Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
A délszláv háború idején nem kezdett el európa fegyverkezni.
A németek valami eszméletlen pénzt fognak önteni a hadseregükre (állítólag), lengyelország 10 éven belül európa egyik legerősebb hadserege lesz, a törökök-szerbek is fejlesztenek. Én tulajdonképpen a németektől tartok (nagyon militáns nemzet) mert amikor megengedték nekik hogy fegyverkezzenek akkor ők fegyverkeztek is. Ukrajna tele van már most is tömve nyugati fegyverekkel és van harci tapasztalatuk.
Tudod ha egy filmben valakinél pisztoly van az előbb utóbb el szokott sülni.
Ez nem azt jelenti hogy egyet értenék a háborúskodással vagy a sorkatonasággal de egy kis pár hetes alapkiképzés mindenkinek jót tenne, ha csak azt elérik hogy nem lő hátba engem az más nagy segítség :)
"pár hetes alapkiképzés"
Amire te gondolsz azt egy nap alatt el lehetne magyarázni, nem kellenek ide hetek meg hónapok. Fegyvert tölt azt' annyi, nem kell itt sárban dagonyázni meg szögesdrót alatt kúszni, az baromság
De amúgy meg csinálja akit ez érdekel, egy egész országot soha sehol nem soroztak be háború esetén, majd pont nálunk fogják
Amúgy meg az hogy a németek meg a lengyelek fegyverkeznek, hát legnagyobb egészségükre, ez ránk nézve kb semmit nem jelent
"Amire te gondolsz azt egy nap alatt el lehetne magyarázni, nem kellenek ide hetek meg hónapok. Fegyvert tölt azt' annyi, nem kell itt sárban dagonyázni meg szögesdrót alatt kúszni, az baromság"
Na, mert te aztán baromira értesz hozzá hogy mennyi idő alatt lehet elsajátítani az alapokat. Ezzel magadat teszed nevetségessé. Közöd nincsen hozzá, lószart nem tudsz róla, ellenzed is. De azért az okosságot simán megmondod azoknak is akik az egész életükben ebben képezték magukat és akiknek talán vajmi fogalmuk van arról hogy egy alap szintű kiképzésnek hogyan kell kinéznie. De te okosabb vagy náluk, te megmondod a tutit egy nap alatt el lehet magyarázni hát persze, hogyne :D
Nem kellene neked sem sárban dagonyázni, sem szögesdrót alatt kúszni hogy valami fatális hülyeséget csinálj a második napon, ha nem figyelnek oda rád. Én nem tudom neked honnan van ez a fene nagy önbizalmad.Tényleg semmi belátóképesség vagy önreflekció nincsen benned. És amúgy abban viszont igazad van hogy az ilyenekre na azokra tényleg rászáltak, csak nem ok nélkül, mert azok ott is előadták magukat. Nyilván a te és hozzád hasonlók szemszögéből ti voltatok a "magas IQ-júúú" teljesen normális emberek, akiket az ottani csőcselék ok nélkül szivatott és ti voltatok az ártatlan elszenvedői ennek. Megvan ez a "mindenkinek is visszapofázós, csakazért sem azt csinálja amit mondtak neki" típusú ember.
31/45
Az ugye megvan hogy orbánék nyújtották be az eltörlését?
45-ös köszönöm szépen a kioktatást, amúgy pont te kéred számon rajtam a stílust miközben te magad borzasztóan nagyképűen kioktatón nyilvánulsz meg, hogy aki nem élte át az nem is tudhatja. Szerencsére valóban nem éltem át ezt a hülyeséget de akikkel én beszéltem, egy sem dicsérte, sőt. Én meg továbbra is azt állítom hogy ha te vélhetően kivételezett helyzetben voltál és emiatt szép emlékként rögzült benned ez a sorkatonás baromkodás, valamiért mégsem tudod megérteni, hogy a többségnek nem tetszett és a hátuk közepére sem kívánják utólag sem. Ha tetszett volna, mentek volna maguktól is, de hát kötelező volt, nem volt választási lehetőség. Nem ez volt az általános amit te átéltél. És igen, vannak az életben olyan helyzetek, amikor megvan a választási szabadságunk, az életben nem minden parancsra működik mint a te kedvenc néphadseregedben. Én felnőtt korom óta magam irányítom az életem (csak a sajátomét, másokét nem) és ebben semmiféle változás nem lesz, főleg nem olyan, hogy holmi egyenruhások parancsolgassanak nekem, ilyen helyzet számomra nem ismeretes. Szóval ha majd egyszer olyan kedvem lesz (ha megfelelően átmossák az agyam ehhez) akkor lehet hogy jelentkezem a Honvédségnél, addig viszont civilként nyugodtan békén hagyhatnak engem meg mindenkit aki nem ezt választotta. Szerencsére ma szabadság és demokrácia van és nem a vörös mocskok irányítanak akik korlátozták az embert mindenhol.
