Miért hisznek az emberek Istenben? Semmi bizonyíték nincs rá
"-Az átmeneti -Fajkból nem találnak-ugyanennyi megfelelő mennyiségű leletet.
-Pedig azoknak is-az Evo-állítása szerint évmiilliókon át kellet léteznie-akkor hol vannak?
-Átmeneti Fajok garmadáját-úgy mint a Dínóknak miért nem találják ?
-Ha lettek volna átmeneti -fajok hatalmas menniségben kellene azokat is megtalálni?
-Nem logikus ? "
De, ez teljesen logikus. Csak azt hagyod ki a számításból, hogy az evolúcióelmélet szerint minden létező vagy valamikor létezett faj átmeneti fajt képez az őse és a leszármazottai között (természetesen ha vannak neki leszármazottai). Tehát bármely fajra rámutatsz, az átmeneti faj lesz, az őse és a leszármazottai között, egy kicsit másabb mint az ősfaja, és egy kicsit másabb mint azok a fajok, amelyeknek ő az őse.
- - - - - -
"-Ezt valkitől idézted ,vagy te magad mondod ? "
Saját kútfőből származik a megfogalmazás.
"-A Természet valóban Isten keze munkája,és ha -ő a végtelen energia forrása-a végtelen tudásé-Ő mindennek az ősoka-az idöt is ő -hozta létre,előtte semi sem lehtelen-mert az általunk megfigyelt természeti törvényeket is Ő-fektette le egykor---miért lenne ráutalva arra hogy a Fizikai Világot evoluciós-hosszadalmas fejlődéssel hozza létre-amikor közvetlenül meg is tudja alkotni ? "
Az élővilágról volt eddig szó, maradjunk is szerintem ennél, ha evolúcióról beszélünk. A fizikai világ más tészta, azt ne keverjük inkább ide.
Nézd, fajok millióiról van szó. Ha neked el kell készítened egymillió darab seprűt, akkor melyik utat választanád? Egyesével elkészítenéd mint az egymillió darabot, vagy inkább szerkesztenél egy eszközt, amely megcsinálja helyetted a seprűket? Én mindenképpen az utóbbit választanám, mert
- még mindig érdekesebb egy seprűkészítő gépet elkészíteni, mint egymillió darab seprűt egymás után,
- ha később kéne még egymillió söprű, akkor nem kell újra egymilliót kézzel összerakni, hanem elég csak megnyomni a start gombot a seprűkészítő eszközön.
Szóval véleményem szerint Istentől sokkal nagyobb bravúr volt az, hogy kitalálta az evolúció csodálatos, soha véget nem érő, mindig megújuló folyamatát, amely legyártja neki azt a csilliónyi fajt, semmint ha hozzáfogott volna egyesével elmolyolni mindegyikkel. És az evolúció folyamatában az a legnagyszerűbb, hogy soha nem csinál két egyforma élőlényt, mind-mind különbözik az összes többi másiktól. Most mondd azt, hogy nem volt zseniális ötlet Istentől az evolúció kifundálása! ;-)
- - - - - -
"-Illetve ha ezt így látta jónak ,hogy evoluciós folyamatokkal hozza létre a világot,miért íratta volna le az ellenkezőjét a Bibliában ?"
Látod, ez egy igen jó kérdés. Én nem vagyok keresztény hívő, így számomra a Biblia tulajdonképpen csak egy ókori legendagyűjtemény. Így erre a kérdésre ne tőlem várj választ, ezen kérdésre neked kell a választ megtalálnod.
- - - - - -
"Zsidókhoz ítr Levél 3:4 Természetesen minden háznak van építője, de Isten az, aki mindent megalkotott.
-Hol fér ebbe bele-a fokozatos fejlődés ?
-Neki nincs erre szüksége. "
Nem tudom. lehet hogy semmi köze sincs ennek a passzusnak a fokozatos fejlődéshez, nem igazán tudom értelmezni a Bibliából az ilyen egysoros kinyilatkoztatásokat. Az biztos, hogy a házak nem igazán jó analógiák az élővilággal, mert a házak nem önmaguktól szaporodnak, épülnek, hanem építik őket (ezt írja ugye az általad idézett passzus is), míg az élővilágban maguktól szaporodnak az élőlények, nem kell egyikhez sem semmiféle építő-készítő. Te vagy a bibliaguru, ezt neked kell tudnod :D
- - - - - -
"- Nem állítottam-és a Biblia sem azt írja hogy közvetlenül mindent a szószoros értelemben amit a Természetben látunk ,az Isten nap mint -nap-ujra és újra -Ő alkot meg.
