Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Fiúk, lányok! Támogatnátok...

Fiúk, lányok! Támogatnátok Magyarországon a sorkatonaságot, lennétek ti is azok szívesen?

Figyelt kérdés
2023. nov. 7. 14:34
A kérdező szavazást indított:
Lány vagy és szívesen mennél katonának
Lány vagy és nem szeretnéd
Fiú vagy és szívesen mennél katonának
Fiú vagy és nem szeretnéd
48 szavazat
1 2 3
 1/28 árokpart ***** válasza:
17%
Csak akkor és csakis akkor ha a kormány cserébe bevezeti a szabad, civil, polgári lőfegyvertartást Magyarországon.
2023. nov. 7. 14:38
 2/28 Molyember ***** válasza:
95%
Most is lehet katona, aki szívesen lenne, és megfelel. Minek ehhez sorkatonaság?
2023. nov. 7. 14:45
 3/28 anonim ***** válasza:
75%

Szolgáltam több fegyveres helyen. Fegyverpárti vagyok.

De egy sorkatonai baromságot én sem támogatok. Egyrészt sok fiatal kiesne a tanulásból és a melóból, másrészt mit érsz a képzéssel, ha utána soha nem használod, háború esetén meg a laktanyáig sem jutnál el ha mozgósítanak, mert nincs civil fegyvered, és a pályaudvarnál lelő 3 kecskehágó.

Inkább a tartalékos és hivatásos részt kéne motiválni. Pl.:

- Katonaként, 20 év szolgálat után mehess nyugdíjba.

- Katonaként, ha aláírsz 5 évet, kapsz jogsit, nyelvvizsgát, olyan szakmát, mint búvár, ipari alpinista, fegyveres őr, ABCDE jogsi,....

- 5 év szolgálat + érettségi, és felvételi nélkül mehess egyetemre.

De pl. minden egyetemre lőteret is építenék, tesit kiváltva.

Ezek motiválóak, hasznosak, de az mit ér, hogy 2-4-6 millióért, kiképezni egy rakás embert, aki utána úgy meggyűlöli a sereget, hogy többet a közelébe sem megy?

Meg elmondani a srácoknak, hogy a seregben sem mindenki Rambo, SOK nyugis, akár civil állás is van ott. Pl. haver fia targoncás.

2023. nov. 7. 14:50
 4/28 anonim ***** válasza:
93%

Nem tamogatom a sorkatonasagot es nem is lennek katona.

Azert kell hivatasos hadsereg, mert aki szeretne katona lenni, az lehet (akar ferfi, akar no)

2023. nov. 7. 15:05
 5/28 anonim ***** válasza:
98%
Semmi esetre sem támogatnám. Nem is mindenkinek való. Aki szeretne, az menjen, van rá lehetőség, a hivatásos kiképzés többet is ér, mint a sorozás és még jó fizetést is adnak érte. Ez mindenkinek jobb így.
2023. nov. 7. 15:39
 6/28 anonim ***** válasza:
97%
Minek, a mai fiatalok sehol máshol nem tudnak megtanulni hazudozni,kártyázni, és fintorgás nélkül a legszarabb házipálinkát is,meginni?
2023. nov. 7. 16:37
 7/28 anonim ***** válasza:
87%
Többször volt a kérdés, többször le lett írva: semmi értelme!!! Lejárt a nagy tömeghadseregek ideje. Ugyanannyiba kerül a sorozott ellátása, koszt, kvártély + nemzetgazdasági haszonáldozati költség (ugyebár addig sem dolgozik, termel amíg a gyakorlópályán futkározik) mint a profi katona fizetése, csak éppen utóbbi motiváltabb s jóval nagyobb a harcértéke is.
2023. nov. 7. 18:25
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

A mai hadviselésben 2 út van, ha valamelyik állam komolyan gondolja.

- ERŐS, profi, DRÁGA sereg. Pl. Japán JDF

- Erős, profi, drága sereg. + ERŐS civil fegyvertartás a civil lakosságnak. Pl. USA

És ezek megtámogathatóak magánseregekkel, pl. WAGNER GROUP oroszoknál, vagy a légió, a Franciáknál.

Idehaza, a fiatalokat kéne a sereg és a fegyver felé terelni. És HA akarnak, maguk lépjenek be!

2023. nov. 7. 18:34
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindegy, én már túl vagyok rajta ¯\_(ツ)_/¯
2023. nov. 7. 19:35
 10/28 anonim ***** válasza:
88%
Ezt csak az asszonyverő falusi alkoholisták támogatnák. Nekik nincs más örömük az életben, mint a fiatalok szivatása. Ezért szavaznak a bűnözőkre. Aztán majd csodálkoznak, amikor nincs orvos aki ellássa őket, amikor a sok évtizednyi kannásbor megbosszúlja magát.
2023. nov. 7. 20:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!