gyakorlat azt mutatja jobban működik mint a drogháború ami dollármilliárdokat juttat a maffia kezébe egyenesen állambácsitól és szerte a világon milliók halnak meg miatta főként ártatlanul, mondjuk valamivel több mint 99%-ban, tényleg megéri???
azért hogy te a hamis biztonságérzeted meglegyen?
érdekes módon sokkal több a "tiszta" bünöző mint a "narkós"...
azt hiszem (már az alapján amit egy hozzászólásodból le tudok szűrni), több emberrel találkozom, és több embert ismerek aki néhanapján használ valamilyen tudatmodósítót
tudatos fogyasztók, meg tudják oldani hogy semmi bajuk ne legyen tőle sőt, néha rengeteget segít, igen megoldható
a problémás fogyasztók az összes fogyasztónak kb. 2-3%át teszik ki, ők orvosi és pszichológiai kezelésre szorulnak, nem börtönre
ÉS KÖNYÖRGÖM, NE HASZNÁLJUK A DROG SZÓT ÚGY MINTHA EGY DOLGOT JELENTENE, TÖBB EZER TUDATMODÓSÍTÓ LÉTEZIK, MINDEGYIK MÁS ÉS MÁS
az alkohol drog, a koffein drog, a nikotin drog, sőt a teofilin is drog, a gyógyszerek szinte mind drogok, ha pedig csak az illegális drogokra gondolunk, mint már írtam több ezer különböző van még, NE ÁLTALÁNOSÍTSUNK
az utolsó komment annyira primitív és szélsőségesen téves hogy nem is érdemel választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!