-Hát persze hogy nem !
-Ő-elindította a Teremtés által az Életet-itt a Földön is-létre hozva az örökké ismétlődő körforgásokat-az Élet körforgását.
-Amit az általa lefektetett Fizikai-Kémiai-vagyis Természeti törvényeivel működtet-de nem kell neki itt lenni és megalkotni újból egy hópihét-vagy egy homok vövenyt-mert ezt a Természet elíndított törvényszerűségei örökké teszik önműködő módon .
-És ki is javítja magát ,ha hagyják neki.
-Isten a Természettel egy csodálatos rendszert alkotott,ami utánozhatatlan a maga nemében. "
Tökéletes megfogalmazás, le a kalappal. Talán én sem tudtam volna szebben leírni, nagyon jól eltaláltad a gondolataimat :) Pont ezt látom én is, amikor csak a természetben járok, hogy milyen hihetetlenül csodálatosan működik az evolúció a természetben. Olvasd csak vissza amit írtál és idéztem, miközben az evót is beleszámítod oda a fizikai-kémiai részhez ;-)
- - - - - -
"-Elősször is ez nem az én véleményem kizárólagosan-hanem Isten Szaváé-a Bibliáé-amit persze az Ateista világ a szemétbe dobott. "
Nem dobott semmit sem a szemétbe az ateizmus, csak levette a Bibliát a legfelső polcról, ahol addig egyedül volt, és berakta az összes többi közé, az alsó polcra. Nem ugyanaz.
"-Annak dacára hogy a "Tudomány"nyíltan vagy burkoltan azt propagálja szélaskörben hogy "Isten nem létezik,és ez Tény "pont..... "
A tudomány semmi ilyesmit sem propagál. Honnan szeded ezeket a szédületes ökörségeket? A tudomány semmit sem jelent ki Istenről, mivel nem tudja mérni, nem tudja megvizsgálni, nem tudja képletbe helyezni, így aztán egyáltalán nem is foglalkozik Istennel. Miért írsz olyanokat a tudományról, amikről te is tudod, hogy nem igazak? Mit ártott neked a tudomány, hogy megpróbálod besározni, rossz színben feltüntetni? Miért haragszol a tudományra ennyire?
- - - - - -
"-Hogy edig nem talált olyan korlátot ami egyértelművé tenné ,az élet spontán létrejöttét ???
-Dehogynem talált,pont az a megoldatlan korlát,hogy nem tudja ezt működőképesen laboratoriumi kísérlettel alá támasztani.
-Mert nem tudnak élettelenből-élőtt létre hozni kísérletiszinten-ami elég lenne az élet elindulásához. "
Ezt úgy mondod, mintha az élet olyan pofonegyszerű dolog lenne, mint mondjuk Pistike csattogós lepkéje, vagy lábbal hajtós Moszkvicsa. Te ennyire kisstílűnek nézed Istent, hogy a Legfőbb Műve, az Élet annyira egyszerű, hogy ember ripsz-ropsz le tudná másolni?
Szerintem az élet, az élő szervezet elég bonyolult ahhoz, hogy létrehozásán még évtizedekig, ha nem évszázadokig el fognak molyolni a tudósok, mire sikerül megfejteniük minden apróságot, amit csak Isten szükségesnek vélt beépíteni az életbe. Ezért is nem sikerült még a dolog, mert az univerzum eddig ismert talán legbonyolultabb szerkezeteiről, dolgairól van szó, ha az élővilágot vizsgálják. Viszont az élet megismerésének, feltérképezésének útján - ami egy hihetetlenül hosszú és rögös, akadályokkal teli út - egyelőre még nem jött szembe olyan korlát, olyan akadály, ami miatt lehetetlennek látszana az élet létrehozása. Tehát halad lassacskán ezen az úton, csak még (bőven) nem értek a végére.
