Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
Írtak többen többfélét. De nem értek velük egyet, mert szerintem egyik sem megalapozott. Ez most neked akkora baj?
De kérlek válaszolj a felvetéseimre: 1. Zavar téged az, hogy mások szabadon dönthetnek az életükről és nem kötelezik őket erre a baromságra? Visszaélnek ezzel a szabadsággal? 2. Neked ilyen rossz tapasztalataid vannak emberekkel, hogy katonaság lenne a megoldás az általad problémának vélt jelenségre? 3. Ha olyan jó volt miért nem maradtak ott bent?
Egyébként random be lehet vágni különféle kérdéseket és válaszokat a témában, sehol sem nagyon támogatják, szerinted miért?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1254..
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..
"De kérlek válaszolj a felvetéseimre: 1. Zavar téged az, hogy mások szabadon dönthetnek az életükről és nem kötelezik őket erre a baromságra? Visszaélnek ezzel a szabadsággal? 2. Neked ilyen rossz tapasztalataid vannak emberekkel, hogy katonaság lenne a megoldás az általad problémának vélt jelenségre? 3. Ha olyan jó volt miért nem maradtak ott bent?"
Legalább próbáld már meg kevésbé átlátszóan dedós módon megfogalmazni az irányított kérdéseid. :DD
Jó, veled befejeztem a továbbiakban. Érdemben nem válaszolsz a felvetésekre, csak a személyeskedés megy, de az nagyon.
Amiket írtak:
"A legtöbb gyökér - vitathatatlanul negatív dolgok mellett - megtanult közösségben együttműködni, szabályok mentén élni, ápoltan közösségbe járni, egyéni lőfegyverrel bánni, lőfegyvert karbantartani, GPS nélkül, a semmi közepén tájékozódni, rendszert megélni az életében, speciális hadieszközt kezelni, karbantartani, megtanulta az otthoni környezet, barátság, barátnő, feleség, szülő, gondviselő, emberi élet értékét, határozottabb, céltudatosabb, elvhűbb egyéniséggé vált, megtanult maga körül rendet tartani, saját mindenkori helyzetét viszonylag objektívan felmérni, megismerte a felelősségtudatot közelebbről is, újabb barátokat/ellenségeket szerzett, - amely az emberismeretén csiszolt sokat, - megismerte a kiszolgáltatottság érzetét, megtanult különbséget tenni jelenségek között, - mint például a valós tisztelet, ill. félelem/gyűlölet és képessé váltak arra, hogy ne csak elfogadni legyenek képesek a hazájuktól, hanem áldozatokat hozni is érte."
Meg hogy: "1,Önfegyelem fejlesztése. Egy nagyon fontos tényező a mai himringyóként viselkedő fiatal generáció képében.
Az önfegyelmed fejlesztésével, sokal sikeresebb,kitartóbb és alázatosabb leszel-csupa pozitív tulajdonságok- az életed minden területén. Munka, tanulás, udvarlás stb.
2.közösségbe kerülsz. Ezáltal kapcsolataid bővítheted, és szociális életed gazdagodhat ha hús vér emberekkel kerülsz kapcsolatba.
3.Önvédelmet tanulsz, amivel saját, családod, barátaid életét óvhatod meg."
Ezek aztán megalapozott "érvek". Jól tudod, hogy amit itt írtak az pont nem igaz a katonasággal kapcsolatban, de ezekre persze te sem reflektáltál.
Ahhoz képest hogy korábban azt írtad, nem volna érdemes fenntartani amiatt az egy pozitív dolog miatt, amit te annak tartottál benne, most meg hirtelen olyan hasznosnak gondolod, hogy szerinted érdemes lenne bevezetni. Saját korábbi magadra cáfoltál rá, de azért te következetes vagy. Mondjuk megértem, ha te parancsuralmi rendszerben élsz akkor te csak ezen a szemüvegen keresztül nézel mindent, magad is ráerősítesz arra, hogy az egyenruhások általában szögletes felfogású egyének (Ha csak kalapácsod van, mindent szögnek nézel). Vagy eleve rosszindulatúan állsz az emberekhez, nem tudom, nem értelek egyáltalán. De nem csak bennem van itt a hiba. További kellemes merev, szögletes életet kívánok.
Nem követtem pontosan, részletében a vitát.
137-es
mibe fájna, költségében a kötelező sorkötelezettség...
Vszeg az még nem vészes.
Én a hölgyeket is besoroznám. Tanuljanak ezt-azt.
Az USA GPP-je 2 %-át várja el a Nato hadügyre.
A jóval sikeresebb Római Birodalom GDP-je 50%-át költötte hadügyre.
Tehát hajrá hadügy.
És azért mert más állásponton vagyunk máris én vagyok a debil idióta, te meg a nagyeszű sündisznócska, a nagytudású valaki? Amúgy látszik hogy lövésed nincs a témáról, ha az a válaszod, hogy de igenis kellene, ebből már látszik mennyire fogalmatlan vagy hozzá. Azt se tudod mennyibe kerülne de szerinted biztos "ócsón" megúsznánk. Ja hogyne.
De ha nekem nem hiszel, mert hozzád hasonlóan én sem mozgok otthon a témában (de van véleményünk), akkor én példának hozom fel Benkő Tibor volt hadügyért (a mostanit csak azért nem, mert ő sem volt semmikor aktív katonaember), aki egész életét ebben a közegben töltötte és a minisztersége alatt soha fel nem merült a sorkatonaság kérdése (persze most sem, mert a helyzet nem indokolná ezt), pedig ha ez olyan jó és hatékony rendszer lenne nyilván megpendítették volna ezt a húrt. Akkor szerinted ő sem volt jó szakember, ha ő sem akarta ezt a borzalmat visszahozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!