Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek az emberek...

Miért hisznek az emberek Istenben? Semmi bizonyíték nincs rá

Figyelt kérdés
2018. jan. 6. 15:36
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/175 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, hogy lett az első élő szervezet. Bár az tény, hogy nincs semmiféle éles határ az élő és élettelen között. Jó pár dolog van, ami nem élő, de mutat életjelenségeket. Vírusok, viroidok, prionok, kemotonok, ribozimek, stb.

Viszont ez a hozzáállás, hogy ha a tudománynak nincs valamire egzakt válasza, akkor ez téged igazolna, ez megintcsak annak példája, hogy mesevilágban élsz.

2018. jan. 12. 17:30
 92/175 anonim ***** válasza:
26%

-Ezt Értékelem benned hogy volt Bátorságod kimondani azt

hogy " Nem tudom, hogy lett az első élő szervezet."

-Ez nagydolog ,mert bár széleskörben tudott hogy még ezt a "Tudósok"-sem tudják hogy volt,de szinte senki nem meri bevallani.

-Ezt azért is írom,mert a Teremtés mellett szálok síkra-de nem Tudatlanul.

- Az Életem jelentős részét éltem Ateistaként-olyan családba is születtem-az Iskoláimat is ebben a Szellemben végezten-stb-és mereven elutasítottam még a lehetőségét is annak,hogy egyáltalán mérlegeljem azt hogy esetleg -Máshogy is lehetett....(???)

-Szóval belülről ismerem az Ateista-gondolkodást-és addigi Életem részében-ezt a Tudományos-Irodalmat olvastam...tehát bőven van összehasonlítási alapom.

-Sőtt ma is elolvasom az ilyen Irodalmat ha szembe találom vele magam-bár már megváltozott a véleményem.

-Engem melbe vágott az a felismerés-hogy a Tudomány-amit az emberek teljesen Korrektnek tartanak,igazából a Lényegre-nemtud Tudományos választ adni-ami Korrekt lenne.

- Ezért elgondolkoztató,hogyha a Tudomány képtelen-Isten-beavatkozása nélkü választ adni az Élet -Eredetére-milyen alpon fogadja el a Világ-ezt az egész -Ateista-Koncepciót ???

-Mert ha nincs Racionálisan-Bizonyítva-és nem is lehet-akkor bizony csak a HIT-marad,amivel ezt az ellentmondást át lehet hidalni...?!

-És ez bizony-Nagyon Gáz !

-Főleg egy olyan Elméletnek-ami tagad minden-Istennel-és Hittel kapcsolatos dolgot....

-Hej-idő nincs hogy minden gondolatot kifejtsek-mert ez Óriási Téma....ezért csak erre akartam rávilágítani-hogy bizony Ti is-"Hívők vagytok"...mivel nincs Bizonyíték az Élet-Istennélküli-Eredetére-ennek ellenére Ti mégis elhiszitek-és Valjátok!

-Ezért az Ateista Tumány is egy Vallás-egy sajátos Modernek tartott-Újpogány Hit....

-Ami nem is meglepő annak az Embernek ,aki pl: ismeri az Ókori-Keleti-Pogány- Hiedelem Világot.

-Amit ma a New Age-és a Budhizmus-Hinduizmus-tanítási rendszerében találunk meg ,ahol egy sajátos "Szellemi Evolúciót"-Tanít...

-Ezek a Tanok voltak hatással-magára Darwinra is ,csak -Ő ezt a "Szellemi Evoluciós"-fejlődést-ültette át-Fizikai síkra -az akkori Tudományos felfogással új Köntöst adva nekei.

-Egybként Darwin nem is bizonyít semmt-amit A fajok eredete- c könyvében,csupán megállapításokat tesz-vagyis ez azt jelenti -hogy Ő-akkor hogy gondolta-hogy hogy lehtetett ???

-Szó sincs bizonyítékok felsorolásáról,nem is volt meg hozzá akkor, a Természet tudományos ismerete.