- - - - - -
"-És ha sikerülne kísérleti úton az életet-élettelenből léterhozni-az is egyértelműen a Teremtést bizonyítaná be,mert ott sem a vak-véletlen öszjátékából jönne létre.
-Hanem-irányított módon-az emberi inteligencia beavatkozásával-ami a Termézetben átültetve-Isten egykori beavtkozását-Teremtését modellezné."
Így van, ahogy mondod. Tehát ha sikerülne is az embernek egyszer élettelenből élőt alkotni, akkor tulajdonképpen csak lemodellezné, lemásolná, leutánozná azt, ahogyan Isten teremtette az életet. Nagyon jó gondolat. Jól tudsz fogalmazni, mondták már? De ezek szerint számodra sem annyira elképzelhetetlen, hogy az élet spontán alakult ki, spontán indult meg, csak a kellő körülmények összjátékának biztosításához volt szükség Isten beavatkozására.
Ő látta, hogy az általa létrehozott Univerzumunk csilliárd galaxisa közül melyikben, melyik bolygón, mikor a legalkalmasabbak éppen a körülmények ahhoz, hogy egy rajta teremtendő élet hosszú ideig tudjon viszonylag háborítatlanul fejlődni. A megfelelő pillanatban egy kis energiatöbblet itt, egy kis plusz nyomás ott, egy kicsivel kevesebb hullámzás amott - ő tudja igazán, mikor hol és hogyan kell beavatkozni - és már meg is születik az első élőként működő szerkezet-szervezet. És utána már csak hátradőlve pihen, és kíváncsian szemléli, hogy mi, mikor és hogyan jön létre az általa kifundált evolúciós algoritmus működése folyamán.
Szerintem ez egy sokkal reálisabb kép, sokkal több meglepetést, érdekességet, különlegességet tartalmazhat Isten számára az élet a fejlődése közben, mint egyesével összelegózgatni azt a sok-sok millió fajt, ami csak él vagy élt a Földön. Ha egyesével csinálta volna, akkor már a kétszázadiknál elunta volna az egészet, nemhogy a kétmilliomodiknál.
-Üdv-Süttürüttü!
-Igyekszek precízen fogalmazni ,ha az ember valóban tényleges könyveket olvas magától sokkal bölcsebb emberektől-és főképp Istentől -gyarapszik a szókincse.
- Jól érvelsz-kritikai és logikai alapon a magad tudása és ismeret köre szerint.
-Majdnem jók az érveid,de legalább az javadra írható hogy nem "Áltudományos verbális erőszakkal"-operálsz mint a kollegáid szoktak.
-Tehát nem a "Tudománnyal"mint olyannal van bajom,és nem is a "Haladással" ,én sem vágyom vissza a középkor mágjáit .
-Nem is sározom a Tudományt-csak rávilágítok fehéren-feketén arra hogy jelen pillanatban hol áll ebben a kérdésben.
-Ez pusztán ténymegállapítás.
"A tudomány semmi ilyesmit sem propagál. Honnan szeded ezeket a szédületes ökörségeket? A tudomány semmit sem jelent ki Istenről, mivel nem tudja mérni, nem tudja megvizsgálni, nem tudja képletbe helyezni, így aztán egyáltalán nem is foglalkozik Istennel. Miért írsz olyanokat a tudományról, amikről te is tudod, hogy nem igazak? "
-Szóval erre azt tudom neked mondani,hogy a Tudomány nemlétezővé próbálja tenni Isten létezését az emberiség előtt azzal,hogy azt állítja hogy nem volt szükség-és nem is volt Alkotója a világnak.
-Mivel a kezdet az "Ősbummal"-indult,és utána a fajok egymásból fejlődtek tovább.
-Nem is kell kimondani azt hogy: Isten nem létezik Emberek !
-Ez a tanítás kimondatlanul is magába foglalja ezt.
-De te ezt,épp úgy tudod-ahogy én.
-Tehát a sok fölösleges vitát elkerülve-a kérdés tényleges megválaszolása abban rejlik-hogy tisztázzuk azt hogy a "Kezdet " hogy volt?
-Senki nem látta ezt,sem az Evósok-sem akik Istenben hisznek -így nem fog kiderülni.
