Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért hajtogatják ilyen...

Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?

Figyelt kérdés
Miközben ők sem lettek többek általa.
2023. nov. 28. 16:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/171 A kérdező kommentje:
De nagyon is értem, csak te abból a téves hamis feltételezésből indulsz ki, hogy aki katonaviselt az valamiféle rendet vagy fegyelmet a hadseregben okvetlenül tanult és ezt ott sajátította el, korábban ez a tulajdonság nem volt jellemző rá. Tapasztalataim szerint meg nincs közte semmilyen kimutatható összefüggés, hogy a volt katona az bizonyosan rendszerető, fegyelmet tartó és tiszteletet megadó ember. Ez otthoni nevelés meg személyiség kérdése, erre semmilyen más irányú ráhatás nincs. És akikkel én beszéltem katonaviseltekkel, ebből a szempontból azok sem különbek azoktól, akik nem voltak katonák. Szabályok vannak a munkahelyeken is, ott is meg kell azokat tartani, semmivel sem kevésbé, mint a fegyvereseknél.
2023. nov. 30. 18:49
 52/171 anonim ***** válasza:
30%

"De nagyon is értem, csak te abból a téves hamis feltételezésből indulsz ki, hogy aki katonaviselt az valamiféle rendet vagy fegyelmet a hadseregben okvetlenül tanult és ezt ott sajátította el, korábban ez a tulajdonság nem volt jellemző rá. "

Nem állítottam olyant hogy okvetlenül ott sajátította el. De azt fenntartom hogy aki katonaviselt az valamilyen féle rendet ott tanult, máskülönben nyomorúságos sorsa volt (Igen, nem kellett hozzá renitensnek lennie hogy az legyen, mert természetesen sokaknak az is bőven elég volt hogy simán csak ott van és parancsuralmi rendszer van) De a kiálló szögeket beverték. Nem tudom mi a hamis feltételezés azon hogy valaki előtte egy léhűtő volt, mert a saját szüleinek sem volt semmiféle elvárása felé, csak a mama hotelben tengette a mindennapjait és szart mindenre maga körül, majd egy ilyen helyre bekerülve kicsit szorul a hurok a nyaka körül mert másokért is jót kell állnia és utálni fogják ha miatta szopik mindenki más is a szakaszban. (mielőtt kiforgatnád, természetesen nem képességbeli különbségekre gondolok mert azért senkit nem szabad bántani hanem hozzáállásbeli különbségre ami nagyon nem ugyan az.) A munkahelyen megteheted hogy felállsz és hazamész ha nem tetszik valami, ott nem. Azért ez egy nagy különbség.

2023. nov. 30. 19:09
 53/171 A kérdező kommentje:
És szerinted ha ott bent tényleg olyan vasfegyelem és szigor volt (nem tudom hogy így van-e), és ott azt keményen betartatták mindenkivel, akkor az az ember katonaság után is olyan maradt? Mert akivel én beszéltem az nem igazán arról volt híres hogy bármiféle rend meg fegyelem szempontjából példakép lett volna
2023. nov. 30. 19:34
 54/171 A kérdező kommentje:
Amúgy meg te azt feltétlenül rendnek tartod, amikor komplexusos hatalommániás bunkó szeszkazán őrmester üvöltözik veled a semmiért, csak azért hogy ő ezzel demonstrálhassa hogy ő itt és most valaki (közben meg senki se)?
2023. nov. 30. 19:38
 55/171 anonim ***** válasza:
30%
Félreérted...újfennt. Nem baj, mondok példát mire gondolok hátha akkor megérted. Nincsen vasfegyelem, néhány felettes rigolyáira kellett figyelni néhány percig amíg foglalkozik vele aztán csókolom. A fegyelem és szigort inkább úgy értsd hogy valakinek például kiadják feladatba mit tudom én hétfőn reggel 8-kor hogy kedd délelőtt 10 óráig nyírja le a laktanya előtti 200m2-es területet, mert ez a feladat. Na most aki otthon megfelelő nevelést kapott és van benne felelősségérzet az nyilván tudja hogy nem viccből mondták és nem karitatív jelleggel, hanem neki ez a feladata és tudja hogy nem teljesíthetetlen és meg is csinálja időre. Míg van az aki szarik rá és nem csinálja meg, akkor sem ha amúgy tényleg nem teljesíthetetlen vagy különösebben nehéz feladatokat várnának el tőle. Kb bármit be helyettesíthetsz a fűnyírás helyett. Pl időben fel kell kelni, meg kell jelenni valahol pontosan, de az sem megy neki. Na az ilyenekre például szerény véleményem szerint jó hatással van a hadsereg, valami ragadni fog rá régiesen kifejezve "megembereli magát" Ha meg nem, mert akkora seggfej akkor legalább meg lett próbálva. De amikor az ilyenek a hozzáállásuk miatt valami egyéb kevésbé szimpatikus elfoglaltságot kapnak akkor teljesen joggal senki nem fog halastavat sírni maga köré miatta. De az esetek túlnyomó többségében mindig is az ilyenek vannak róla halálosan meggyőződve hogy velük semmi baj nem volt és az adott elöljáró direkt utazik rájuk mert mekkora szemét.. Nem állítom hogy nincsen olyan amit te mondasz sőt biztosan van amikor igazságtalanul szivatnak valakit de szerintem ez a kisebbik része volt abban az időben is, inkább olyan okokra vissza vezethető mint, amit felvázoltam.
2023. nov. 30. 19:56
 56/171 A kérdező kommentje:

