Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért hajtogatják ilyen...

Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?

Figyelt kérdés
Miközben ők sem lettek többek általa.
2023. nov. 28. 16:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/171 A kérdező kommentje:
31-es álmodozzál csak, ennek nagyjából nulla a valószínűsége vagy még annál is kevesebb, vagy te valamivel megalapozottan alá tudnád támasztani, miért jelentené be ezt? Azért mert csak?
2023. nov. 29. 15:33
 32/171 anonim ***** válasza:
33%

"31-es álmodozzál csak, ennek nagyjából nulla a valószínűsége vagy még annál is kevesebb, vagy te valamivel megalapozottan alá tudnád támasztani, miért jelentené be ezt? Azért mert csak?"

Te hol voltál az elmúlt 13 évben hogy neked egy ilyen "azért, mert csak" bejelentés meglepetést okozna?

2023. nov. 29. 15:39
 33/171 anonim ***** válasza:
29%

#30 Imádom amikor megmondják hogy mit támogassak vagy ellenezzek, enged meg hogy legyenek saját érzéseim és gondolataim még ha azok nem is egyeznek a tiéddel.

Olyanról mondasz véleményt amit nem tapasztaltál, nem éltél át.

Fenntartom a véleményemet hogy ez csak szimplán az ismeretlentől való félelem (rettegők viadala).

Abban igazad van hogy abban a formában pénzkidobás ami akkoriban működött de volt nem egy ember aki az által több lett, én ma is ismerek többet köztük tiszteket is. Lehet hogy én kerültem jó helyre normális emberek közé vagy nekem volt jó konfliktuskezelő képességem de engem kopaszként sem szivattak.

2023. nov. 29. 15:44
 34/171 A kérdező kommentje:

Volt egy pár ilyen azonnali sürgős intézkedés, csakhogy ez szinte az egész országot érintené, másfelől pedig nem vagyok abban biztos, hogy a szavazói közt ez egy felettébb népszerű intézkedés lenne.

De felteszem ismételten a kérdést, mi oka lenne bevezetni? Kell itt valami háborús támadástól rettegnünk? Én reálisan nem látom ennek veszélyét.

2023. nov. 29. 15:45
 35/171 anonim ***** válasza:
39%
#35 Covid? Kijárási tilalom? Rendeleti kormányzás?
2023. nov. 29. 15:48
 36/171 A kérdező kommentje:

"megmondják hogy mit támogassak vagy ellenezzek, enged meg hogy legyenek saját érzéseim és gondolataim még ha azok nem is egyeznek a tiéddel."

Nem mondtam hogy mit támogassál vagy hogy értsél velem egyet, merthogy én itt akkor most kinyilatkoztatok és akkor ez kőbe vésett igazság. De van véleményem és vállalom. Viszont te sem tudnál konkrét elfogadható érveket felhozni a sorkatonaság mellett.

"volt nem egy ember aki az által több lett, én ma is ismerek többet köztük tiszteket is."

Ne keverjük a szent magyar néphadsereget a jelenlegi hivatásos honvédséggel. Akkor válogatás nélkül kellett mennie mindenkinek, olyan is volt az emberanyag, amilyen. Most az megy aki akar, aki érez magában elhivatottságot. Ha bennem nincs ilyen érzés akkor minek menjek? Sehol nem megoldás az, ha valamire minél több embert válogatás nélkül rászabadítunk, függetlenül attól, hogy néhány állam ma is fenntartja ezt a rendszert valamiért. A modern fegyvereké a jövő kevesebb emberrel.

2023. nov. 29. 15:53
 37/171 A kérdező kommentje:

"Olyanról mondasz véleményt amit nem tapasztaltál, nem éltél át."

Mivel akkoriban mindenki volt, így sok mindenkitől hallottam ilyen sztorikat. Egy se volt pozitív, mindenki rühellte. De korábban egy másik hozzászólásomban már elsütöttem ezt, most is megteszem: lopni sem loptam még életemben, mégis megvan a véleményem a tolvajokról. Focizni sem fociztam, mégis szoktam róla véleményt alkotni. Főzni sem főztem, mégis el tudom dönteni, finom-e az a leves amit más főzött.

2023. nov. 29. 15:56
 38/171 anonim ***** válasza:
62%

Nem kell hozzá olyan nagyon sok dolog hogy megtegyék. Őszintén szólva én kinézem belőlük. Apróságokkal kezdődik, pl egyetemre plusz pont jár érte ha valaki tartalékos. (nem tudom teljesen pontosan hogyan megy, de azt tudom hogy a honvédségnél töltött valamilyen féle szolgálat után pont jár érte).

Ezt is el lehet adni nemzetinek és magyarnak, szóval ki tudja. A szomszédban háború van, igazából ha a dagi egyik reggel úgy kelne fel akkor alkalmasabb idő sem lenne rá.

2023. nov. 29. 15:58
 39/171 A kérdező kommentje:

"Lehet hogy én kerültem jó helyre normális emberek közé vagy nekem volt jó konfliktuskezelő képességem de engem kopaszként sem szivattak."

Lehet. Te meg hidd el, hogy voltak, akik átestek hasonlókon. Azért, mert neked nem volt részed benne, kár tagadni.

2023. nov. 29. 16:00
 40/171 A kérdező kommentje:

"A szomszédban háború van"

Délszláv háború is volt annak idején, mégis lemeccselték egymással. Oké, hogy a jelenlegi konfliktusnak a résztevője egy (vagy talán több?) szuperhatalom, de ez attól még lokális jellegű és nincs jele semmiféle eszkalálódásnak. Majd ők is lejátsszák szépen egymás között.

2023. nov. 29. 16:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!