Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, ti miért...

Kedves ateisták, ti miért tekintitek a hitet rossznak, tudva azt, hogy a ti világnézetetek még sokkal rosszabb?

Figyelt kérdés

íme a ti gondolkodástok.

https://www.youtube.com/watch?v=usOzM7MFo5g&feature=youtu.be

2018. szept. 18. 22:05
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
 291/352 Pombe ***** válasza:
58%
Ja... azt elfejtettem mondani, hogy már írom is az ál-khitónom mellrészére, hogy "Ma hiszek benned!" - hehehehe, persze nagyon gonoszul... :D
2018. nov. 3. 14:02
 292/352 anonim ***** válasza:
100%

Miért ütne meg?

Zeusz a kedvencem... ő nem olyan álságos, mint néhány másik isten. Ő nyíltan megmondja, hogy az emberek nem érdeklik annyira, nem ők a kedvencei (csak az asszonyok). Viszont nem olyan rosszindulatú, mint pl. néhány maja isten.

Amúgy félreértetted. Nem az van, hogy nem hiszem el a viselkedésed, hanem csak furcsának találom.

Ha pedig téged sok istentagadó vesz körül, és kevés gyenge ateista, akkor a hely is fura, ahol te előfordulsz. Az én környezetemben más a helyzet, beleértve ezt a fórumot is.

Persze ahol farkasemberek vannak, álszakállal, oda egyéb furcsaságot is el tudok képzelni :-/

2018. nov. 3. 14:49
 293/352 Mansour ***** válasza:
100%

Bocsánat, csak néhány megjegyzés:

Az "istentagadó" kifejezés szerintem nem szerencsés, negatív jelentéstartalommal bír, különösen a fundamentalista keresztények által használt értelemben. És ők előszeretettel használják ezt a kifejezést, különbségtétel nélkül összemosva vele erős és gyenge ateistákat, valamint olyanokat, akik nem is foglalkoznak a kérdéssel. Jobb lenne helyette az "erős ateista", vagy az "isten(ek) létét tagadó" kifejezést használni.

Az egyértelmű, hogy más a nézeteit tudatosan és aktívan képviselő ateista, más a tudatosan nem hívő, de ezt aktívan nem képviselő ember, más az aki nem tud egyértelműen dönteni (agnosztikus), de a gyakorlati életét ateista alapon éli, és más az, aki a hit kérdésével egyáltalán nem foglalkozik. Ezeket lehet mind ateistának nevezni, belefér az ateizmus fogalmába, de azért azt be kell látni, hogy a hétköznapi nyelvhasználatban az ateista alatt az emberek nagy többsége az első két típust érti. Az lenne az igazi, ha erre a négy típusra külön-külön kifejezések lennének, de mivel nincsenek, ezért ha ateizmusról beszélünk, és nem csak konyhanyelvi, hanem komolyabb szinten, akkor pontosítani kell, hogy hétköznapi, vagy tágabb értelemben használjuk-e a szót.

"Erre mondom azt, hogy nem ezt kérdeztem, és nem az alapján lehet eldönteni, hogy hívő-e, hogy melyik fajta erkölcsöt tartja jónak, hanem az alapján, hogy szerinte figyelembe kellene-e venni az istenek létét, szándékát.

De ezt úgy látom, egyikőtök sem értette meg, mert következetesen nem válaszoltok rá."

Hogy ne maradjon hiányérzeted, válaszolok erre. Kétségkívül ez a "hívőség" talán legfontosabb kritériuma, ez alapján valóban eldönthető, hogy valaki hívő-e. Persze fokozatok itt is vannak, és igenis létezik az a kategória, hogy valaki a döntéseit alapvetően nem a természetfeletti figyelembevételével hozza, de mégis lehetnek olyan kérdések, döntések, amiben nem hagyja teljesen figyelmen kívül a természetfeletti ESETLEGES létét. És ez a kategória csak bajosan lenne hívőnek vagy teistának nevezhető. A leírtak alapján Pombe ennek a kategóriának felel meg. A magam részéről viszont vállalom az (agnosztikus) teista besorolást, hiszen mint írtam, többnyire a természetfeletti feltételezésével alakítom ki a gyakorlati nézeteimet. De ezt is csak jobb kifejezés hiányában, ugyanis a teista nem feltétlenül megfelelő kifejezés arra, aki a természetfeletti bármilyen formájában hisz. Már maga a hit is problémás kifejezés ebben a tekintetben. Én nem "hiszek" egy konkrét elképzelésben, hanem nem zárom ki az egyes elképzelések lehetőségét, illetve az olyan lehetőségeket, amikről még elképzelések sincsenek. Szóval ez nem a szó szoros értelmében vett teizmus, de oké, megfelelő kifejezés hiányában nevezhető annak.

2018. nov. 4. 11:43
 294/352 A kérdező kommentje:

Ugye ugye, a tudomány is milyen hadilábon áll, ha a professzor a saját bőrén tapasztal furcsa dolgokat.

Dr. Walter Veith Prof. meggyőződéses ateista volt, aki az evolúciót tanította az egyetemen.

Miközben gondosan tanulmányozta az evolúció kérdését, és bizonyítékokat keresett az evolúció elmélet alátámasztására, egyre jobban arról győződött meg, hogy az evolúció nem lehet igaz.

https://www.youtube.com/watch?v=E3jsR7Ifjac

Én is hallottam közeli ismerőseimtől nem is egytől akik találkoztak démoni megszállásról, és tudom, hogy igaz.

