Az ateisták honnan veszik, hogy az evolúció bizonyíték Isten nem létezésére?
Az evolúció csak azt bizonyítja, hogy a zsidó Tóra hazudott, vagy legalábbis nem pont úgy történt ahogyan le lettek írva benne a dolgok.
Az evolúció, mint tudományos tény (ezt hadd ne kérdőjelezze meg már senki) csak azt bizonyítja, hogy az Ószövetség istene nem létezik.
Szerintem meg az, hogy az ószövetség istene nem létezik még egyáltalán nem zárja, ki Isten létezését.
Szerintem Isten létezik, noha az egyáltalán nem olyan mint amilyen kép él az emberek többségének a fejében róla.
"És ne felejtsd, a Biblia is madárnak nevezte a denevért...:)"
Hát, nem tudom.. Erre nem emlékszem. :D
"Vázolnád, hogy mi a búbánatos akadálya van ennek a folyamatnak, ha elismeritek, hogy egy farkaskutyából akár kis medvebocs alakzat is kialakulhat? Ugye nem akarod kiröhögtetni magad azzal az érvvel, hogy te ezt a folyamatot nem láttad végig?...:D"
Miköze van a farkaskutyának a medvebocs alakzathoz? Mivan? Ezt most nem értem megint. Mi ez? Hát ezzel nem én röhögtetem ki magam, hát ezt te honnan vetted? :D
Balinhun(#89): "Azt hittem ti is megvagytok bizonyosodva egy dolog igazáról. Azt hittem, megvagytok győződve, hogy az evolúció igaz."
Az evolúció olyannyira igaz, hogy bemész egy laborba pl., és szemed láttára megváltoztatja a lényeket akárhányszor és reprodukálhatóan, tehát az evolúció létezése nem vita kérdése. Az evolúció működésének kihasználásával alakítunk ki új és termékenyebb növényfajokat pl. a mezőgazdaságban, am elynek az előnyeit te is élvezed a családoddal együtt, még askkor is, ha van hozzá képed tagadni. Ma már robotokat fejlesztetnek ki evolúcióval, úgy hogy azokat a robotokat semmiféle mérnök nem tervezi meg előre (viszont az alakító környezeteket igen), és az evolúciós medicína révén az orvostudomány is új ismeretekhez jutott, amivel téged, meg a családtagjaidat tudja gyógyítani, és még... Hogy te mindezt a Biblia két oldalára hivatkozva arcátlanul tagadod (miközben hasznot húzol a tudományos eredményekből, ha tudsz róla, ha nem), ami a szemed láttára lezajlik, az a te magánügyed. Ahogy tudjuk, hogy van tömegvonzás is, meg van elektromágneses sugárzás is, úgy van evolúció is, vagyis ami megtapintható, használható, arra nem mondhatjuk, hogy vitás kérdés lenne, hanem tudomásul kellene venni, hogy ott van és létezik, és ha hiszünk Istenben, akkor ahogy Isten hite mellett eltűrjük a gravitáció és az elektromágneses sugárzás létezését, úgy ezt kellene tenni más létező dolgokkal is, mint pl. az evolúcióval.
Hogy Isten létezik-e vagy sem, annak semmi köze ahhoz, hogy van evolúció, vagy sem. Pont ugyanúgy nincs hozzá semmi köze, mint ahogy Isten akkor is létezhetne, ha nincs gravitáció, vagy elektromágneses sugárzás.
Az hogy a Bibliában a fajok egyenkénti teremtése van leírva, az valóban sajnálatos módon nem egyeztethető össze a valósággal, de erről nem az evolúció tehet, hanem az, aki kitalálta a Biblia szövegeit. Attól, mert a Biblia téved, az nem azt jelenti, hogy nincs Isten. De azt már tudjuk, hogy téved, és kész.
Te azonban olyan nyomozó vagy, aki mindenképpen a Bibliában akar hinni, vagyis nem érdekel a valóság, nem érdekelnek a valós nyomok, sőt, az elvedet nem alátámasztó nyomok létezését arcpirulás nélkül letagadod, hanem helyette csak azt az álomvilágodat követed, ahol nem hogy nyomok nincsenek, de még csak egy fikarcnyi tény se. Vagyis egy cseppet se vagy nyomozó, mert nem is nyomozol, csak hiszel.
Az evolúció önmagában az égvilágon semmiféle cáfolatát nem mutatja Istennek, és rengeteg hívő él abban a tudatban, hogy a kettő együtt létezik, tehát hazudsz, amikor azt állítod, hogy vagy evolúció, vagy Isten.
Csak a fajok egyenkénti teremtését cáfolja az evolúció. Semmi mást.
Hallottál már a prekoncepciós perekről? Ott az ártatlan vádlottat az éppen uralkodó ideológia vezető alakjai mindenképpen bűnösnek akarják látni, és eszük ágábnan sincs a tényeket megvizsgálni, és abból következtetni, hanem már előre meghozzák az ítéletet, vagyis csak tettetik, mintha nyomoznának az ügyben, közben persze azt hírdetik, hogy komoly nyomozói munka után jöttek rá, hogy a vádlott bűnös, miközben tényeket fednek el, ellenbizonyítékokat szőnyeg alá sepernek, és hamis bizonyítékokat gyártanak le.
Hát benned pontosan ilyen prekoncepciós per zajlik, ahol mindenképpen Istent akarod látni tettesnek, és bármit képes vagy ennek érdekében letagadni, megtagadni, füllenteni, vádolni...stbstb. Persze te eközben ártatlan szemekkel állítod, hogy hosszas nyomozói munka után... Te is tudod, hogy hazudsz, és mégis ki mered ezt jelenteni.