-Ezt a Jövőre bízta-abban reménykedve-hogy a Tudomány előretörésével majd megtalálják a Természetben a Tudományos bizonyítékokat.

-Szegény nem láthatta,hogy a Puska fordítva sült el-mivel a Világegyetem-és a Földi Élet arról tanúskodik Némán is hogy a Rengeteg-és Koplex-Törvényrendszerek-Inteligenciát takar-ami nem jöhetett létre Spontán módon-mivel a Legkissebtől a Legnagyobbig -Élő-mindig csak Élőből származik-és működő Összetett-Értelmes Dolgok-Inteligencia Terméke---lásd-az Ember munkáját.

-Csak a Vak nem látja azt az egyszerű Tényt-hogy míg az Ember világában mindent az Ember-Teremt-Alkot...és máshogy nem lehetséges.....akkor miért volna ez ellenkezőleg a Világuniverzummal ???

-Teljesen a Természet törvényeivel-és a Puszta Logikával is elentétes azt Gondoni-hogy az Ember munkájától-Mérhetetlenül-Hatalmasabb-Bonyolultabb dolgokhoz nem kellett Inteligencia...(?!)

-Ezt a kérdést a Modren Tudomány-képtelen volt meghaladni-állítottak fel egyébb-Rész-Elméleteket-ami a Tudósok köreiben sem teljesen egységes.

-De az Élet Eredetét illetően-mái napig sincs Perdöntő bizonyíték arra-hogy nem kellet Felsőbb Inteligencia ahoz hogy a Dolgok Rendszere-működésbe lépjen a Világegyetemben...és itt a Földünkön is.

2018. jan. 12. 20:45
 93/175 Annta ***** válasza:
89%
Ha lenne rá bizonyíték, akkor az nem is isten lenne, mert ha be tudod bizonyítani, felette állsz. Én azért hiszek benne, mert egyértelműen kinyilatkoztatta magát nekem (is) csodálatos jelenlétével, amiben valóban boldog az ember, és szeretetteljes szavaival (Biblia a Szent Szellem magyarázatával). Szóval, a személyes kapcsolat miatt.
2018. jan. 13. 09:04
 94/175 petbalogh válasza:
83%
Isten és a hit azért van mert a történelem során mindig voltak és lesznek elesettek, szegények, elégedetlenek, betegek, stb akiknek szüksége van valamiben hinni hogy problémáikat csökkentsék, értelmet adjanak életüknek. Ez nyilván az elnyomó hatalmaknak is sokszor jól jött és terjesztették is a hitet. Nem véletlen hogy a börtönben is sokan megtérnek, hiszen ott már nincs hova fordulni. Nem ökölszabály de aki teljesen rendben van lelkileg és minden ok az életében, vagy problémát tudja máshogy kezelni és nem kapott gyerekkorában vallásai nevelést az ateista. Isten természetesen nem létezik. Minden népcsoport kitalált magának valakit, akiben vagy akikben hihet, aztán egyik másik verzió jobban elterjedt jellemzően erőszakkal...
2018. jan. 13. 09:58
 95/175 anonim ***** válasza:
10%

# 94/94-Válasz-

-Nem megsértésként-de ez a Nézőponnt a Tipikus-Gagyi-Tucat Materialista közfelfogás-Istenről.

-Ahogy -az előbbi válaszomban-és azelőtt is(# 92/94) leírtam-de ismételjük el-Újra és Újra-ha muszály ???

- Hogy az Élet -Eredetére nincs Bizonyított Materialista Tudományos Magyarázat amit-Tények-és Kísérletek támaszatanának alá.

-Akkor mit jöttök Ti azzal, hogy Mi találunk ki magunknak Istent-mert mi Lelkileg sérült emberek vagyunk ? -Nevetséges még a felvetés is !

