Miért hajtogatják ilyen gyökerek, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság?
72: Dolgoztam gyárban és közmunkában. Mindkét helyen voltak aberrált, gyerekes viselkedésű kollégák, akik bunkó és gusztustalan poénokat nyomkodtak, vegzálták a csendesebbeket, meg esetleg munka utáni veréssel fenyegették azt, aki vitázott velük. Nos, valamennyien katonaviseltek voltak.
A másik ami eszembe jut, hogy ha a sorkatonaság fegyelmet tanít, akkor az 1868-as bevezetéstől számítva úgy legkésőbb az 1930-as, '40-es évekre ki kellett volna ürülniük a magyarországi börtönöknek, vagy legalábbis nagyon minimális rablétszámúra redukálódniuk.
Vagy lehet én vagyok rosszul összerakva, és túlságosan alternatív gondolkodásmódot képviselek, de nálam a fegyelem definíciójaba tartozik az is, hogy az illető nem vegzálja a munkatársát és nem követ el bűncselekményt.
Ezek a végtelenül primitív sötét b.zik mint itt is az 57-es, ezek meg vannak győződve arról, hogy az az igazi férfi, aki uralja, terrorizálja a többieket. Jól tudja, hogy ez volt ott bent is az általános, mégis próbálja bagatellizálni vagy természetes dolognak venni, hogy a szívatás, mások megalázása, emberileg semmibe vétele az igenis része az életnek. Hát nem, kis gyökér f.szfejűek.
Szerencsére nem találkozom ilyenekkel, mert annak nagyon rossz vége lenne.
"Ezek a végtelenül primitív sötét b.zik mint itt is az 57-es, ezek meg vannak győződve arról, hogy az az igazi férfi, aki uralja, terrorizálja a többieket. Jól tudja, hogy ez volt ott bent is az általános, mégis próbálja bagatellizálni vagy természetes dolognak venni, hogy a szívatás, mások megalázása, emberileg semmibe vétele az igenis része az életnek. Hát nem, kis gyökér f.szfejűek.
Szerencsére nem találkozom ilyenekkel, mert annak nagyon rossz vége lenne."
Én nem tudom milyen alternatív valóságban élsz, de egyetlen válaszoló sem tartotta normálisnak mások terrorizálását. Neked elgurult a gyógyszered, vagy neked arra áll fel hogy itt szitkozódsz meg káromkodsz mint valami lelki sérült. Ha most ennyire fáj az élet és ennyire haragszol, akkor mi lenne veled ha tényleg kellett volna katonának lenned? Felrobbansz?
Nekem ugyan nem fáj az élet, de az igazságtalanságokat nem tűröm. Csak vállalom a véleményem, talán nem tilos, az meg hogy ez valakiével egyezik-e vagy sem, az nagyon nem érdekel.
Bocs, de azt írtad az 55-ös hozzászólásodban: "Nem állítom hogy nincsen olyan amit te mondasz sőt biztosan van amikor igazságtalanul szivatnak valakit de szerintem ez a kisebbik része volt abban az időben is"
Szerintem meg ez volt ott bent a többség azon elmesélések alapján, akiktől hallottam. Én ezt a viselkedést ha velem szemben tanúsítják nem tűrtem volna. Te meg úgy gondolod, hogy csak azokkal szemben viselkedtek így, akik valóban megérdemelték, hátráltatták a többieket. Alaposan mellébeszéltél, de ha te ezt a világot normálisnak tartod, hát nem tudom melyikünk a lelki sérült.
"Te eldöntötted hogy alkoholista üvöltöző őrmesterek terrorizálták a többieket."
Nem csak én állítom, miért tagadod hogy így volt? Meg hogy szétlopták a hadsereget a vörös senkik? Az sem volt igaz? Nem volt normális felszereltség meg eszközök.
Mocskos sz.rházi rendszer volt, de ennek szerencsére vége. Ezért is írunk ki ilyeneket ide, hogy vissza se térjen semmikor.
"Nekem ugyan nem fáj az élet, de az igazságtalanságokat nem tűröm. Csak vállalom a véleményem, talán nem tilos, az meg hogy ez valakiével egyezik-e vagy sem, az nagyon nem érdekel."
Az nem vélemény kérdése hogy nem tudsz uralkodni magadon és láthatóan problémáid vannak. Ezért kérdeztem mi történne veled ha tényleg egy ilyen helyre kerülnél?
" Szerintem meg ez volt ott bent a többség azon elmesélések alapján, akiktől hallottam."
Én meg akikkel beszéltem azoktól az ellenkezőjét hallottam, egy állítás egy tagadás. És én nem végletekben beszéltem te viszont mást sem csinálsz csak hisztizel mint egy fürdős qva.
" Én ezt a viselkedést ha velem szemben tanúsítják nem tűrtem volna. Te meg úgy gondolod, hogy csak azokkal szemben viselkedtek így, akik valóban megérdemelték, hátráltatták a többieket. Alaposan mellébeszéltél, de ha te ezt a világot normálisnak tartod, hát nem tudom melyikünk a lelki sérült."
Ami viselkedést te leírtal azt senki értelmes ember nem turné el. De ami példákat mondtam az érvelésemben(amiket meg szerintem normális ember eltűr)
azt már szóra sem méltattad mert nem a te dajkamesédet támasztja alá. Nem mondtam hogy a régi sorkatonáság egy jó hely volt és csupa jó ember szolgált ott, de azt állítottam hogy az ilyen "mama kedvence" elkényeztetett tasliknak jót tett. Ha ezzel nem értesz egyet akkor ezt cafold meg ne a Plútó elliptikus pályájáról fecsegj a nap körül. Szerinted léteztek akkor lusta, semmirekellő emberek vagy sem? Ha léteztek és azok kerültek oda ahol pár feladatot meg kellett csinálniuk ahelyett hogy otthon verték a farkukat az jobb volt e nekik vagy sem? Én még csak azt sem mondtam hogy ha rajtam múlt volna akkor lett volna ilyen. Én is fel tudok sorolni 5 példát hogy miért volt rossz és miert volt felesleges de van mellette azaz 1 darab ami mégis hasznos volt benne. Osszessegeben nem ért annyit. Ha ezt a két bites agyaddal nem vagy képes felfogni és szerinted valamit csakis maximálisan támogatni vagy csakis maximálisan elítélni lehet ez megint csak rólad állít ki szegénységi bizonyítványt.
"Meg hogy szétlopták a hadsereget a vörös senkik? Az sem volt igaz? Nem volt normális felszereltség meg eszközök."
Ennek alapból semmi köze nem volt a kérdéshez és még csak állást sem foglaltam benne, de szerintem is szétlopták amit csak tudták..
"Ezért is írunk ki ilyeneket ide, hogy vissza se térjen semmikor."
Ez nem ezen fog múlni. De amúgy most is lehet katona bárki. Ott sem szivatnak senkit ok nélkül.
Ha megint lenne kötelezően az nyilván másabb lenne már mint ami akkor volt. Kezdve az alkohol fogyasztás tilalmától kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!