A 44M Tas lehetett volna a II. Világháború legjobb tankja a JSz-2-es után?
A németek legjobb tankja a Pz. V Panther volt. Kiválóan kidolgozott páncéltest (60-100 mm közötti vastagsággal), a rettegett Tigrisénél is erősebb ágyú, stb.
A Tas még ennél is jobb lett volna. A páncélzat a tervrajzok alapján még inkább eltérítette/lecsúsztatta volna magáról a találatokat, ráadásul jóval vastagabb is volt (50-120 mm közötti!), ágyúnak pedig a Párduccal megegyezőt kapott volna.
A britek legerősebb harckocsija (mely harcba nem is került), a Comet 102 mm-es, az amerikai M26 Pershing 114 mm-es páncélzattal rendelkezett, és egyiknek sem döntött lemezei voltak.
,,- Figyelj ám, koma... Attól, hogy mondasz valamit, még nincs úgy. Én minden állításomat alátámasztottam, míg te csak tagadsz és hablatyolsz anélkül, hogy bármit felhoznál érvként.
Ez a dolog nem "bemondásra" működik... "
Nem látom hogy bármit is bizonyítottál volna.
Ott van a sebessége, teljesen megfelelő ebben a korban.
,,Mondogasd még párszor, hátha úgy lesz. Az alátámasztást meg hagyd csak. A puszta szavad TEKINTÉLY. "
Jó. Akkkor bizonyítsd te. Nos, tehát ugyanúgy vetették be őket? Na hol írnak ilyet? Mutass már egy cikket. Vagy valamit.
Jó, én nem támasztok alá semmit. De akkor neked kéne. Szóval, hogy egy cikk, ami téged igazol? Had olvasom el!
,,Mutattam. Mondjuk hogy egy-egy összecsapás alatt több száz és száz pusztult el belőlük töredéknyi német harckocsival szemben. "
Ez azért nem ilyen egyszerű. Ugyanis olyan apróságokról feledkezel meg, mint az emberi tényező, vagy hogy támadó vagy védekező harcról beszélünk-e...ezek egy cseppet beleszámítanak a végeredménybe.
Ja, és akkor mi van ha T-34-esekből sok hullot el?
A Párducokat és Tigriseket meg mind kilőtték.
A T34-es sokkal olcsóbb volt, mint az ellenfeleik.
Szerinted az nem számít, hogy havonta mennyi harckocsit és mennyiért lehet legyártani?
Nem számít, hogy mennyi üzemanyagot fogyasztanak?
Nem számít hogy melyiket könnyebb pótolni?
Nem számít hogy melyiket könnyebb szerelni?
Az ilyesmi neked nem számít?
,,Szerintem a T-34 és az IS-2-es együttműködése többnyire jó volt! Ahogy a T-34 nem tudta ellátni azokat a feladatokat amiket az IS-2 úgy az IS sem éppen tudott volna megfelelni azoknak a feladatoknak aminek a T-34. Igazából egymás hiányosságait egészítették ki elég jól! Szép példa az együttműködésre még akkor is ha mindkét típusból elég sokat lőttek ki.
"
Így van, de ez egyértelmű dolog.
De figyelj már, akinek a 75 mm-es L/70 ágyú, olyan mint a 122 mm-es D-25 ágyú...
Aki szerint a közepes tankokból lettek a nehéz tankok,
akinek a 80 mm megegyezik a 120 mm-errel...
Erre mit lehet mondani? A kérdező újraírta a harckocsik történelmét.
Amúgy, a hozzáértő történészek döntő többsége szerint a T-34-85 volt a legjobb közepes , és az IS2 a legjobb nehéz tank. De a kettőt akkor sem hasonlítjuk össze!
A T-34-85-öt a Párduccal lehet összevetni, és bár Párduc talán erősebb, de a T-34-85 a jobb. Jobb mozgékonyság, nagyobb hatótávolság, jobb fogyasztás, jobb motor, olcsóbb.
Ezzel szemben a Párduc csak erősebb ágyút mutathat fel, de nem előzi meg sokkal a T-34-est.
Innen tessék mazsolázni, minden adat, minden tankra vonatkozóan meg van. Páncél vastagságok, hatótávolság, páncélátütések, lőszerfajták...minden kellő adat.
"A Párduc pontosság és tűzgyorsaság tekintetében jobb volt."
Naná. De ez általában a német tankok vitathatatlan előnye.
A szovjet-orosz vezetés, más elvek szerinti ágyúkat használt, nagy romboló erő, nagy kaliber.
A németek, pontosabb, nagy páncélátütés...bár ez így túlságosan levan egyszerűsítve, de mindegy.
Na de olyat írni, hogy űrméret nem számít?Meg a kérdezőnek a motor sem számít.