-Elősször is a Tudomány nevében jött(hamis kártyákkal) az Anyagelvű-Világszemlélet azzal hogy nincs Isten ,mert nem lehet látni-Colostokkal-mérőzsinórral -lemérni-ezért nincs is. -Ez egy kijelentés-amit nem tudtak alátámasztani Természetudományos megfigyelésekkel-és Laboratóriumi lemodelezésekkel-nevezetesen azt hogy az Élettelenből-hogy jött létre az Élet ???

- Majd nagyvonalúan ezt átugrották a Spontalitás feltételezésével(itt kell hozzá a Hit).

-Majd ezt az első-alptalan Állítást követtek több Alaptalan Állítások és Feltételezések.

-És ebből lett a ma ismert Materialista Világszemlélet.

- Megalapozatlan.

-És még persze abból-hogy a Komplex-Természeti Rendszerek-fokozatos Felfedezése-Megértése révén ,a Tudománynak rálátása lett,az Univerzum és a Földi Élet működési elvének néhány Területére-ami folyamatosan bővül-amivel még nem is lenne baj.

-A Baj az-hogy a "Tudományos Körök"-a józan Ész-a Logika-és a Tények tudomásul vétele helyett-ezeket semmibe véve- Politikai-és Gazdasági okokból-letagadja azt hogy az Élet-és a Viág Alkotót feltéleze-minimum-mert a Spontalitásra-semmi-de semmi sem utal.

-Tehát a Helyzet az,hogy nem az Emberek elesett csoportjai találtak ki maguknak Istenképet(mert az Istenkeresés -vágya a Génekbe van kódolva)....hanem a "Felvilágosodás Korától" -Világhatalmi-Érdekek és Célok miatt a Tudományt kisajátítva egy Szűk Elitt-megpróbálta-és Próbálja ma is a Világ Alkotóját nemlétezővé tenni az Emberek Tömegei előtt- de főképp az Európai-eredetű Fehér Ember előtt-aki az elmúlt 300-évben kiemelkedően kapcsolatba került a Tudománnyal.

-Csak azt tudom mondani,hogy Ilyen fontos kérdésben-talán a legfontosabb kérdés-az Életben.

-Mindenki -Elfogulatlan és nagyon Alapos-Vizsgálódást tegyen-Széleslátőkörűen -mielőtt Készenkapott -Demagógiákat hangoztat -Igazságként-amit nem tud semmivel alátámastani.....(?!)

2018. jan. 13. 12:16
 96/175 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért érdemes tisztázni, kedves keredztény válaszoló, hogy csak mert a tudomány nem tud egyértelmű választ adni egy kérdésre, az nem azt jelenti hogy a vallás válasza bármivel is valósab lenne! Sőt, még csak azt sem hogy realitásban a két álláspont hasonló esélyekkel indulna.

Csak hogy értsd, válasza van a tudománynak, az RNS világ hipotézis, csupán nem bizonyítható minden kétséget kizáróan a dolog. De ettől még egy logikus, valós tényeken alapuló magyarázat.

A vallásos elképzelés a hat napos teremtéssel már régen cáfolt. Csak egy tény így gyorsan, ami cáfolja: ha minden élőlény a hat nap alatt lett megteremtve, akkor egyszerre kellett volna éljen az összes valaha létezett faj. Ehhez képest a valóságban az egyes fajok fosszíliái mind korra jellemzőek, a legtöbb élőlény sosem élt egy időben. Pl ember sosem látott élő dinoszauruszt.

Illetve még egy dolog. Az élet megjelenésének kérdésköre lehet hogy homályos. Az evolúció viszont ettől még ugyanúgy tény marad. Például ma is megfigyelhetőek a fajkeletkezés folyamatai. A zöld füzike például már olyan helyzetben van, hogy több olyan populációra vált szét, amelyek a vad típussal még igen, de egymással már nem képesek szaporodni. Vagyis látjuk hogy fajok keletkeznek, szétválnak, az evolúció működik. És ez akkor is így van, ha az élet eredetére sosem lesz válasz.

