Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért hajtogatják ilyen...

Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?

Figyelt kérdés
Miközben ők sem lettek többek általa.
2023. nov. 28. 16:40
 151/171 A kérdező kommentje:

"sokan hálásak a tanári pofokonért"

Legtöbb emberből ezen "pofonok" nélkül is lesz valaki, akiből meg nem, hát az úgy járt. Nem vagyunk egyformák, nem kellenek mindenkinek egyformán a sorkatonasághoz hasonló drasztikus beavatkozások az életben, hogy vigye is valamire.

"A sorkatonaságnak ma már semmi értelme"

Régen sem volt, és létjogosultsága sem volt, csak a szovjetek erőltették ezt a hülyeséget.

Szóval aki sorkatonasággal akar bármilyen felmerülő problémát is rendezni, az irigy, rosszindulatú, hozzá nem értő ember, semmi több. Ha én szívtam, szívjon más is. Ez aztán igen, gratulálok, ennyit tudnak felmutatni az életben.

2024. máj. 7. 12:15
 152/171 anonim ***** válasza:
100%

"Régen sem volt, és létjogosultsága sem volt, csak a szovjetek erőltették ezt a hülyeséget."

Gondolom Svájcban, Svédországban, Dél-Koreában és Izraelben is a "szovjetek" erőltették. 🤣

2024. máj. 7. 12:35
 153/171 anonim ***** válasza:
60%

"az az igazi a kommunista fajtád szerint"

Ne menj politikusnak, vagy firkásznak, mert érvek helyett csak indulataid vannak!

2024. máj. 7. 12:37
 154/171 A kérdező kommentje:

"Svájcban, Svédországban, Dél-Koreában és Izraelben"

Közünk hozzá? Európa legtöbb állama vígan megvan nélküle, jobb helyeken fel sem vetődik a bevezetése, hogy ezek az országok tévesen vagy valamilyen más okból előírják, az nem oszt, nem szoroz, a világ nem ebbe az irányba tart.

"érvek helyett csak indulataid vannak"

Leírtam korábban, miért nincs értelme és létjogosultsága. Egy darab konkrét valós ellenérv nem jött, csak ócska személyeskedésre futotta. Azonban kíváncsi lennék a te nyilván megalapozott szakmai érveidre, miért is kell. Na hadd lám.

2024. máj. 7. 13:49
 155/171 A kérdező kommentje:
És ne azzal gyertek, hogy már korábban leírtátok, miért volna jó, mert nem írtatok semmit. Azzal se takarózzatok, hogy de igen, csak én ezt vagy azt nem fogadtam el vagy nem tekintettem érvnek. De ha egyszer nem volt mit annak tekinteni...
2024. máj. 7. 13:51
 156/171 anonim ***** válasza:
32%

A sorkatonaságnak nincs társadalmi támogatottsága, ezért bevezetni sem fogják.

Amúgy is kontraproduktív lenne az egész, nálunk senki nem óhajt meghalni a hazáért, ősei földjéért, mint például az izraeliek a hazájukért. Ott minden nő és férfi 2 éves katonai szolgálatra bevonul, majd leszerelés után is bármikor behívható tartalékos katonai szolgálatra.

2024. máj. 7. 14:29
 157/171 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon buta vagy kedves kérdező.

Úgy is mondhatnám te már nem csak fordítva ülsz a lovon, hanem egyenesen hátramenetbe vágtázol. De a jelek szerint még nem fáj...még.

Reagálva a tanári pofonokra, pl a pár napja történt bőnyi késelés is elkerülhető lett volna, ha az abuzáló feleket tarkón veri a tanár. Abba senki nem hal bele...ebbe majdnem.

Na ennyire nem látod át a dolgokat. Mintha magával a lóval társalognék nem is a lovassal. Részemről befejeztem a diskurzust. Az alapvető emberi normák, ok-okozati összefüggéseket nem tudtad elsajátítani ennyi idősen. Nem baj ha nem tudsz és kérdezel. Akkor van baj, ha a hülyeséged teljes vállszéllel hirdeted.

2024. máj. 7. 15:06
 158/171 anonim ***** válasza:
55%
Nem értem mit írogattok még neki. Időről időre kiemeli a kérdést és ezen élvezkedik hogy ő mennyire nem lenne katona és mennyire fölösleges.
2024. máj. 7. 15:26
 159/171 A kérdező kommentje:

Lehet hogy én buta vagyok 157-es, de te sem vagy a legélesebb kés a fiókban. Hogy hogy jutottál el a katonaságtól a bőnyi késelésig azt nem tudom. Ha a "tanári pofonokra" gondoltál hogy miért kifogásolom, nos én nem ezekre az esetekre értettem ezt, hanem képletesen, olyan "pofonokra" amelyekre nem biztos hogy szükség van az életben. De ez lehetett volna "atyai pofon" is, a megfogalmazás most itt mindegy. Mellesleg még velünk szemben is alkalmazták az általános, sőt a középiskolában is ezt a módszert, bár kétségkívül ritkán - eszünkbe sem jutott nekimenni vagy visszaugatni a tanárnak. Elfért rajtunk, megérdemeltük. Nem, itt most nem ezekre gondoltam, de ha te kifejezetten így a fogalomhoz ragaszkodva értetted, akkor én fogalmaztam rosszul és akkor elnézést, valóban jogos a kritikád, elismerem. Én itt a "pofon" kifejezést elvonatkoztattam, akár a katonaságot is értve alatta, mint egy drasztikus, szükségtelen megoldást, ami egy örökre feldolgozhatatlan lelki traumát okozhat. Nem ettől lesz ember az ember. Vagy szerinted ha katonaság lenne akkor nem történt volna a bőnyi tragikus eset? Ugye hogy nincs összefüggés a kettő között?

Igen, vannak bennem indulatok a kérdés kapcsán, ennek a felvetése is jogos, aki ezt kifogásolta. Hogyne lennének, mikor az egyik legnagyobb dolog volt 2004-ben az addig is szükségtelen intézmény megszüntetése, ami mögött semmikor nem volt társadalmi támogatottság. Ehhez képest mindig vannak, akik azóta is próbálják leporolni, vagy lemarni róla a rozsdát, teljesen sikertelenül. Minek egyáltalán felhozni, mikor ma sincs semmi aktualitása, realitása. Én csak ezekre reagálok a kérdéseimben. Igen, van több is. Meg még lesz is, őszinte bánatotokra.

2024. máj. 7. 15:38
 160/171 A kérdező kommentje:
És ez mit fáj neked Feketeruhasember, hogy írogatunk egymásnak ezt-azt, vagy hogy igazából parttalan a beszélgetés, mert homlokegyenest másképpen látunk sok mindent? Erre is való ez az oldal, szerintem. Egyébként érdekes vagy te magad is. Korábbi hozzászólásaidban leírod, hogy nem támogatod a sorkatonaságot, mert jóval kevesebb a haszna mint az előnye, újabban meg arról papolsz, mennyire jó lenne visszahozni. Akkor melyikünk a következetes, ha én végig, minden szempontból elutasítottam és teszem azt most is? Miféle élmény ért, hogy így ellentmondasz korábbi önmagadnak? Ilyen gyorsan felülbíráltad magad? Ezt fejtsd ki kicsit. Lehet, hogy meg is értem.
2024. máj. 7. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!