Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A 44M Tas lehetett volna a...

Pro Patria kérdése:

A 44M Tas lehetett volna a II. Világháború legjobb tankja a JSz-2-es után?

Figyelt kérdés

A németek legjobb tankja a Pz. V Panther volt. Kiválóan kidolgozott páncéltest (60-100 mm közötti vastagsággal), a rettegett Tigrisénél is erősebb ágyú, stb.

A Tas még ennél is jobb lett volna. A páncélzat a tervrajzok alapján még inkább eltérítette/lecsúsztatta volna magáról a találatokat, ráadásul jóval vastagabb is volt (50-120 mm közötti!), ágyúnak pedig a Párduccal megegyezőt kapott volna.

A britek legerősebb harckocsija (mely harcba nem is került), a Comet 102 mm-es, az amerikai M26 Pershing 114 mm-es páncélzattal rendelkezett, és egyiknek sem döntött lemezei voltak.

2011. okt. 22. 01:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/152 A kérdező kommentje:

"Prince Naasem Hamed vagy Muhamed Ali"

Egyértelműen Muhamed Ali az erősebb ember. Tudod, ha az utcán összetalálkoznak, nyilván ő kerülne ki győztesen egy csörtéből, vagyis ő az erősebb. A ringben nem rakják össze őket, hogy fair legyen a küzdelem, de az életben simán leverné -> erősebb.

A háborúban pedig nincs olyan, hogy "erre a tankra nem lövök, mert gyengébb nálam". Nincs szabályok közé szorítva. Az erősebb marad talpon, az pedig messze a JSz volt a T-34-eshez képest.

Lovagolhatsz még egy kicsit a "hivatalosságon", de a gyakorlat felülírja az elméletet, és az mást mutat, mint amiben te vergődsz.

Másik válaszoló:

"Igen tudtommal a Párduc lövegének a beépítését is tervezték a Tasba, de azt elvetették mert a németek csillagászati összegekért akarták adni a licenszet!"

- Magáért a Párducért kértek a németek irreális összeget (ezért indult meg a Tas tervezése), nem az ágyúért.

És sikerült is legyártani a Tast, de mivel megrongálódott egy bombázásban, és a németektől végre kaptunk Párduc tankokat, elhagyták a gyártását, hiszen felesleges lett volna költségesen újraindítani, ha a megtervezését kiváltó ok egyébként megszűnt időközben.

2011. okt. 25. 21:12
 42/152 anonim ***** válasza:
A Párducot csillagászati összegekért akarták adni ezért lett ugye megtervezve a Tas. Aztán a Tasba a Párduc lövegét akarták beépíteni, de ezért is nagyon sok pénzt kértek a németek.
2011. okt. 25. 21:22
 43/152 anonim ***** válasza:
41%

Hehehe...elég vicces lett volna ha Tiger II ágyúja kiszakad...ilyeneket honnan lehet olvasni? Én is megnézném magamnak. Na mindegy.

"Igaz, közel megegyező a tűzerejük, ugyanakkora a súlyuk, majdnem egyforma a páncélzatuk vastagsága, sebesség, hatótáv, méret, szinte minden paraméter megegyezik, de nem egy kategóriát alkotnak:) "

Megismétlem. Egy adott tank kategória besorolása, kortól és nemzettől függ.

Nem tudom ezen mit nem értesz.

Más számított nehéz harckocsinak Magyarországon, Németországban, Olaszországban, Szovjeteknél.

Na nézzük ami szerinted azonos

Tűzerő: Párduc 75 mm L/70

IS2: 122 mm D-25

Hát ez űrméretre nagyon nem azonos.

[link]

[link]

Itt van a páncélátütés. Hát ez sem azonos.

Akkor a tűzerő nem ugyanolyan. Ebben tévedsz.

Páncélzatuk vastagsága?

Front : IS2: 120-160 mm, Párduc 80 mm

Hát ez sem azonos. Ebben is tévedtél.

A páncél alakja sem hasonlít egyáltalán.

Sebesség: 46 és 42 km / h, na ez tényleg hasonló,

Hatótávolság, hasonló úton, de terepen már nem hasonló

A motor, a felfüggesztés teljesen más, valamint a fogyasztás is.

Hát ez a két tank nem igazán hasonlít, eléggé tévedtél.

2011. okt. 25. 21:39
 44/152 anonim ***** válasza:
41%

,,- Igen ám, de lomha, és esetlen volt, a T-34-es minden szempontból jobb volt nála, védettebb is volt a jobb páncéltest miatt, és gyorsabb is, ezért lett ez a fő harckocsi, és nem a KV."

A KV-1 kiváló harckocsi volt, mozgékonysága tökéletesen megfelelt.

A T-34-est a KV-hoz hasonlítani is felesleges.

A KV2 már valóban túl lassú és lomha volt, de a KV-1 tökéletesen megfelelt az akkori igényeknek.

,,Egyértelműen Muhamed Ali az erősebb ember."