Ilyet én még láttam...teljesen lezsibbadtam tőle.
"Se űrméret, se löveghossz, se tüzelési gyorsaság nem egyezik."
- Bemutattam, hogy tényszerű számadatokkal, hasonló az átütőerejük. Innentől kezdve mindegy, mit duruzsolsz.
"Amúgy meg nem volt sokkal erősebb a 88-as. (amúgyis melyik 88-as? L/56? L/71?)"
- De, az volt, ezt is bemutattam. A Királytigrisé.
A te érvelésed annyiból áll, hogy "nem volt, és ha én azt mondom, az szent, a tényekkel meg szembe megyek"....
Hiába másolok én ki neked bármi adatot, sz@rsz rá és lököd a sódert.
"Az űrméret meg igenis számít. Neked mindegy, hogy egy 122-es ágyú lő pofán vagy egy 75-ös?"
- Mint látható, nem volt lényeges eltérés a teljesítményükben. Te... nagy "szakértő".
"Aha. Na lássuk akkor:
- Bemutattam a korábban mellékelt képen, hogy pontosan, részletekre lebontva hol milyen vastag volt a páncélja, innentől kezdve mondhatsz, amit akarsz...
"Amúgy a képen is 120 mm szerepel....Öngól. Giga FAIL!"
- Ja. Nézd meg újra a képet. 120 mm-es páncél csak a kémlelőnyílás környékén van. A homlokpáncél 60-70 mm között mozgott.
"De. Mindig csak de. De így, de úgy, lényeg, hogy neked legyen igazad. -> Tehát szerinted mindegy, hogy terep, vagy út. Végülis kit érdekel? Ugyanmár..."
- És konkrétumot is tudsz mondani, valami összehasonlítás-félét, amellett, hogy felhozod ezt is, csak hogy valamibe beleköthess?
"A motor felfüggesztése irreleváns a technikai paraméterek tekintetében. -> Aha. A motor irreleváns technikai szempontból? Hát ez kész vicc...a motor irreleváns technikai szempontból?
Neked a motor nem tartozik a technikai szempontokhoz?"
- Mondd... nem süllyedsz még szégyenedben? Én azt mondtam, hogy a motor felfüggesztése irreleváns, nem a motor. Hova akarsz még süllyedni emberi mivoltodban?... Férgek közé? Egysejtűek közé?
"Hát ez a két tank nem igazán hasonlít, eléggé tévedtél. -> Hát eléggé egy übergörény alak vagy.. -> Tehát mivel nincs igazad, én übergörény vagyok."
- Nem, azért vagy az, kedves honfitársam, mert direkt más képet linkeltél a Párducról. Ahogy bemutattam utánad két rendes képpel, látható, mennyire hasonlít a formatervezésük.
"Mint ahogy írtam korábban, a jövőben nem tartok igényt a kommentjeidre. -> Ez ám a komoly, érett magatartás. Bravo."
- Te nem vitapartner vagy, hanem egy kis szánni való troll. Szándékosan nem reagáltál például arra az összehasonlításra, amivel különböző képek segítségével bemutattam a Tas és a Panther páncélja közötti különbséget.
És tudod, átfogalmazhatnám a kérdést arra esetleg, hogy "melyik volt a legerősebb tank", de nem teszem. Tudod miért? Mert abba is belekötnél. Mert NEM AKAROD elfogadni, mert egyszerűen ez vagy. Egy kötekedő kis arrogáns kontár.
Nem véletlenül utáltattad meg magadat sokakkal itt GYK-n. Bizonyítottad elégszer.
Na, ezért nem tartok igényt a további kommentjeidre.
Dantes !
Ne feledd a kérdező apukája a legerősebb !! Sem az enyém se a tiéd nincs olyan erős!
Kérdező!
Talán be kéne látnod hogy rosszul tetted fel a kérdést amin már egy hete vitatkoztok!!!!!
Legjobb? legerősebb? Ez szubjektív !
A legerősebb/legjobb/ tank kérlekksszépen (a te felfogásod szerint legalábbis ) a
Landkreuzer P. 1500 Monster. Made in Germany nagyzási mánia.
No ez aztán az igazi TANK!! 1500 Tonnájával nem létezett híd amelyik elbírta volna,/de persze jó konstrukció egyébként/..csak közlekedni nem lehet vele !De Jó ! Esőben.. 100%-ra beragadt a sárba..de ez nem számít !És az ára ,illetve nyersanyag/üzemanyag i igénye..
EZ sem számít! Áhh dehogy..
Berlinből tüzelt Moszkvára,nem is tudom minek is tettek rá lánctalpat a Németek.
Az hogy mennyibe került..szintén nem számított.
Ez ám a nagyszerű stratégia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!