-Viszont látunk -tapasztalunk magunk körül egy-Mikro-és Makro(ma már Nano)világot ami azért sokmindent elárul magáról-csak kérdés hogy tudjuk-e értelmezni?
Róma 1:20 Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők,+ igen, az ő örök hatalma+ és istensége+, úgyhogy nincs mentség az ilyeneknek.
-Az alkotott dolgokból-amik körülvesznek minket a Földön-és maga a Föld is-tanúskodik Teremtőjéről.
- Az ember sokmindent megérthet a körülötte lévő világból-és ez valóban örökké fog folytatódni,de mindent teljesen sohasem fog megérteni abból amit Isten létrehozott.
Prédikátor 3:11 Mindent gyönyörűnek* készített a maga idejében.+ Még az örökkévalóság gondolatát is az emberek szívébe adta, ám soha nem fogják megtudni, mi mindent tett az igaz Isten kezdettől fogva mindvégig.
-Viszont ahogy a Róma 1:20 írja-"Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők"
-Tehát az sosem volt tabu és ma sem titok hogy az élővilág az Istentől származik -és maga az ember és inteligenciája is.
-És erről némán tanuskodik a Teremtett világ.
-Erre vonatkozna az egysosros-passzus ahogy te nevezed.
"Zsidókhoz ítr Levél 3:4 Természetesen minden háznak van építője, de Isten az, aki mindent megalkotott.
-Ez minden Evos-nak gondot okoz ,mert annyira egyszerű hogy nem lehet félre magyarázni.
-És hogy nem jó a hasonlat (?) a Ház és az élővilág közt-azt kétlem.
-Persze nem egyfajsúlyú a 2-dolog-de pont így jó!
-Egyszerű oknál fogva:
-A Ház egy produktum-egy vagy több inetligencia produktuma.
-Lehet hogy senki nem látta soha azt hogy pontosan ,ki-vagy kik alkották -hozták létre.
-De etttől még senkisem fogja azt feltételezni a Házról -hogy spontánfojamatok összejátszásából épült fel? -Nemde ?
-A Ház egy értelmet feltételező produktum-de nem élő.
-És végetelenül primítívebb , még egy egysejtűhöz képest is.-Nemde ?
- Ha Házat Ineteligencia-tervezi gondolja ki-és kivitelezi-mi okból lenne ez másképp az Élet szikrájával és az Élet elindulásával?
-Ha a sokkal egyszerübb produktumhoz kell-Inteligencia-és kell kvitelező is-vagyis egy vagy több személy?
-Miért is nem kell,a sokkal összetettebb sokkal bonyolultabb életnek ???
-"Nem is értem" ?
-Ha tárgyak nem szoktak létrejönni spontán-az élet az meg pont úgy jött létre ???
-Hihető ugye ?
-Ha ez így lenne ,akkor minnél csodálatosabb és lélegzetelállítóbb valami(itt maga az élet)annál törvényszerűbb hogy a Spontán Káosz-terméke-mert a szerencsekerék éppp úgy dobta?
-És minnél primtívebb valami-főleg élettelen tárgyak-annak meg feltétlenül kell-Értelmes-inteligencia-és kivitelező személy???
-De logikus ?
-Nem látod az ellentmondást ?
-Tehát nagyon is jó a hasonlat,a Biblia sokszor röviden tömören fogalmaz meg hatalmas dolgokat.
" Ha neked el kell készítened egymillió darab seprűt, akkor melyik utat választanád? Egyesével elkészítenéd mint az egymillió darabot, vagy inkább szerkesztenél egy eszközt, amely megcsinálja helyetted a seprűket? Én mindenképpen az utóbbit választanám, mert
- még mindig érdekesebb egy seprűkészítő gépet elkészíteni, mint egymillió darab seprűt egymás után,
- ha később kéne még egymillió söprű, akkor nem kell újra egymilliót kézzel összerakni, hanem elég csak megnyomni a start gombot a seprűkészítő eszközön. "
-Igen van igazság ebben amit írsz,Isten ahogy tegnap írtam nem úgy alkotta meg a természetett hogy folyton-folyvást kézivezérléssel állandóan bele keljen szólnia
az élet körforgásába .
-Mert mint egy Óramű ,ciklikus periódussággal folyamatosan működik-és ki is igazítja magát.