Milyen jó, hogy sportban is ennyire otthon vagy. Tehát az a jobb, aki az erősebb. Mivel a sport abszolút nem ide tartozik, nem kezdem el sorolni hányszor fordult elő, hogy a gyengébb nyert az erősebbel szemben, mert gyorsabb, ügyesebb, technikásabb, kitartóbb volt. Akárcsak a sportban, ugyanúgy a harckocsiknál sem a nyers erő számít.

,,A háborúban pedig nincs olyan, hogy "erre a tankra nem lövök, mert gyengébb nálam". Nincs szabályok közé szorítva. Az erősebb marad talpon, az pedig messze a JSz volt a T-34-eshez képest.

Lovagolhatsz még egy kicsit a "hivatalosságon", de a gyakorlat felülírja az elméletet, és az mást mutat, mint amiben te vergődsz.

"

A gyakorlatról fogalmad sincs, az látszik. Nem érted meg ,hogy nem ugyanúgy vettették be ezt a két típust? Szerintem ez a mondat magyarul van. Mit nem értesz rajta?

Nem az számít melyik az erősebb! Sok helyzetben, a közepes tank sokkal hatásosabb mint a nehéz tank!

Mert gyorsabb, nagyobb a hatótávolsága, fordulékonyabb.

Vannak terepek, vannak helyzetek ahol a nehéz tank kudarcot vall, de van fordítva is, van olyan ahol a közepes tank vallana kudarcot.

A gyakorlat éppen a közepes harckocsik létjogusultságát mutatta!

Nem tudom mit vergődsz, mutass már valami konkrét dolgot, hogy mi a baj a T-34-essel. miben valott kudarcot?????

Arról nem is szólva, hogy a T-34-es olcsóbb mint az IS...

Nem éppen elhanyagolható szempont.

Úgy okoskodsz, hogy semmi fogalmad nincs a harckocsikról.

Aki szerint a közepes tankokból lettek a nehéztankok...hát...istenem. Csúcs mekkora marhaságot mondtál.

2011. okt. 25. 21:47
 45/152 anonim ***** válasza:
41%

[link]

Ez meg ez

[link]

Neki ugyanolyan...

2011. okt. 25. 21:51
 46/152 anonim ***** válasza:
Szerintem a páncélkialakítást úgy értette, hogy döntve vannak a lemezek. Abban tényleg hasonlók.
2011. okt. 25. 21:58
 47/152 A kérdező kommentje:

Akkor nézzük, te rohadt nagy(képű) "szakértő"!

"Tűzerő: Párduc 75 mm L/70

IS2: 122 mm D-25

Hát ez űrméretre nagyon nem azonos."

Kit érdekel az űrméret? Az önmagában csak egy szám!

A Királytigris 88 mm-es lövege sokkal(!) erősebb volt, mint a JSz-2-es 122 mm-es(!) lövege.

Teljesen irreleváns, nem ebben mérjük a teljesítményét!

JSz-2-es: 2,000 méteren 100 mm páncél

Párduc: 2000 méteren 106 mm páncél

[link]

[link]

"Itt van a páncélátütés. Hát ez sem azonos.

Akkor a tűzerő nem ugyanolyan. Ebben tévedsz."

- Téved ám az a jó k....

"Páncélzatuk vastagsága?

Front : IS2: 120-160 mm, Párduc 80 mm

Hát ez sem azonos. Ebben is tévedtél."

- Hazudsz.

JSz-2-es

1) homlokpáncél: 60-70 mm

2) toronypáncél szemből: 100 mm

Pz.V Párduc

1) homlokpáncél: 80 mm

2) Toronypáncél szemből: 100 mm

[link]

"A páncél alakja sem hasonlít egyáltalán."

- Szerinted.

"Sebesség: 46 és 42 km / h, na ez tényleg hasonló"

- Pontosítalak: ez is.

"Hatótávolság, hasonló úton, de terepen már nem hasonló"

- De. Mindig csak de. De így, de úgy, lényeg, hogy neked legyen igazad.:)

"A motor, a felfüggesztés teljesen más, valamint a fogyasztás is."

- A motor felfüggesztése irreleváns a technikai paraméterek tekintetében.

"Hát ez a két tank nem igazán hasonlít, eléggé tévedtél."

- Hát eléggé egy übergörény alak vagy..

Mint ahogy írtam korábban, a jövőben nem tartok igényt a kommentjeidre.

2011. okt. 25. 21:58
 48/152 A kérdező kommentje:

Nem, szerintem EZEK hasonlítanak:

[link]

[link]

Csak te egy ilyen kétszínű kis manipulatív troll vagy, aki direkt másik képet raksz be a Párducról, ami nem is azt mutatja.

2011. okt. 25. 22:01
 49/152 A kérdező kommentje:

"A KV-1 kiváló harckocsi volt, mozgékonysága tökéletesen megfelelt.