Lám itt van köztünk az alapvető különbség.

"az ilyenekre például szerény véleményem szerint jó hatással van a hadsereg, valami ragadni fog rá régiesen kifejezve "megembereli magát" Ha meg nem, mert akkora seggfej akkor legalább meg lett próbálva."

Nincs bizonyítva, hogy bármi is ragadt volna ott bárkire (cigin meg alkoholon kívül) és azt a gyakorlati életben tovább is alkalmazná. Azért meg nem seggfej valaki mert az értelmetlen parancsok (százszor felmosni a körletet hogy "ragyogjon", meg fogkefével pucolni) esetleg nem tetszenek neki meg nincs nagyon kedve végrehajtani, gondolom aki kiadta a parancsot az sem szívesen csinálná. Öreg meg főleg ne dumáljon, nem feljebbvalója senkinek.

"biztosan van amikor igazságtalanul szivatnak valakit de szerintem ez a kisebbik része volt abban az időben is"

Szerinted ilyenből kevés volt, szerintem meg nem. Vagy én beszéltem "rossz" emberekkel. Olyannal egy sem aki azzal büszkélkedett volna hogy ő másokat csicskáztatott és hogy ő ennek mennyire örült. De mivel a kiképzők zöme fogalmatlan alkoholista hatalommániás sutyerák volt, biztos nagy öröm volt nekik, hogy aznap századjára is felmosatták a körletet valakikkel.

2023. nov. 30. 20:12
 57/171 anonim ***** válasza:
30%

Te végletekből indulsz ki, hiába mondtam rá példát hogy mik azok a dolgok amikre figyelni kell(lett). Te csak előhúzod a kalapból a fogkefés lózungodat.

Te eldöntötted hogy alkoholista üvöltöző őrmesterek terrorizálták a többieket. Legyen igazad, én nem győzködlek tovább.

2023. nov. 30. 20:56
 58/171 A kérdező kommentje:

Miközben te ugyanolyan közhelyekkel operálsz.

"Te eldöntötted hogy alkoholista üvöltöző őrmesterek terrorizálták a többieket."

Ja nem, csupa normális ember volt ott mindenhol, nem is voltak ilyenek, csak kitaláltam, ezzel szemben nagyon jó volt az élet ott bent a laktanyában, sokan visszasírják meg szeretnének visszamenni. :DDD

Nem tudom valahogy én is rendet szoktam tartani meg azon ismerőseim is, akik szintén nem voltak katonák, szóval a rendszeretethez egyáltalán nem kell katonaság, meg egyéb bentlakásos sztorik, vagy ilyen az ember, vagy nem, semmiféle ráhatás nincs. Az előző, katonaviselt generáció sem életrevalóbb vagy küzdőbb szellemű mint a mai fiatalok, más lett a világ szerencsére, nem parancs-értettemre működünk. Ha neked ez kell menjél nyugodtan katonának, mindenkinek ilyen "élményekre" nincs szüksége ahhoz hogy élni tudjon.

2023. dec. 1. 07:27
 59/171 A kérdező kommentje:
De cáfold meg, ha nem így volt, el tudom hinni, te biztos azt gondolod, hogy bebeszéltem magamnak valamit, és abból nem engedek. Pedig csak van egy véleményem róla, amit vállalok is. Addig amíg érdemben nem állít mást valaki, addig valóban igen, de ha neked más akár számodra pozitív élményeid voltak, szívesen várom. Azért eddig valamiért mégsem tolongnak megvédeni a sorkatonaság intézményét.
2023. dec. 1. 07:31
 60/171 anonim ***** válasza:
78%

A salakból sosem lesz "ember".

A tartás, igényesség belülről jön, vagy a család, vagy a tágabb szocializáció formálhat rajta.

Megcsinálja amit parancsolnak, mert a büntetéstől fosik, de aki tróger, az az is marad, miután nem kell tartania a megtorlástól.

Aki ezt nem látja be, vagy nem tapasztalja a társadalomban, az nem tudom milyen elefántcsonttoronyból ventillálja, az ál intellektuális nézeteit.

2023. dec. 1. 08:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!