-Elindítania kellett a folyamatokat Istennek,és persze a végtelen energiájával biztosítania kell ezeknek folyamatos működésüket(pl:Napfény).
-És valóban Isten a földön a"Seprűkészítő géphez " hasonlóan nem folyamatos Teremtést választott mint eszközt-hanem az élet továbbadásának ismétlődő folyamatát.
-Viszont ha Isten-"Seprűkészítő gépet " alkotott-vagyis folyamatokat indított el ,amik folytatódnak.
-Az első seprűt-vagy prototipust neki kellett létre hoznia(lásd-Biblia teremtési beszámoló-az első emberpár teremtése).
-Továbbá a "Seprűkészítő gép" továbra is seprűket fog gyártani,nem fog 1 milliárd év múlva-Számítógépes szerverekere átálni-és főleg nem spontán módon magától-vagy a véletlenek káoszának szerencsés összejátszásai miatt.
-Mert ha Isten úgy gondolná hogy a "Seprű"-már kicsit uncsi-legyen újabb-más is-akkor csinál egy másik-Gépet-és egy másik prototipust-és útjára indítja .
-Megjegyzem semmi eszközre ,nincs neki szüksége-Ő azzá válik amivé Válni akar(amivé kell hogy elérje a célját) :
2Mózes 3:13 Mózes azonban így szólt az igaz Istenhez: „Ha most elmegyek az izraelitákhoz, és azt mondom nekik: »Ősapáitok Istene küldött hozzátok«, és ők erre megkérdezik tőlem: »Mi a neve?«,+ akkor mit mondjak nekik?” 14 Isten erre ezt mondta Mózesnek: „AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK.”*+ Majd hozzátette: „Ezt mondd az izraelitáknak: »Az AZZÁ VÁLOK küldött engem hozzátok.«
-Tehát a lényeg az-hogy ha van OKOZAT-ott lennie kell OKNAK-is.
-Okozat sosincs Ok nélkül.
-Ok és Okozati összefüggés.
- A Terészet az Élet az van létezik-kétségtelenül.
-Ez egy -Okozat.
-Ha van Okozat lennie kell Okának.
-Mivel a Természetben csak azt tudjuk megfigyelni(arra van példa)hogy minden dolognak(Okozat) van alkotója(Ok)-semmi sem magától jön létre.
-Még az ember fölött álló természetben is így van ,mert az is alá van rendelve a Fizikai-Kémiai-Biológiai törvényeknek-azt sem a Káosz szabájozza.
-Hanem"Kőbevésett törvények"-ha van Törvény-Törvényadónak is lenni kell-a Káosz nem teremt rendezetséget és törvényt-hanem ellentétesen a Törvényt rombolja.
-Az emberek világában az ember hozza a Törvényeket,az emberek feletti Világban Isten fektette le a Törvényeket amin az Élet alapul.
-Isten nélkül a ,spontán káosz nem tud örökké fenmaradó törvényeket produkálni.
-Márpedig az Élet alapfeltétele-a megfelelő Könyezeti hatások összessége ,és ehhez változhatatlan stabil Törvények kellenek.
-Lefektetett törvények nélkül nincs Élet.
-És ha jól tudom a Spontán káosz nem fektet le Törvényeket ,amik stabil rendszerré válnának,erre csak egy Törrvény Léterhozó képes-és az egy Személyt feltételez-még józan paraszti ésszel is.
-Az Élet kezdeti szikráját,ezért nem produkálhatta Spontán véletlen folyamatok szerencsés ősszessége.
-A Tudománynak felfoghatatlan a kezdet"Hogyanja?"-de azért mert kizárja a kérdésből Istent.
-Pedig a személye nélkül nincs erre válasz.
-Ráadásul Isten Szava a Biblia-világosan kijelenti Isten teremtését-nem hagyva semmi kétséget afelől-
hogy minden ami körülvesz minket-Ő tőle származik.
-Sehol nem ír-de még utalni sem utal az Írás arra
hogy egy Fejlődési-folyamattal-ami lineárisan-halad előre-érné el a célját.
-Ha így tette volna,akkor így is íratja le a Szavában-
és nem úgy hogy félre lehessen azt érteni.
