Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták, ti miért...

Kedves ateisták, ti miért tekintitek a hitet rossznak, tudva azt, hogy a ti világnézetetek még sokkal rosszabb?

Figyelt kérdés

íme a ti gondolkodástok.

https://www.youtube.com/watch?v=usOzM7MFo5g&feature=youtu.be

2018. szept. 18. 22:05
 341/352 Pombe ***** válasza:
100%

Még tőled(#336): "...de bölcsesség kell hozzá, hogy mikor milyen hangnemben"

Hááát, engem azért még senki se tartott bölcsnek, ha valakit le-kígyófajzatoztam, miután az kedvesen meghívott ebédre... De hát Jézusnak, ugye, mindent szabad, mint tőled megtudtuk, és bizonyára az ilyen bölcsességekre is csak magát tanítja - legalábbis remélem... :)

Még tőled(#333): "Arról volt szó, hogy a hívők világnézete, ami reményt ad a halál órájában is, jobb mint az ateista nézet, ami semmi reményt nem nyújt. Mi ebben a tévedés?"

Mi ebben a tévedés? Konkrétan támadod azokat, akik nem hisznek a túlvilági örökéletben, és számon kéred rajtuk, hogy miért olyan ostobák, hogy nem hisznek benne?

Figyelj, barátom! Remek dolog ez a túlvilági öröklét, csak nem hiszünk benne. Nem érted?

Mondjuk eléd állítanak egy számodra semmilyen jelentőséggel nem bíró ismeretlen és átlagos ruházatú nőt, majd közlik veled, hogy most azonnal tessék belé szerelmesnek lenni, mert ha megteszed ezt, akkor ez a milliomos nő elhalmoz minden földi jóval.

Először is fogalmad sincs róla, hogy a nő tényleg milliomos-e, vagy sem.

Másodszor: parancsszóra nem fog menni, hogy beleszeress. Hiába szajkózod mennyivel jobb hitben élni, de ha én semmit se érzek a nő iránt, akkor nem tudok, és nem is fogok szerelmes lenni belé.

2019. jún. 5. 13:05
 342/352 Pombe ***** válasza:
100%

@Kérdező

... Ja, ezt lefelejtettem Jézustól:

Újra tőled(#336): "Soha nem a hívő lesz az üldöző"

Lukács 19:27 "Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!"

Hm?

2019. jún. 5. 13:20
 343/352 Tom Benko ***** válasza:
100%
@336: Na és?
2019. jún. 5. 23:42
 344/352 Pombe ***** válasza:
100%

#336: "Tom Benko. A haldokló nem halott! Hitetlen gazdag milliókat kínált percekért. Ha pedig nincs nyugalma valakinek, az borzasztó tud lenni!"

Ismered a mondást, nemde? Zuhanó repülőben nincs ateista...

Könnyen lehet, hogy a halálos ágyamban majd nagyon is fogok reménykedni Isten létezésében, sőt, lehet, hogy mindenki ezt teszi... a fene tudja.

Ennyi. És akkor senkinek nem lesz ebben az értelemben gyötrelmes a vég.

A problémád megoldva.

2019. jún. 7. 12:50
 345/352 anonim ***** válasza:
100%

Ej, Pombe... még te is?

A zuhanó repülőben átlagosan épp annyi ateista van, mint máshol.

Van, aki ott tér meg, van aki ott tér ki - és sokan vannak, akik maradnak, akik voltak.

Ezt nem kell találgatni, mióta létezik rádió és fekete doboz.

2019. jún. 7. 12:52
 346/352 Pombe ***** válasza:
94%

Ja... és ha van Isten, és a gondolkodása emberszerű, akkor kizártnak tartom azt a gyerekes hozzáállását, hogy majd jól bosszút áll rajtam, csak azért, mert nem hittem benne az életemben.

Eszem ágában sincs senkit se megölni, csak azért, mert mondjuk nem az én eszméimet követi (ugye Isten csak a benne hívőket támasztja fel, vagy éleszti fel a lelküket, ami gyakorlatilag a fel nem támasztott meggyilkolásával egyenértékű), de még csak azért se, ha egyenesen megvetendőnek tartja az elképzeléseimet, legfeljebb haragszom rá, dühös vagyok... de ennyi.

Ha Isten tényleg olyan infantilis, hogy bosszúért liheg, ha nem hiszünk benne, akkor jobb is, ha az ilyen önkényúr igáját nem kell a nyakamba venni, ráadásul egy örökkévalóságig... brrrr :(

2019. jún. 7. 12:59
 347/352 Pombe ***** válasza:
95%

"A zuhanó repülőben átlagosan épp annyi ateista van, mint máshol."

Te már csak tudod... :D

Azt akartam mondani ezzel, hogy a drámaian növekvő félelem az elkerülhetetlen vég előtt megváltoztatja a gondolkodásunkat, akár az ateistáét is, de ez nem a normális állapotunk, mint ahogy az sem, amikor kiesve a 10.-ről üvöltünk félelmünkben, és minden zajlik a fejünkben, csak nem a racionális...

A @Kérdező azt mondta, hogy az ateista tuti atesita lesz a halálos ágyában is.

Miért lenne ez tuti??? :D

Ha félelmében elkezd reménykedni, hogy hátha mégis...akkor a @Kérdező alapállítása lényegtelen, mert ő azt állítja, hogy a hitre az egész életünkben szükségünk van ahhoz, hogy a halálos ágyban tudjunk reménykedni valamiben.

Természetesen ehhez lehetünk az egész életünkben hitetlenek, és elég ha csak a végórában...

Szóval a @Kérdező egész hittérítő alapgondolata - amire épül ez a szörnyű nagy rakás dumahegy a topikban - totálisan hamis, nem életszerű és értelmetlen.

:)

2019. jún. 7. 13:08
 348/352 Pombe ***** válasza:
65%

Azért erre nem tudom megállni...

"Van, aki ott tér meg, van aki ott tér ki - és sokan vannak, akik maradnak, akik voltak.

Ezt nem kell találgatni, mióta létezik rádió és fekete doboz."

Ez valami vicc? :D

2019. jún. 7. 13:58
 349/352 anonim ***** válasza:
100%

Tessék?

Nem értem.

Mi a problémád ezekkel?

Nem arra valók, hogy rögzítsék, ami a gépen történik?

2019. jún. 7. 20:37
 350/352 Pombe ***** válasza:
100%

De.

Ahol nyilván a zuhanás közben az utasok kissé szomorkás hangulatban sorban állnak a fekete doboz mikrofonja előtt, hogy beszámoljanak arról, miszerint éppen ateistából teistások lettek, vagy fordítva... Az alkoholistásokat és a tejistásokat kiszűrik ilyenkor -ez a felszolgáló sztyuargyessza dolga amúgy....

Röviden indokolni is lehet sorsolással kiválasztott 3 embernek, ha legalább 10000 méteren vannak még...

2019. jún. 8. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!