Ha igaz a nyomozói munkád létezése, akkor még mindig várom tőeld, hogy írd le nekünk az evolúció működését a #83-ban leírtaknak megfelelően. Rajta, koma! Mutasd be, hogy tényleg nyomozó vagy, és nem csak elvakult hívő.
"Kedves Pombe(84), ez a repülő béka nekem még békának tűnik"
De olyan békának, ami éppen félúton van az aktív repülés és a nem repülő békák között. Azt mondjátok a repülés nem alakulhatott ki egy nem repülő lényből, márpedig itt az ékes példa, hogy miképpen alakulhat ki könnyedén a szárny, és az evolúció a szemünk láttára egy repülő alkalmatosságot alakított ki az úszóhártyából. Ha az ujjak úgy megnőnek, mint denevérnek is (és ha a kutya lába rövidülhetett, meg hosszabbodhatott is könnyedén), a hártyákkal együtt, akkor onnantól kezdve ezt az úszóhártyát már nem úszóhártyának nevezzük, hanem szárnynak, mint a denevér szárnyát, és a Biblia madárnak nevezi a denevért is, és neked a Bibliát szó szerint kell értened.
Ne dumálj már félre öreg! Mutattam neked egy pici medveformát, amit csak azért nevezünk kutyának, mert tudjuk, hogy abból származott le. Az is kutyának tűnik neked???
Van egy olyan evolúciós változás, ahol a retekből és a káposztából az evolúciós mechanizmus végül kialakította a raphanobrassica nevű teljesen más nevű és még csak minimálisan se a vadkáposztára hasonlító növényt. A raphanobrassica úgy elváltozott, hogy nem képes utódot már létrehozni se a retekkel, se a káposztával, amikből leszármazott.
És ez a vadkáposzta:
Ugye, hogy semennyire se hasonlítanak egymásra? Még a nevük, a fajuk is teljesen más. Na ennyit arról, hogy a béka, mindig béka marad. És több ilyen példa áll még a rendelkezésünkre.
Plusz a farkasból lett a kutya, tehát nem igaz, hogy a kutyából kutya lesz mindig. Plusz az aranysakál és kojot és... a kutyával ha szexelve összejön, akkor bizony néha termékeny utódjuk lesz.
Akkor ezekből mi lett? Kutya? Farkas? Kojot??? Sakál?
Plusz ha a kutya teljesen át tud változni medveformává, akkor ugyan miért ne tudna a a repülőbéka is végül már nem békaformára átváltozni?
Miért ne tudna, ha más lény simán az eredethez képest felismerhetetlenül mássá tud változni a szemünk láttára?
"Miköze van a farkaskutyának a medvebocs alakzathoz?"
Mondd! Te most tetteted magad, vagy tényleg ilyen komplett hülye vagy???
Az egy kutya. Luxpup. Kezdetben nem voltak ilyen kutyák, hanem csak nagy testű farkasszerű farkaskutyák. Néhány ezer év alatt ezekből alakult ki az a medveforma pici kutyus, amit bemutattam neked.
Te valami butító tablettát szedsz be a templomban ostya helyett?
"a repülő béka nekem még békának tűnik"
EMBER!
Átmeneti faj, amit hiányoltál!
A madarak ősei pont ilyenek voltak: tolluk már volt, szárnyuk még nem nagyon, csak ilyen siklófelületek, mint ennek a békának. Ők sem tudtak repülni, csak siklani.
De az ő őseik még siklani sem tudtak!
Szóval, a sikló béka az egy átmeneti faj az ugró béka és a repülő (tényleg repülő) béka között.
Ez szerinted nem új faj?
Balinhun: "És ne felejtsd, a Biblia is madárnak nevezte a denevért...:)"
Hát, nem tudom.. Erre nem emlékszem. :D "
Keress rá a denevér szóra, ott szerepel a madarak között.
Öreg! Hullára hülye vagy a Bibliához. Azt se érted, hogy mi zajlik körülötted. Nem érted az evolúció alapjait se, még egy egyszerű példa felfogásánál is csődöt mond az agyad.
Minek vagy te itt??? Értelmetlenül csépeled a szavakat??? Pénzt kapsz azért, hogy értelmetlen mondatokkal lökd tele a topikot?
Emberek!
Már megírtam, hogy Balihun egy kissé korlátozott ember.
Ne cikizzétek, hanem vegyétek ezt tudomásul, és ennek megfelelően kezeljétek.
Ő nem fog logikai rejtvényeket megoldani, vagy sikeresen nyomozni valamiben.
Nagyon egyszerű dolgokat TALÁN el lehet neki magyarázni, nagyon egyszerű nyelven.
Ez a maximum, ami valaha is elérhető.
"Ő nem fog logikai rejtvényeket megoldani, vagy sikeresen nyomozni valamiben."
Mi??? Arra képtelen, hogy felfogja, pl. a farkaskutyából lett a rövid-lábú farkasformára már nem is emlékeztető tacskó???
Ehhez nem kell nyomozás. Egy kiscsoportos óvodás felfogja, hogy mit mutatunk neki ilyenkor. Ha igaz, hogy ez az ember ennyire korlátolt, akkor hogy tud felnőtt létére egyáltalán életben maradni? Vagy a vallási közösség tartja életben, és reggelente kaját szállítanak neki???
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!