Mellesleg még mindig nem osztottad meg, mi szükség lenne rá, a világpolitikai helyzet pedig - akármilyen közelünkben lévő háborús cselekmények ellenére - továbbra sem indokolja.
"45-ös köszönöm szépen a kioktatást, amúgy pont te kéred számon rajtam a stílust miközben te magad borzasztóan nagyképűen kioktatón nyilvánulsz meg, hogy aki nem élte át az nem is tudhatja."
What? Én nem a stílust kértem rajtad számon. Senkit nem érdekel a stílusod úgyhogy ezt hagyjuk. Én arról beszéltem hogy nevetséges amikor kijelented hogy nem is kell, csak 1 nap és neked az alatt megtanítanák a lényeget.. 🤣
Melyik a nagyobb probléma? Hogy én kioktató vagyok vagy az hogy ekkora baromságokat írsz ilyen lazán nulla tapasztalattal a hátad mögött? Így van ahogy mondod, aki nem élte át az nem tudhatja. De te mégis úgy csinálsz mintha tudnád mi fán terem mert neked ugye 1 nap alatt menne a lényeg. Tudod akik nem tudják azok inkább tartózkodnak, mintsem hogy hűségeset beszéljenek. Neked nem sikerül.
48-as:
Rendben. Elfogadom amit írtál, viszont levonok belőle egy következtetést. Legyen az, hogy több hónap, vagy akár egy év is kelljen hozzá. (Mondjuk a nagyon alapismeretek elsajátításához nem hiszem, hogy kéne, de hallgatok rád mint tapasztaltabbra). Ez viszont azt is jelenti, hogy ez is egy szakma. Mint minden más. Akkor viszont hogy lehetne mindenkire rákényszeríteni? Ilyen alapon legyen sorrendőrség vagy sortanárság is? Mivel való előrébb a katonaság más szakmánál? Igen, Alaptörvényünk is tartalmazza, hogy minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére. Ugyanakkor ez közkeletű hiedelemmel ellentétben nem kizárólag fegyveres katonai szolgálatot jelent, létezik fegyver nélküli meg polgári védelmi is. Ez utóbbiakat persze a redvás vörös komcsik nem forszírozták, mert a honvédséget jobban szét lehetett lopni. Ne tagadd hogy az elvtársak ezt ne tették volna, normális felszereltség szinte sehol nem volt. Vagy valaki úgy gondolná hogy 95% az fegyveres és csak kevesen nem?
Azért kételkedem egyébként a több hónapban meg évben, mert akikkel én beszéltem, azok megfelelő minőségű harcászati eszközöket is alig láttak, nem említették hogy bármi érdemlegeset is tanultak volna, inkább mindenki csak azt várta hogy az idő teljen valahogy. (Na most mondd hogy nálatok ez egyáltalán nem így volt, titeket mindenre nagyon is komolyan felkészítettek)
És még azóta is várok legalább egy megalapozott érvet, hogy miért kellene ezt nálunk újból bevezetni. Hozzáteszem, ha én felelős állami vezető lennék és rajtam múlna (de ez szerencsére nem lesz), meg sem hallanám azokat a hangokat, amelyek szerint ez nálunk igenis kéne. Meg nem is zavarnám vele a közvéleményt feleslegesen. A lényeg az Alaptörvényben: Magyarország önkéntes honvédelmi tartalékos rendszert tart fenn. És ez még élünk így is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!