Miért bántják sokan a kábítószer használókat? Ők csak jól akarják érezni magukat.
Ha az állam nem vadászna rájuk úgy, mint egy megszállott, akkor nem kéne ennyire sutyiban csinálniuk és nem kéne a bűnözői alvilágtól vásárolniuk a szereket. Nem kéne szó szerint legalizálni a drogokat, tehát, hogy boltban lehessen kapni, mint Hollandiában, csak mindenkinek meg kéne engedni, hogy otthon gyártson magának, vagy másoknak pénzért bármilyen szert, füvet, LSD-t, heroint, stb, mint ahogy a pálinkafőzést is legalizálták.
Felhozhatjuk példának, hogy rossz hatással van a gyerekekre, stb, de pl. az alkohol mindig is legális volt, mégse itatják a csecsemőkkel, valahogy így lenne ezekkel is, attól, hogy bárki gyárthatna és árulhatna másoknak heroint az még nem jelenti azt, hogy mondjuk elkezdené osztogatni egy oviban.
nem, a helyzet az hogy nem, a drogfogyasztók kb. 10%-a problémás fogyasztó, nem több, meg ez elég szerspecifikus
marihuána esetében kb. 2%, heroinnál 70-80%, de kevés a heroinfogyasztó és ehhez képest rengeteg a marihuána használó
a koffein és nikotin tényleg 80-90% környékén jár ha a kialakult függőséget nézzük és még sokkal több a fogyasztó, viszont itt ez nem jelent közvetlen problémát(bár kender esetében sem)
de amig a felsorolt 3 könnyűdrog esetében még a problémás fogyasztók sem veszélyesek, addig a heroinhasználók gyógykezelésre szorulnak és igen ők gyakran veszélyesek főleg önmagukra és kissé a társadalomra
és hozzá se számítottam azokat akik betegség kezelése miatt fogyasztanak valamit
ez 4szer, és TÖBB EZER van
higgyétek el amikor azt mondom összesítve kb. 10% problémás fogyasztó
egyik pszichedelikum sem alakít ki SEMMILYEN függőséget
(ilyenek pl.: LSD, psylocin és psylocibin, meszkalin, LSA, salvinorin-A és még sorolhatnám), és igen szerintem minden embernek meg kéne adni a lehetőséget(aki vágyik rá) hogy megtudhassa milyen egy másik(esetleg magasabb tudati szinű) tudatállapot(és ezen keresztül rengeteg más dologra is rájöjjön) és ezt veszélytelenül tehesse
nem a lehetőségen múlik, hogy lehet hogy sokkal kevesebb kábítószerrel kapcsolatos egészségügyi és társadalmi probléma van azokban az országokban amiket egyszer felsoroltam???
-úgy hogy a TILTÁS NEM MŰKÖDIK, ellenben az ésszerű SZABÁLYOZÁS -ami néhány szer esetében dekriminalizációt is jelent- MŰKÖDIK
(ebbe beletartozik hogy a lehető legtávolabb áll egy ilyen rendszer a kérdező ötletétől)
és nekem igenis adják meg a lehetőséget hogy azt csináljak ami tetszik amig nem ártok vele magamnak és a társadalomnak,(vagyis ne korlátozzák az Alapvető Emberi Szabadságjogaimat) és ez tudatmodósítók fogyasztására is értendő,
mert egyszerűen VALÓDI INFORMÁCIÓ és NEM A HAZUGSÁGOK terjesztésével(igen ezeket kapjátok ti is) megoldható hogy aki valamilyen droghoz nyúl az képes legyen az adott szert TUDATOSAN(azt hiszem ezzel a szóval mindent leírtam) fogyasztani, aki mentálisan vagy egészségügyileg nem alakalmas rá azokat ki lehet szűrni az ötletemmel("drogjogosítvány") és a problémás fogyasztók megszűnnének
Amennyiben a fogyasztást nem büntetnék, csak a terjesztést, az a kérdés, hogyan jusson a gyerek kábszerhez? Legyen állami monopólium a kábítószer-terjesztés és működtessünk állami kábszer-vegyesbolthálózat?
Elképzelem, ahogy a Tesco mellett épül az új áruházlánc.
Tesco-gazdaságos nagymami betotyog a boltba mamuszban, otthonkában, a vászonszatyrából elővesz egy bevásárlócédulát és a joviális eladónak nyújtja.
- Aranyoskám, itt egy lista azokról a szerekről, amit az unokám annyira szeret. Meglepném névnapjára egy kis heroinnal. Erzsébet-utalványt elfogadnak?
- Hogyne! Sőt, pontgyűjtőkártya akciónk
X forint lesz. Ajánlanám még a dél-amerikai pikáns, fiatalos fűt. Imádni fogja. Tetszik parancsolni egy LSD-s kaparós sorsjegyet?
...
Esetleg a Magyar Posta kiadhatna LSD-s bélyegeket.
Szlogen: "A mi bélyegeinktől lesz csak igazán vidám a levélfeladás!"
MIÉRT, mos már tényleg mond el MIÉRT NEM FIGYELSZ ARRA AMIT OLVASOL??
hogy nem vagy te még mindig 4. osztályban SZÖVEGÉRTÉS órán??
olyan amnéziás vagy hogy rögtön kiesik?
most szépen olvasd el az összes kommentem, hangosan ha gondolod, vagy vedd fel magnóra és rádöbbensz:
Már megint hülyeséget írtam!
Kezdem azt hinni, hogy érdekeltséged van a dologban... :)
(És nem fogyasztói téren.)
jelents fel...
most így visszaolvasva rájöttem, tényleg nem vagyok komplett
a saját szakterütelemről vitatkozom valakivel aki semmit nem ért hozzá és nem is hajlandó tanulni...
mintha bemennék egy őslénykutató intézetbe és 0 (aza NULLA) paleontológiai végzettségemre hivatkozva közölném hogy márpedig ma és él az összes dinoszaurusz tegnap meg is támadott egy...
sok volt a .
.......................................
De magadnak ártasz vele!És nekünk is,mert mindenkire rá akarod erőltetni a saját hülyeségedet.
Ahhoz képest,hogy a lsd milyen kur.va drága,a sok csótány mégis hozzájut.
Neked mosta át az agyadat vmelyik nagyra tartott és elismert tudós ,,ismerősöd".Az RTL-nél eléggé megy az agymosás,de nekem nem mosták t,mert akkor nem így beszélnék.De mondom a tv-ben nem nagyon beszélnek a drogról.
Igazából semmi mást nem csinálsz csak a nagyképű hülyeségeidet nyomod,hogy Neked van igazad..az agyad részben már leépült,de drogozz tovább nyugodtan,már nincs sok hátra.Örülök,hogy felidegesítettelek,szívj el egy spanglit,attól majd megnyugszol :D
Ja és a politikusok nem agymosottak,hanem a médiával együtt mossák az agyadat.
Egyébként ha ennyire okos vagy akkor miért a normális embereket akarod meggyőzni ? Miért nem írod le egy könyvbe?Lehet még pénzed is lenne belőle.
"nem, a helyzet az hogy nem, a drogfogyasztók kb. 10%-a problémás fogyasztó, nem több, meg ez elég szerspecifikus "
Tényleg, én néztem el a statisztikát, ami a fejemben volt régebbről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!