1 Mózes 1:1 Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.
"Ésaiás 40:22 Van valaki, aki a föld kereksége* felett lakik,+
amelynek lakói olyanok, mint a szöcskék.
Kifeszíti az eget, mint egy finom fátyolszövetet,
és kifeszíti azt, mint egy lakósátrat. "
Jób 38: 2 „Ki ez, aki elhomályosítja a szavaimat,
és tudatlanul beszél?+
3 Kérlek, készülj fel, mint egy férfi!
Én kérdezlek, te pedig világosíts fel!
4 Hol voltál, amikor lefektettem a föld alapját?+
Mondd meg nekem, ha úgy érzed, tudod.
5 Tisztában vagy vele, ki határozta meg a méreteit,
vagy hogy ki mérte ki mérőzsinórral?
6 Mibe süllyesztették a talapzatát,
vagy ki tette le szegletkövét,(?)
-Továbbá abban sem hagy a Biblia semmi kétséget hogy Isten a 6.-nap(Korszak)befejezte az ember teremtésével a munkáját.
-Jelen pillanatban még mindiga7.Pihenőnapjában(korszakában) vagyunk amikor nem terremt újat:
1 Mózes 2:2 Így készült el az ég és a föld, és minden, ami rajtuk van*.+ 2 A hetedik napra Isten végzett a munkájával, és miután elvégezte minden munkáját, a hetedik napon megpihent.+ 3 Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mivel ezen a napon pihent meg, miután elvégezte a teremtői munkáját. Megalkotott mindent, amit eltervezett.4 Ez a története az ég és a föld teremtésének, amikor azok meg lettek teremtve, amely napon Jehova* Isten földet és eget alkotott.
-Szó sincs itt kétségetkizáróan semmi-Lineáris Fajfejlődésről-ami folyamatosan halad előre-és kedvező-vagy kedvezőtlen spontán folyamatok vezérelnék...
-Lehet hogy előtted,és kolegáid előtt Isten Szava csak 1-Ókori mesekönv a sok közzül-ami nem nagy jelentőséggel bír-az emberi tudománnyal szemben.
-De attól még az emberiség jelentős része tudja azt,hogy ez valóban Isten Szava-a múlt valódi feltárása Istentől.
-Ez tanubizonyság magától Istentől-az emberi Fajnak-azon dolgokról amiről feltétlenül tudnia kell.
-És mi a szerint is kezeljük:
2Timóteusz 3:16 A teljes Írás Istentől ihletett,+ és hasznos a tanításra,+ a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos.+ 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.
-Ja és még valami:
"Ő látta, hogy az általa létrehozott Univerzumunk csilliárd galaxisa közül melyikben, melyik bolygón, mikor a legalkalmasabbak éppen a körülmények ahhoz, hogy egy rajta teremtendő élet hosszú ideig tudjon viszonylag háborítatlanul fejlődni."
-Az összes Galaxis azok halmazai ,az összes Bolygó ,de még a Világűr sötét levegőtlen terei is az -Ő Teremtése:
Ésaiás 40:26 „Emeljétek föl szemeteket az égre, és nézzétek!
Ki teremtette mindezt?+
Az, aki szám szerint hozza elő őket, mint egy sereget,
és mindegyiket nevén szólítja.+
Hatalmas és tevékeny energiájának és bámulatos erejének+ köszönhetően
egy sem hiányzik közülük.
-Hány csillag is lehet szám szerint kb ????
-Még a Tejútrendszerben sem tudnánk végigszámolni-nem hogy az összeset?!
-Isten mindnek egyesével nevet adott-és képesvolt az Összes Csillagba energiát adni,az Ő-végtelen energiájából.....vajon nem -Ő tudja pontosan hogy hogyan is volt ?
Nem mi halandó emberek ?
"-Szóval erre azt tudom neked mondani,hogy a Tudomány nemlétezővé próbálja tenni Isten létezését az emberiség előtt azzal,hogy azt állítja hogy nem volt szükség-és nem is volt Alkotója a világnak.
-Mivel a kezdet az "Ősbummal"-indult,és utána a fajok egymásból fejlődtek tovább.
-Nem is kell kimondani azt hogy: Isten nem létezik Emberek !
-Ez a tanítás kimondatlanul is magába foglalja ezt.