Pombe neked mi a magyarázatod az ilyen dolgokra?

Ja már tudom, hogy ez mese.

2018. nov. 4. 22:18
 295/352 A kérdező kommentje:
# démoni megszállással.
2018. nov. 4. 22:20
 296/352 Pombe ***** válasza:
95%

#294: "Dr. Walter Veith Prof. meggyőződéses ateista volt, aki az evolúciót tanította az egyetemen."

A szokásos kreacionista lufi. Süket propagandaszöveg. Minden lókötő kreacionista "tudósról" ezt állítjátok. A GYIK-on is van egy halom eszmei társad, aki mindig ezzel kezdi - annak idején ateista voltam, meg elfogadtam az evolúciót... - persze gyorsan kiderül, hogy a fickó azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák a biológiai evolúciót...

[link]

Zoológus, tehát azért nagy szakembernek nem nevezném evolúció ügyben. Kezdjük itt.

Hetednapi Adventista Egyházhoz csatlakozik, de csak utána jön rá, hogy az evolúció szutyok. Hahahaha...

Walter Veith szigorú katolikus környezetben nőtt fel, és a szülei is teljesen hoppárék...

Vicc az egész. :D

Dacból a gyerek ateista lett a sok egymásnak ellentmondó infó között, de később hirtelen rájött, hogy mégse... :D

Tehát a fickónak nincs ki a négy kereke. Semmi különösebb szakmai kutatási eredménye nincs (evolúciókutatásból meg kereken egy nagy nulla), jobb híján beállt kreacosnak, ahol biztos lehetett abban, hogy tárt karokkal várják, mint mindenki olyat, aki elárulja a tudomány szellemét, de már van neki egy valamilyen összekapart diplomája. Be is jött a számítása. Már egy olyannak, aki képes ezért a gerincét flexibilissé gyúrni, és füllenteni jobbra-balra...

Bocsika! Bele se pillantok a videódba, mert Walter Veith megjegyzéseinek toxikus hatása önmagában is súlyos csapást mér az agysejtek integritására, ám mivel derekasan mérgeztem magamat alkohollal az előző este farkasemberként, a két hatás így már pusztítóvá váló erejével nem merek szembenézni. Elnézést a gyávaságomért... :( - de hát már a mai farkasemberekben sem lehet bízni..

#294: "Pombe neked mi a magyarázatod az ilyen dolgokra? Ja már tudom, hogy ez mese."

Na látod. Csak kiismerjük egymást idővel...

#249 "Én is hallottam közeli ismerőseimtől nem is egytől akik találkoztak démoni megszállásról, és tudom, hogy igaz."

Ezt viszont tényleg meg tudom erősíteni. Itt van pl. ennek a Walter Veith-nek a szörnyű esete, akit a hülyeség démona szállt meg (biztos forrásból tudom), szövetséget kötve a badarság lidércével, és már ezeket semmi se tudja elűzni belőle, pedig az áldott-diákvizelettel meghintett ExorcSizmát hordó képzett egyetemi rektorok napról napra próbálkoztak a megszentelt Természettudományos-enciklopédiából való hangos felolvasással, közben rengeteg diplomát vetettek keresztbe, meg a fokhagymafüzéreket is... (vagy valamit most keverek?)... na mindegy.

Ettől függetlenül ezt a topikot most ezzel el is hagynám, mert zavar, hogy ha te már ilyen jól kiismertél, akkor a mindenhol ott ólálkodó hiszékenység démona is ezt megtehette, és még a végén kiismerve a gyenge pontjaimat, engem is megszáll... :(

2018. nov. 5. 01:06
 297/352 Pombe ***** válasza:
100%

Hoppá...

Na! Evolúciót nem oktatott ez a Walter gyerek (még szerencse), de zoológiából azért nem volt csapnivaló. Csak a tisztesség kedvéért....végül.

2018. nov. 5. 01:20
 298/352 Mansour ***** válasza:
Kedves Kérdező, én viszont a démoni megszállással kapcsolatban nem mondom azt, hogy csak mese. Az igaz, hogy komoly fenntartásaim vannak a karizmatikus közösségekben végzett démonűzésekkel, szabadításokkal kapcsolatban. Viszont úgy gondolom, hogy démoni erők igenis léteznek és működnek. De úgy gondolom, hogy ezek eredetét nem önálló szellemi lényekben, hanem az emberi tudat mélyen kellene keresni.
2018. nov. 5. 09:51
 299/352 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem épp így van, mert sok esetben ha valaki megszabadul, az érte közbenjárót támadja meg a démon. Szerintem az emberi tudat nem lehet ragályos, ami este fojtogatja az embert, vagy félelem szállja meg.

Hogy a létezését tagadja valaki, az már tudatlanságnak számít.

2018. nov. 6. 20:59
 300/352 anonim ***** válasza:
78%

Látod, Pombe, a #293 remekül leírta nagyjából azt, amit én is mondtam.

Az ő elképzelése nagyságrendekkel közelebb áll az igazsághoz, mint a tiéd.

Vártam rá, de valahogyan mégsem tudtál reagálni.

Na, ez szomorú. Egyáltalán nem ilyennek ismertelek téged.

Amilyen tökéletesen és hatékonyan tudsz kardoskodni az evolúció és a biológia eredményei mellett - ugyanazzal a módszerrel érdemes lenne megnézni a saját elképzeléseidet is az istenhitről.

Mert azok viszont nem mindig stimmelnek.

2018. nov. 7. 02:25
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!