Fiúk, lányok! Támogatnátok Magyarországon a sorkatonaságot, lennétek ti is azok szívesen?
Szolgáltam több fegyveres helyen. Fegyverpárti vagyok.
De egy sorkatonai baromságot én sem támogatok. Egyrészt sok fiatal kiesne a tanulásból és a melóból, másrészt mit érsz a képzéssel, ha utána soha nem használod, háború esetén meg a laktanyáig sem jutnál el ha mozgósítanak, mert nincs civil fegyvered, és a pályaudvarnál lelő 3 kecskehágó.
Inkább a tartalékos és hivatásos részt kéne motiválni. Pl.:
- Katonaként, 20 év szolgálat után mehess nyugdíjba.
- Katonaként, ha aláírsz 5 évet, kapsz jogsit, nyelvvizsgát, olyan szakmát, mint búvár, ipari alpinista, fegyveres őr, ABCDE jogsi,....
- 5 év szolgálat + érettségi, és felvételi nélkül mehess egyetemre.
De pl. minden egyetemre lőteret is építenék, tesit kiváltva.
Ezek motiválóak, hasznosak, de az mit ér, hogy 2-4-6 millióért, kiképezni egy rakás embert, aki utána úgy meggyűlöli a sereget, hogy többet a közelébe sem megy?
Meg elmondani a srácoknak, hogy a seregben sem mindenki Rambo, SOK nyugis, akár civil állás is van ott. Pl. haver fia targoncás.
Nem tamogatom a sorkatonasagot es nem is lennek katona.
Azert kell hivatasos hadsereg, mert aki szeretne katona lenni, az lehet (akar ferfi, akar no)
A mai hadviselésben 2 út van, ha valamelyik állam komolyan gondolja.
- ERŐS, profi, DRÁGA sereg. Pl. Japán JDF
- Erős, profi, drága sereg. + ERŐS civil fegyvertartás a civil lakosságnak. Pl. USA
És ezek megtámogathatóak magánseregekkel, pl. WAGNER GROUP oroszoknál, vagy a légió, a Franciáknál.
Idehaza, a fiatalokat kéne a sereg és a fegyver felé terelni. És HA akarnak, maguk lépjenek be!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!