Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
Amúgy nem te voltál ez a nő? (Bocs gondolom nem nő vagy, de egyszerűen nekem ez az alak jut rólad eszembe valamiért)
80-as: Na látod most mennyi sok jót írtál, korábban miért nem ezeket mondtad? Ha meg a korábbiakat én értettem félre, akkor sajnos h.lye vagyok (látod, ezt is vállalom). De:
"az ilyen "mama kedvence" elkényeztetett tasliknak jót tett. Szerinted léteztek akkor lusta, semmirekellő emberek vagy sem? Ha léteztek és azok kerültek oda ahol pár feladatot meg kellett csinálniuk ahelyett hogy otthon verték a farkukat az jobb volt e nekik vagy sem?"
Léteztek bizony! És most is vannak! Csak én nem tudom, hogy csináltak-e ott bent valami értelmeset. Mert akik nekem meséltek sztorikat azok általában a gyengélkedőn voltak, meg sefteltek mindenfélével, hogy aztán cigizzenek vagy piáljanak. Nekem ilyen meg szívatós történeteim vannak, olyanok, hogy valami normális, valóban a kiképzéssel szorosan összefüggő dolog lett volna, nekem olyat nem mondtak.
Másrészt az ilyen léhűtő tróger, mama kedvence típusú ember később is ugyanolyan marad. Egyszerűen ilyen a természete. Ha neki meg jó így, rá kell hagyni. Nem lehet mindenki egyforma. Ilyenek voltak régen és vannak ma is.
Amit viszont fenntartok, hogy ilyen fiatal korban leginkább csajozni kell, élvezni az életet. Jó, azt lehet katonaként is. Meg nem katonaként is. Szerintem ebben sem fogunk összevitatkozni. :))
81-es Hahaha jó poén volt humor herold, máskor is ilyen vicces vagy?
Nem, nem vagyok nő, nincsenek is ilyen irányú vágyaim hogy nő legyek, és ugyan nem szeretem a sorkatonaságot, attól még femininnek sem tartom magam, szerintem nem az a férfias aki volt katona vagy most is az.
Én is megtaláltalak ám téged 81-es: Ott vagy rajta 1:56-tól, vagy esetleg az 1 percig te vagy valamelyik "szuperértelmes" kiskrapek? Látszik hogy fogalmuk nincs hozzá, de azért magabiztosan lökik a sódert...
"80-as: Na látod most mennyi sok jót írtál, korábban miért nem ezeket mondtad? Ha meg a korábbiakat én értettem félre, akkor sajnos h.lye vagyok (látod, ezt is vállalom). De:
"az ilyen "mama kedvence" elkényeztetett tasliknak jót tett. Szerinted léteztek akkor lusta, semmirekellő emberek vagy sem? Ha léteztek és azok kerültek oda ahol pár feladatot meg kellett csinálniuk ahelyett hogy otthon verték a farkukat az jobb volt e nekik vagy sem?"
Léteztek bizony! És most is vannak! Csak én nem tudom, hogy csináltak-e ott bent valami értelmeset. Mert akik nekem meséltek sztorikat azok általában a gyengélkedőn voltak, meg sefteltek mindenfélével, hogy aztán cigizzenek vagy piáljanak. Nekem ilyen meg szívatós történeteim vannak, olyanok, hogy valami normális, valóban a kiképzéssel szorosan összefüggő dolog lett volna, nekem olyat nem mondtak."