2018. jan. 13. 13:29
 97/175 anonim ***** válasza:
10%

- Szóval itt a Tudománynak nevezett-Korszellemnek a Kettős mércéje.

-Ha a Biblia Írja azt hogy Isten Termtette a Világot-az Mese-mert nincs rá bizonyíték.

- Ha a"Tudomány" Állítja megalapozatlanul azt hogy az Élet -Élettelenből jött létre-Spontán-azt Alapoból mindenkinek Kötelező elhinni -Mert a Tudomány Kijelentette- Bemondásos-Hasraütéses alapon(jelzem nem Bizonyítva).

-Na hol van itt a Híres-Racionális-Gondolkodásmód ???

- Ezzel csak egyet tisztáztál - hogy csak azért hogy Istent kizárhasd -Kritika nélkül Hiszel egy megalapozatlan -Teóriában-Mesében.

-De nem zártad ki Istent-mert ameddig a Tudomány nem tudja hitelesen Bizonyítani az "Igazát" az Élet -spontán eredetéről -addig semmi Joga sincs olyat mondania-hogy Isten márpedig Nincs-és az Evolúció-Tény !!!

-Mitőllenne Tény ,ha nincs Bizonyítva ?

- Ez csak Strucc -Politika -ha nem látom -akkor nincs is....ez a bizonyíték(...holott csak homokba dugtam a Fejem ....)

-A Termtést soha senki sem tudta cáfolni-megsúgom-márcsak azért sem-mert olyat senki sem látott még hogy valami a Semmiből jön létre-de olyat meg mindig hogy Élő-csakis Élőtől-ből-származik-és mindennek van egy Alkotója.

-Soha nem állította azt a Biblia-hogy a szóbanforgó Teremtési Napok-azok az Ember által mért 24-órás időciklust takarná-mivel Isten -Kortalan egész más Dimenziókba méri az Idővallumot.

-Hat Teremtési nap Hat Korszakot takar-amit igaz hogy nem ír pontosan az írás-de Isten Örökkévalóságánál ezek Millió évek is lehettek akár-de biztos hogy nem 6-24-órás napról beszélünk.

-Soha nem írta az Írás-hogy az összes Faj eggyidőben keletkezett-nem is értem honnan veszed ezeket.

-Minden Korszakban(Teremtési Napban)-különböző Fajok jelentek meg-egymás után.

- Ne állíts Valótlanságokat-és ne tegyél Szavakat-a Biblia -szájába .

-Ráadásul az is a Teremtés mellett szól -hogy nem találtak a Foszilákban-Átmeneti-Fajokat-pedig ha Milliárd Évek alatt alakultak ki-ahogy az Evó-állítja-Tömkelegével kellett volna találniuk.

-Ezzel szemben a Fajok Hírtelen jelentek meg-Átmenetek nélkül-a Foszilák szerint is-pont úgy ahogy a Teremtési beszámolóban olvassuk.

-Tehát nem Logika ellenes amit az Írás -ír.

- És bizony amedig képtelenk vagytok az Ellenkezőjét Hitelesen Bizonyítani-márcsak Kizárásos Alapon is a Teremtés az eggyetlen magyarázat.

-Ráadásul a Természet Tudomány is ezt támasztja alá.

-Semmilyen Új Faj-nem jött eddig létre- a Mutációk-zsákutcák mert szaporodásra képtelenek-vagy nem mis tudnak eleve Párosodni az ellentétes Fajok.-Isten így védte le a Tertésművét a DNS-be kódolva hogy ne lehesen az ott Rögzített adatoktól eltérni-vagyis Magyarul-ne jöhessenek létre Más -Fajok mint amit-Ő...egyszer az útjára indított....

- Az Élet Eredete -már rég megválaszolt-eggyidős az Emberiséggel-ott van mindenki Orra előtt -a Természettudományos tények is ezt igazolják vissza.

