Kedves ateisták, ti miért tekintitek a hitet rossznak, tudva azt, hogy a ti világnézetetek még sokkal rosszabb?
#Kérdező(#329)
Miért "kedves" az a valaki neked, aki tisztában van azzal, hogy sokkal rosszabb a világnézete, mint tiéd, ráadásul továbbra is a rosszat követi, direkt, készakarva?
Gúnyolódsz? Vagy kötelességtudatból erőlteted az udvariasságot? - bár az utóbbi meg álszenteskedés... :(
Bármelyiket is tetted, szerintem meg kellene gyónnod...
@Kérdező
Ja...
Előzőmre hivatkozva - Szerintem Jézus olyat nem mondott, hogy: Kedves farizeusok...
Jézus képmutatóan sose viselkedett, nem?
Máté Evangéliuma:3:7
"Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?"
Neked is ilyen őszintének kellene lenned, nem?
Figyelj Tom Benko! Arról volt szó, hogy a hívők világnézete, ami reményt ad a halál órájában is, jobb mint az ateista nézet, ami semmi reményt nem nyújt. Mi ebben a tévedés?
Te Pombe, te nem olvastad ezeket is?
Filippibeliekhez írt levél 4. rész, 8 vers.
Továbbá, Atyámfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztességesek, a mik csak igazságosak, a mik csak tiszták, a mik csak kedvesek, a mik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.
1Pt 3,1
Hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek;
@Kérdező:
Írod(#333): "Te Pombe, te nem olvastad ezeket is?"
Idézed: Filippibeliekhez írt levél 4. rész, 8 vers.
Olvastam, hogyne olvastam volna...
De ha hiszed, ha nem, ettől még a Máté Evangéliuma:3:7 is ugyanabban a Bibliában van, amiből te idéztél. Eskü! Istenuccse!
No, mesélj! És milyen kedveset és értékelhetőt találtál a #328-ban, ami miatt neked arról a Filippibeliekhez írt levél 4. rész, 8-as vers jutott eszedbe?
Pontosan mit kellene rólad-, meg a vallásodról állítani, hogy úgy hord le miatta az vitapartneredet, mint ahogy azt Jézus teszi a Máté Evangéliuma:3:7-ben?
Pedig Jézust egy farizeus meg is hívta ebédre (Lukács 11:39, 40), és biztosan kedvesebb volt, mint a #328-as, de hiába, mert Jézus le is ült nála az ingyen ebédhez, de nem igazán értékelte: 39 "Monda pedig az Úr néki: Ti farizeusok jóllehet a pohárnak és tálnak külső részét megtisztítjátok; de a belsőtök rakva ragadománynyal és gonoszsággal."
Netán te kaptál kedves meghívást? Ennivalót? Szép szavakat? Jézusnak még ez se volt elég, akkor te milyen kedvességet vettél észre ott, ahol ez még Jézusnak se sikerült? Jézus minden farizeust rossznak látott, elég ha farizeus volt, így az "kedves" előtte soha nem lehetett....
No, meg a templomból is elzavarja az oda nem való árusokat...stb. Biztosan ezekkel a szavakkal kezdte, nemde?: Kedves kufárok! Sok szépet és jót látok én bennetek, de ennek ellenére most nektek fogok esni dühösen, és nagy hévvel, mert... Vagy nem így volt? :D
Meg írod a Bibliából(1Pt 3,1) "...hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek;"
No, de én ezt is olvasom Jézustól:
Mt 10,33-
33 Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37 Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
Na, most akkor ki van kivel? :)
Mondjuk, azt már korábban is észrevettem rólad, hogy te csak a Biblia egyik felét olvastad. Érdekes módon csak azt a felét, ami könnyen érthető, meg ami a szívednek kedves belőle... :D
Tom Benko. A haldokló nem halott! Hitetlen gazdag milliókat kínált percekért. Ha pedig nincs nyugalma valakinek, az borzasztó tud lenni!
Pombe. Jézus megtehette, de nekünk mást tanít. Ha valaki követi őt, azt üldözni fogják, a család is, mert nem tetszik nekik. Soha nem a hívő lesz az üldöző, ő lesz az üldözött. Meghasonlás lesz, mert ha valaki a bűn ellen szól, az nem tetszik. Van alkalom amikor meg kell mondani a rosszat, de bölcsesség kell hozzá, hogy mikor milyen hangnemben.
"Soha nem a hívő lesz az üldöző"
Nem igaz.
A hívő tud igazán üldözni!
Pár 100 évvel Jézus halála után a kereszténység már hatalomra jutott néhány helyen.
Na, ott már elkezdték gyilkolni a más vallásúakat!
Az inkvizícióról már nem is beszélek.
A hívő nem lesz üldoző?
Nézz már szét Észak-Afrikában, a közel-és középkeleten!
#336: "Pombe. Jézus megtehette, de nekünk mást tanít."
Szóval Jézus is vallja ezt a népi aforizmát? : "Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek" :D
Mellesleg ez a jelmondata a világ összes despotájának is... :)
De tényleg? Neki lehet, amit nekünk nem?
Akkor az apostolok, meg mások is alaposan félreérthették Jézust. 1 Pl. a sok közül:
I. Korintus levél:5:- 10 "De nem általában e világ paráznáival, vagy csalóival, vagy ragadozóival, vagy bálványimádóival; mert hiszen így ki kellene e világból mennetek."
11 "Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek."
Még tőled(#336): "Soha nem a hívő lesz az üldöző"
Aha.
I. Korintus levél:5:13 "A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül."
Mondom! Te csak a Biblia egyik felét olvastad. Ami abból neked tetszetős volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!