Miért mondtak volna amikor abban semmi érdekes nincsen? Teljesen természetes hogy a piálós balhézós sztorikra emlékszik mindenki mert annak van mesélni való értéke. Sokan nyeltek le pl szögeket meg vagdosták magukat hogy a gyengélkedőre kerülhessenek vagy leszereljék őket. Csak azt felejtették el hogy önmagában azzal hogy kárt okoztak magukban még nem menti fel őket a szolgálat alól ugyanis megvizsgálták őket és az számított hogy fennáll e az esélye hogy újra megteszik. Aki meg egyszer lenyelt egy szöget és adott esetben kioperálták belőle annak nem volt kedve még egyszer végig menni ezen, így felgyógyulása után vissza is küldték és szépen letöltötte a szolgálatát mint az összes többi. Rengeteg barátság is kialakult amikor pl kölcsönösen fedezték egymást ha valaki valami turpiszságot művelt. Gyakran elbújtak a teherautókba akik ki be mászkáltak a laktanyából és később vissza csempészték magukat úgy hogy senki nem vette észre..akit befogadtak és voltak barátaik azoknak könnyebb dolguk volt mert a laktánya őrzésére beosztottaknál az volt a motto hogy "én nem jelentem ezt senkinek hogy engedély nélkül voltál kinnt, de ha engem kérdeznek le fogom tagadni hogy láttalak volna , na takarodjál befelé"
Azoknak volt rossz mint akiket az 55-ös kommentemben leírtam azok akik tátott szájjal mennek a faszerdőbe befelé. Ezeknek tett jót a katonaság hogy megfegyelmezzék őket. Értem hogy te azt állítod hogy semmi hatása nincsen mert aki ilyen az utána is ilyen lesz, de ez amit képviselsz meg az az érv rendeszer keret amit előadsz ez maga a szín tiszta nihilizmus, ami felfogás szerint minden mindegy, semmire nem vagyunk hatással, meg sem kell próbálni, hiábavaló cselekedni stb. És ismétlem magam de a most leginkább panaszkodók voltak a leg nagyobb trógerek, mint ahogy minden munkahelyen megfigyelhető az szid a legjobban mindenki akinek a leginkább szart sem ér a munkája. Amúgy az éppen leszerelők sem igaz hogy mind szivatták a "kopaszokat" mert akikkel meg én beszéltem ők azt mondták hogy a kopaszoknak akiknek épp a leg szarabb felszerelést adták mert mások levetett kopott szarjait kapták azoknak szokás volt oda adni az éppen leszerelők jobb cuccait, ezzel is segítve őket. Mindenféle ember volt ott, pont ettől volt hasznos az ilyen lumpen senkik részére hogy egy hatalmas olvasztó tégely volt ahol minden típusú embert megtaláltál. És tenned kellett érte hogy kevésbé legyen szar ott végigtöltened az idődet. Aki megcsinálta a rá osztott feladatokat annak nem igazán volt mitől tartania. Ezt még a barátom apja sem tagadta aki amúgy utált a maga idejében katonának lenni, mert inkább a saját maga munkájával és gyarapításával töltötte volna az idejét ahelyett hogy kötelező jelleggel van ott ahol nem akar lenni. Túl spilázod és túl tolod ezt a sivalkodást, legalábbis úgy adod elő mintha valami koncentrációs tábor lett volna. Az igazság meg az hogy a legszarabb amivel a legtöbb embernek problémája volt hogy "KÖTELEZŐ OTT LENNI"
"Másrészt az ilyen léhűtő tróger, mama kedvence típusú ember később is ugyanolyan marad. Egyszerűen ilyen a természete. Ha neki meg jó így, rá kell hagyni. Nem lehet mindenki egyforma. Ilyenek voltak régen és vannak ma is."
Na ez a mai korszellem és ez az ami gáz szerintem.
Ez a mai korszellem és egyáltalán nem gáz. A régebbi emberanyag semmivel nem különb, életrevalóbb, mint a mai. A mai sem jobb mint a régi. Régen is voltak léhűtő emberek, ma is. Régen is dolgoztak, ma is. Régen is követtek el bűncselekményeket, ma is. Milyen pozitív hatásai voltak mindezekre a kötelező katonaságnak? Miért kéne ma jobban "nevelni" az embereket, ha ugyanolyan "elkorcsosultak" voltak régen is, mint most? Miben látsz te ilyen hatalmas különbséget a régebbi korszak javára?
"Az igazság meg az hogy a legszarabb amivel a legtöbb embernek problémája volt hogy "KÖTELEZŐ OTT LENNI"
Az egyik tényező bizony ez. Bár ha normálisan töltötték volna el ott bent az időt valóban a kiképzésre koncentrálva, akkor talán lett volna értelme. De minek rákényszeríteni egy olyan dolgot az emberre amit nem akar? Az egészségügyben sem szeretne mindenki dolgozni, akkor ezen "logika" alapján írjunk elő mindenkinek kötelező eü. szolgálatot is? Mivel előrébb való a katonaság más területeknél?
Meg ugye a sorkatonaságnál "egyenembereket" gyártottak. Nem számított, hogy nem mindenki rendelkezik ugyanazokkal a képességekkel, akkor is végre kellett hajtania mindenkinek a parancsot. A féllábúnak is le kellett futnia a távot ugyanannyi idő alatt mint a többinek.