-Csak eggyeseknek le kéne szálni a Magas Lóról-hogy láthassa-és azt az Óriási -Egót-helyesen kellene használni.....

2018. jan. 13. 14:57
 98/175 anonim ***** válasza:
87%

Itt neked kéne leszállni a magas lóról, mert egyre inkább csak azt bizonyítod, hogy azt sem tudod, miről van szó!

Az evolúció nem az élet kialakulásáról szól, hanem annak változásairól. Szóval most kapaszkodj meg, ha Isten teremtette az életet, az evolúció akkor is tény!

Átmeneti fajok szintén azt se tudod, mit jelentenek. Minden faj átmenet az ősei és a leszármazottai között. A homo erectus átmenet a Homo habilis és a Homo sapiens között.

A mutációkkal kapcsolatban is mesékben hiszel. Mutáció = változás a genetikai állományban. Ennyi. Ez pedig ugyanúgy lehet hasznos is, mint káros.

Néhány példa:

[link]

Ami pedig a fajokat illeti, definiáld nekem, mit tekintesz te egy fajnak, mi alapján sorolsz be két élőlényt egy vagy két fajba, én pedig a te saját definíciód alapján foglak megcáfolni, hogy ne jönnének létre új fajok!

2018. jan. 13. 15:30
 99/175 anonim ***** válasza:
Na sziasztok. Nagyon szépen meg kérnék valakit alakítson meg engem..mint hívőt. Értem ez alatt beszélgessünk. Nem vagyok ellene de mellette sem. Szólok előre bátraké a szerencse. Nem támadók senkit és nem nézem le. Hajrá
2018. jan. 13. 19:29
 100/175 anonim ***** válasza:
12%

- Rendben van,ha már ennyire "Bölcsek" vagytok magatok előtt ,,,,,

-nevezzetek meg csak 1-új Fajt ami az Emberiség kollektív Történelmében létre jött - vagy Folyamatban van

jelen pillanatban -bizonyíthatóan???

- Vagy mutassatok be a Természetben olyan Igazolhtó-Megfigyelést hogy Élő -vagy akár-Élettelen -Komplex-működő Rendszer-egy Robbanással jött létre...és utána saját magától-vagy a Környezet hatásai miatt- folyamatosan tovább fejlődik...(?)

-És mutassátok be azt is hogy hány-DB-igazolhatóan -Ősembernek-mondott csontváz van ,ami bizonyított kétséget kizáróan a Mai Ember és a Majom közti hiányzó átmenet ???

-Ja-és most jön a Mester-Érvelés-"ezekhez Évmilliárdok kellenek"-ezért nem megfigyelhető. (?)

-Csűritek csavarájok a Tényeket-ilyen- Kapitális Hülyeségeket-Állítva-hogyha Isten létezik az Evolució akkor is Tény....mert Igen ???!

-Az Evolúció akkor sem Tény ha Isten nincs.

-Mivel nincs rá semmi Perdöntő Bizonyíték.

-Istennek feltétlenül szüksége van arra,hogy így végezze a dolgait-csak azért mert Emberek egy csoportjának így tetszik ,mert az Ő Fantáziájukba csak így fér bele....?

-Semmi lényegi Érvel nem tudtok előrukkolni ,Linkelgettek-Pusztán Feltételezéseket-perdöntő infónak beállítva.

-Egyébként nem tűnt még nektek fel az az alapvető -Apró Tény....hogyha a Materializmus és az Evolució-igaz lenne -akkor már rég nem kellene erről senkinek sem vitatkozni-mert Milliószor-Millió bizonyíték álna a Rendelkezésre ?

-Több mint 150-év és ,még mindig az Alpokon kell vitázni-hogy az Élet hogy indult el ???

- Nem látszik-hogy messziről Bűzlik-az Egész ???

2018. jan. 13. 20:02
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!