-De te ezt,épp úgy tudod-ahogy én. "
Ez nem igaz, ez szemen szedett hazugság, és ne akard rám erőszakolni, hogy én ezt úgy tudom, mint te. Nem, én nem így tudom, a világ nagyobbik része nem így tudja, és te tudod rosszul, ha te így tudod.
A tudományt mint eszközt Isten adta az embernek abból a célból, hogy segítségével megismerhesse, feltárhassa Isten leírhatatlanul csodálatos alkotását, az Univerzumunkat. (Ez ráadásul benne van a Bibliában is.) Hiszen miért is akarná Isten eltitkolni az ember elől az általa létrehozott világ működésének mikéntjét? És akkor még van merszed azt állítani, hogy ez az Istentől kapott, a világ megismerését szolgáló adomány azt mondja, Isten nem létezik? Nem inkább csak te látod valamiért mögé ezt?
A tudomány nem tagadja egy Alkotó, Teremtő létét, mert nem is tagadhatja, hiszen mit is tagadna?
A tudomány nem tudja megmérni Istent. Isten oly hatalmas, hogy egyszerűen kívül esik a tudomány hatáskörén, nem tud vele mit kezdeni. Isten túl nagy, túl sok, túl tömény ahhoz, hogy a tudomány bármit is mérni tudna rajta. Így aztán mivel nem tudja mérni Istent, így azt kénytelen mérni, amit mérni tud. Isten keze munkájának gyümölcse, a természet alkalmas arra, hogy a tudományt űzők a kedvükre méricskélgethessenek benne - hiszen ezért, erre kaptuk Istentől a tudományt, mint megismerés eszközét. És amit mér, azt rendszerbe foglalja, és amit ebből a rendszerből kiolvas, azt tudja nyilatkozni. Csakis azt, és semmi mást.
De mivel ugye Istent nem tudja mérni, ezért rendszerbe sem tudja foglalni, tehát Isten nem szerepel a természettudományok által felállítható rendszerben. Így aztán az nem is nyilatkozhat róla semmit, mert mit is tudna nyilatkozni egy olyan dologról, amiről semmit sem tud mondani?
- - - - - -
Az ezt követő hosszas eszmefuttatásodban már megint keveredik az evolúció az abiogenezissel. Most melyikről is regéltél? Mert az élet keletkezésével kapcsolatos dolgokat írtál, amihez a házakat is hasonlítottad, ugyanakkor az elején még ezt írtad: "-Ez minden Evos-nak gondot okoz "
Szóval tisztázzuk még egyszer, utoljára: az evolúciónak SEMMI KÖZE az élet keletkezéséhez. Oké? Soha nem is volt. Oké? Két teljesen külön dolog az evolúció és az élet keletkezése. Érthető? Nem lesz gond megjegyezni ezután? Már csak mert most írtam le kábé ötödjére mióta beszélgetünk, erre megint számon akarod kérni az evósokon az élet keletkezését.
Az evolúció nem foglalkozik az élet létrejöttével, így az "evósoknak" semmiféle gondot nem okoz az élet létrejöttének kérdése. Aki ismeri az evolúciót, tudja mi az, mivel foglalkozik, mik az alaptézisei, hogyan működik, az azt is nagyon jól tudja, hogy az akkor is működik ha Isten teremtette az élővilágot, ha nem. Tökéletesen mindegy, hogy Isteni közreműködéssel alakult-e ki az élővilág, vagy magától, vagy az Élővilágtüsszentő Hapci Benő prüsszentésére, az evolúció működik benne.
Az abiogenezisről pedig már felvázoltam neked azt, ahogyan én tudom elképzelni azt, ahogyan Isten az életet teremthette. Ha szeretnéd, újra leírom neked más formában is, vagy visszaidézem, de te is megtalálod az előző posztom legvégén. Szóval engem kérlek ne nyaggass ezzel a zsebórás meg házas meg a többi kreacionista maszlaggal, mert egyrészt agyfszt kapok tőle, másrészt az egész teljesen és szándékosan rossz analógia evolúciós kérdésben. A házak nem szaporodnak, a szaporodás viszont alapvető az evolúció létéhez, anélkül nincs evolúció. Az élőlények meg egymást szülik, senki sem építi össze egyesével őket, mint a házakat. A házak egyszerűen nem hozható párhuzamba az élőlényekkel az evolúció szemszögéből.