A T-34-est a KV-hoz hasonlítani is felesleges."

- Figyelj ám, koma... Attól, hogy mondasz valamit, még nincs úgy. Én minden állításomat alátámasztottam, míg te csak tagadsz és hablatyolsz anélkül, hogy bármit felhoznál érvként.

Ez a dolog nem "bemondásra" működik...

"Milyen jó, hogy sportban is ennyire otthon vagy. Tehát az a jobb, aki az erősebb. Mivel a sport abszolút nem ide tartozik, nem kezdem el sorolni hányszor fordult elő..."

- Ne is, mert elnézve a haditechnikában nyújtott "tudásodat"...

"A háborúban pedig nincs olyan, hogy "erre a tankra nem lövök, mert gyengébb nálam". Nincs szabályok közé szorítva. Az erősebb marad talpon, az pedig messze a JSz volt a T-34-eshez képest.

Lovagolhatsz még egy kicsit a "hivatalosságon", de a gyakorlat felülírja az elméletet, és az mást mutat, mint amiben te vergődsz. -> A gyakorlatról fogalmad sincs, az látszik. Nem érted meg ,hogy nem ugyanúgy vettették be ezt a két típust? Szerintem ez a mondat magyarul van. Mit nem értesz rajta?"

- Mondogasd még párszor, hátha úgy lesz. Az alátámasztást meg hagyd csak. A puszta szavad TEKINTÉLY.

"Nem tudom mit vergődsz, mutass már valami konkrét dolgot, hogy mi a baj a T-34-essel. miben valott kudarcot?????"

- Mutattam. Mondjuk hogy egy-egy összecsapás alatt több száz és száz pusztult el belőlük töredéknyi német harckocsival szemben.

"Úgy okoskodsz, hogy semmi fogalmad nincs a harckocsikról."

- Na most majdnem kidőltem a székből a nevetéstől...

2011. okt. 25. 22:08
 50/152 anonim ***** válasza:
57%

,,Kit érdekel az űrméret? Az önmagában csak egy szám!

A Királytigris 88 mm-es lövege sokkal(!) erősebb volt, mint a JSz-2-es 122 mm-es(!) lövege.

Teljesen irreleváns, nem ebben mérjük a teljesítményét! "

Nem irreleváns. Honnan szedsz ilyen hülyeségeket? Teljesen eltérő a 75 mm L/70 ,a 122-es D-25-től!

Se űrméret, se löveghossz, se tüzelési gyorsaság nem egyezik.

Te nem tudsz olvasni?

Amúgy meg nem volt sokkal erősebb a 88-as. (amúgyis melyik 88-as? L/56? L/71?)

Az űrméret meg igenis számít. Neked mindegy, hogy egy 122-es ágyú lő pofán vagy egy 75-ös?

Szerinted melyik lőtt ki nagyobb súlyú lövedéket?

Neked ez mindegy mi?

Űrméret, löveghossz, csőtorkolati sebesség, újratöltés, lövedékek típusa, ezeket kell összehasonlítani és semmiben sem hasonlítanak.-

,,Téved ám az a jó k.... "

Hiába dühöngsz. A számok elég egyértelműek. De tudod mit? Káromkodj, dühöngj, csapkodj. De attól a számok még maradnak.

"- Hazudsz. "

Aha. Na lássuk akkor:

[link]

Hull Front, Upper: 120-160 mm

Hull Front, Lower 90-95 mm

[link]

Hull front Upper

50-80, 80, 80@55°3,5

Hull Front, Lower:

60@55°, 80@55

Szóval én hazudok? Hát pedig itt nem úgy tűnik.

De nézzünk másik oldalt.

[link]

Is2- 160 mm

[link]

Párduc 80 mm

Ejnye, itt sem neked adnak igazad. Ők is hazudnak?

Amúgy a képen is 120 mm szerepel....Öngól. Giga FAIL!

,,De. Mindig csak de. De így, de úgy, lényeg, hogy neked legyen igazad.:"

Tehát szerinted mindegy, hogy terep, vagy út. Végülis kit érdekel? Ugyanmár...

,,- A motor felfüggesztése irreleváns a technikai paraméterek tekintetében. "

Aha. A motor irreleváns technikai szempontból? Hát ez kész vicc...a motor irreleváns technikai szempontból?

Neked a motor nem tartozik a technikai szempontokhoz?

A motor talán díszítő elem?

,,"Hát ez a két tank nem igazán hasonlít, eléggé tévedtél."

- Hát eléggé egy übergörény alak vagy.. "

Tehát mivel nincs igazad, én übergörény vagyok. Értem. De attól még nem lesz igazad, és se 75mm ágyú nem olyan mint a 122-es, és a 120 mm front páncél sem olyan mint a 80 mm-es.

,,Mint ahogy írtam korábban, a jövőben nem tartok igényt a kommentjeidre."

Ez ám a komoly, érett magatartás. Bravo.

2011. okt. 25. 22:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!