"Ez a mai korszellem és egyáltalán nem gáz. A régebbi emberanyag semmivel nem különb, életrevalóbb, mint a mai. A mai sem jobb mint a régi. Régen is voltak léhűtő emberek, ma is. Régen is dolgoztak, ma is. Régen is követtek el bűncselekményeket, ma is. Milyen pozitív hatásai voltak mindezekre a kötelező katonaságnak? Miért kéne ma jobban "nevelni" az embereket, ha ugyanolyan "elkorcsosultak" voltak régen is, mint most? Miben látsz te ilyen hatalmas különbséget a régebbi korszak javára?"
Te sportot űzöl belőle hogy szándékosan félre értelmezed amit mondok? Nem hasonlítottam össze az embereket hogy régen vagy most milyenek voltak. Annyit mondtam gáz ez a korszellem amivel érvelsz hogy" úgyis mindegy, mert aki ilyen az ilyen is lesz és kész rá kell hagyni" na erre mondom hogy f@szság. Ha akkor éltem volna is ezt mondanám és most is. Függetlenül attól hogy milyenek voltak az emberek. Én sem állítom hogy régen jobbak lettek volna. De én nem intézem el annyival hogy ha valaki szarházi és lusta akkor ahhoz joga van és hagyni kell és nem szabad semmilyen elvárást tanúsítani felé mer "úgyis mindegy"
Nem kellett semmilyen féllábúnak sem futnia. Kisebb egészségügyi problémák miatt is felmentést kapott aki jogosult volt rá. Kollégámnak nagyon durva viszerei voltak már fiatal katona korában. Az orvos a fejét fogta hogy miert nem szólt hogy ez van neki és azonnal megműtötték. Én értem hogy szar volt de azért sületlenségeket nem kell beszélni mert még valaki elhiszi a végén.
A kényszerre visszatérve. Ez egy hülye kérdés. Hogy minek? Nem ez a kérdés hiszen rengeteg dolog van amit rád kényszerítenek most is. Tehát csak az nem mindegy hogy mi van benne ebben a halmazban. Ha a katonasággal van bajod akkor azt kell kérdezni. És nem álltalansosagban.
Amúgy meg aki ilyen nagy hangon támogatja (te ugyan azt állítod ellenzed, de mégis... jajjdenagyonhasznosvolt!) az mutasson példát és álljon be nyugodtan. Igaz, hogy kiesel a munkaerőpiacról és oda manapság nehéz visszajutni, de nyilván megéri teljesen elpocsékolni egy-két évet...
Kérdezted mennyire bírnék én egy ilyen helyzetet, merthogy a szakértő szerint nem tudok uralkodni magamon (de igen, csak szeretem kimondani amit valóban gondolok), már korábban leírtam: sehogy, mert nem tűrném, ha nekem bárki parancsolna, én se szoktam másnak, felnőtt korom óta mindig magam irányítottam az életem és ez - számodra bármennyire is fáj - így is marad. Mondjuk a helyedben én se lennék olyan magabiztos, szerintem ha te ezt kipróbálnád, eddigi beírásaid alapján gyorsan szaladnál haza te is a honvédségtől néhány óra után.
"Nem kellett semmilyen féllábúnak sem futnia."
Ez csak egy példa volt, írhattam volna mást is. Ennek lényege, hogy mennyire nem vettek figyelembe semminemű különbséget.
"úgyis mindegy, mert aki ilyen az ilyen is lesz és kész rá kell hagyni"
"én nem intézem el annyival hogy ha valaki szarházi és lusta akkor ahhoz joga van és hagyni kell és nem szabad semmilyen elvárást tanúsítani felé mer "úgyis mindegy"
És akkor úgy gondolod be kell avatkozni és mindezt állami szinten és az ember magánéletét, szabadságát korlátozva? Ennek egyik eszköze lett volna a kötelező katonaság? Amint látod totál zsákutca volt...
Nézd, a munkaképes korú emberek többsége vagy tanul, vagy dolgozik vagy a kettőt együtt. Másik részük meg így él ahogy írtad. Ők ezt választották. Ha nekik így jó... Ez is a választás szabadsága. Úgy látszik téged ez a szabadság zavar, lehet azt gondolod ez már visszaélés vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!