Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
"az ilyen "ki ha én nem" típusú nyomik magukba nézzenek"
Pont ilyenekkel volt tele a sorkatonaság, ezekből lettek a tisztek meg a vápos g.ciládák. Épp a katonaság még jobban ki is hozta ezt a tulajdonságukat, nemhogy elnyomta volna. Egyébként sem tanult ott bent senki rendet meg fegyelmet, aki ezt mondja az be akar tenni a hintába. 30 évesen azért már neked is lehetne több tapasztalatod hogy nem hiszel el mindent amikor fel akarnak ültetni. A sorkatonaság semmire sem megoldás, minden felmerülő problémát más eszközökkel is el lehet érni, amelyek valóban elérik céljukat.
"Ezeket az ember jó esetben már az óvodában, legkésőbb az iskolában megtanulja"
"Persze! De nem tanulják meg..."
Aki katona volt az sem tanulta meg, szóval valaki nagyon rosszat súgott neked 7-es
"pl amikor szülők mondják (45-50es korosztály) hogy a mai gyerekek elcseszettek, nagyképűek, nincsen bennük alázat."
Pont ők mondják mikor ők sem (voltak) különbek, szóval ez sem fedi a valóságot
"Kicsit sem érdekelt a rend, és tisztaság a katonaság előtt. Ha lenne fénykép az azt megelőző időkről a szobámról... Hogy, ma nem "terít be a szemét", azt a sorkatonaságnak köszönhetem."
Én meg nem voltam és engem sem terít be a szemét. Ha neked ehhez katonaság kellett és magadtól nem jöttél rá hogy ez így rossz, hát "gratulálok". Szerencsére a legtöbb embernek erre nincs szüksége és életre való haverokat is szerezhet bőven másutt is. Te kivétel vagy úgy látszik, mégsem erősíted a szabályt.
Kedves kérdező,
Azt írod: "ilyen gyökerek"...
Megkérdezhetem, hogy honnan van gyakorlati tapasztalatod a sorkatonaságról?
Ha nincs, akkor fogadd el azok válaszát, akik benne voltak.
Kérdeztél valamit, és úgy "fikázod" a neked nem tetsző válaszokat, mintha te is ott lettél volna... Talán, TE voltál az egyik ilyen "gyökér"? Vagy téged szívattak 3 hónap "helyben-topi"-val?
Lehet provokálni. Most pont benne vagyok! De előtte a "Beállításokban" pipáld ki, hogy jelenjen meg a felhasználó neved. Ne kelljen már egy névtelen senkinek válaszolgatni.
Köszi.
Kedves 16-os:
Magad írod a 10-es hozzászólásodban hogy te is ellenzed. Az én jelzőm meg azokra vonatkozik akik támogatják, meg ezt pofázzák. Nem mondják, hanem pofázzák. Tehát ne vedd magadra, én meg vállalom, hogy így nevezem azokat, akik valamiért támogatják. Ugyanis egyetlen észérv sem szól mellette, teljesen ép, beszámítható elmeállapotban mindezt csak és kizárólag ellenezni lehet. Én szerencsére nem voltam az, nem is leszek, és nem érzem hogy emiatt bármilyen élménnyel is szegényebb lennék az életben. Elfogadom azok válaszát, akik benne voltak, mert én még olyan emberrel az életben nem beszéltem, aki átesett rajta és tetszett volna neki, sőt szükségét látná bevezetni. Sőt mindenki a pokolba kívánta a tökrészeg, primitív analfabéta őrmestereket akik csak vélt hatalmukat fitogtatták közben meg mekkora senkik voltak. Itt ezen a fórumon azonban meglehetősen nagy pofája van némelyiknek, akik között nyilván vannak trollok, mert a tizenéves húszkilós Lacika az ne írogasson már ilyeneket hogy milyen jó a katonaság amikor ő maximum a Pléjsztésönjén játszott Rambósat és azt hiszi hogy az a valóságban is olyan. Na ezeknek szól a jelzőm, meg azon, itt a fórumon emlegetett lecsúszott alkeszeknek, akik erre büszkék hogy ők voltak katonák, mert másra nem tudnak büszkék lenni, "deazértamaifiatalokraisráférne". Kösz, inkább nem kérünk belőle, ti sem pallérozódtatok ettől hogy ti voltatok.
Ok. Így már elfogadható. :)
És neked is igazad van abban, hogy 17-18 éves koromban, pont letojtam, hová dobom le a cuccaimat. Ilyen voltam... De ahogy látom, ez nem változott az ilyen korú családtagjaim körében. Vagy ez családi átok? :) Nem hiszem.
Ez a "sorkatonaság" a közpkorig nyúlik vissza. Csak akkoriban a felszerelést is a sorkatonának kellet vinni. És azt evett, amit hozott, vagy talált. A megtorlás, fegyelemsértésért pedig halál volt... Na, mindegy.
A kérdésedre: Miért mondják?
Mert így érzik.
Anno, nekem is azt mondta 1-2 emberke, hogy majd a seregben megnevelnek.
Punk-Metálos voltam, ami talán a legzűrösebb keverék. :) Kb. Leszartam mindenkit a haverokon kívül.
Utána pedig azt kerestem, hol segíthetek a rászorulóknak.
Volt-e köze ahhoz, hogy 18 hónapig gyakorlatilag össze voltam zárva olyan emberekkel, akiknek a többségével semmi közös nincs bennünk? Passz.
Azon kevesek közé tartozom, akik egy pozitív fordulópontot látnak a sorkatonai szolgálatban.
Jó volt ezt kiadni... Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!