- - - - - -
"-Tehát a lényeg az-hogy ha van OKOZAT-ott lennie kell OKNAK-is.
-Okozat sosincs Ok nélkül.
-Ok és Okozati összefüggés.
- A Terészet az Élet az van létezik-kétségtelenül.
-Ez egy -Okozat.
-Ha van Okozat lennie kell Okának.
-Mivel a Természetben csak azt tudjuk megfigyelni(arra van példa)hogy minden dolognak(Okozat) van alkotója(Ok)-semmi sem magától jön létre. "
Nem, ez nem így van. A természetben soha nem figyeltük meg azt, hogy bármely élőlény teremtve lett volna. A természetben azt tudjuk megfigyelni, amit fentebb írtál, idézlek:
"-Igen van igazság ebben amit írsz,Isten ahogy tegnap írtam nem úgy alkotta meg a természetett hogy folyton-folyvást kézivezérléssel állandóan bele keljen szólnia
az élet körforgásába .
-Mert mint egy Óramű ,ciklikus periódussággal folyamatosan működik-és ki is igazítja magát.
-Elindítania kellett a folyamatokat Istennek,és persze a végtelen energiájával biztosítania kell ezeknek folyamatos működésüket(pl:Napfény). "
Ezt látjuk a természetben, hogy önmagától, ahogy írtad, óramű pontossággal működik minden, megy a maga útján, bármiféle külső beavatkozás nélkül. Vagy nem ezt látjuk? Megfigyelt bárki bármikor is egyetlen élőlényt is, ami csak úgy a semmiből megjelenik, megteremtődik?
Viszont folyamatosan látjuk, hogy az élőlények önmaguktól, egy folyamat részeként jönnek létre, és semmiféle külső beavatkozásra nincs ehhez szükség. Tehát az, hogy teremtve lett-e az élővilág, vagy önmagától jött létre, azt nem tudjuk megfigyelni, arra csak következtetni tudunk. Azt viszont meg tudjuk figyelni, hogy a jelenlegi élővilág működéséhez nincs szükség semmiféle Teremtő, Alkotó létére. Tehát véleményem szerint sokkal helytállóbbnak tűnik az a megközelítés, hogy Isten valóban egy olyan eszközt készített, amely képes önmagától megújulni, sőt, önmagát folyamatosan megújítani, így létrehozva és fenntartva azt az örökké változó világot, amit ismerünk.
Isten, maga a Végtelen Hatalom. Számára az idő keretei közé zárt dolgok még egy pillanatnál is rövidebb ideig tartanak - tartsanak akár csillárd évekig is -, tehát biztosan nem lelné igazán örömét benne. Szerintem egy Végtelen Istennek csak végtelen ideig tartó dolgok tudnak igazán kedvesek lenni. Tehát olyan dolgokat hoz létre, amelyek végtelenek, és végtelen ideig változnak is - mert miért is akarna Isten egy mozdulatlan, eseménytelen világot létrehozni, amiben nem történik semmi se?
Viszont a végtelen nem csak azt jelenti, hogy hogy sosem lesz vége, hanem azt is, hogy sosem volt kezdete. Isten szerinted képes lehet arra, hogy úgy hozzon létre valamit, hogy annak ne legyen se kezdete, se vége? Mert szerintem igen, és ettől igazán isten Isten, hogy képes legyőzni önnön korlátait is akár, túllépni bármely keretet. Képes folyamatosan megújulni, örökkön-örökké, nem pedig egy változatlan valami marad. Ő maga a Megújulás, és ez Minden Létezőt a legapróbb porcikájáig áthat, átitat, ami csak az ő keze munkáját dicséri.
- - - - - -
"-Lefektetett törvények nélkül nincs Élet.
-És ha jól tudom a Spontán káosz nem fektet le Törvényeket ,amik stabil rendszerré válnának,"
Maximálisan egyetértek.
"rre csak egy Törrvény Léterhozó képes-és az egy Személyt feltételez-még józan paraszti ésszel is. "
Személyt? Nem, nem egy személyt. Isten nem egy személy. Isten nem egy tőle független világot hozott létre. Isten Önmagát alkotta meg a világként. Isten szerves része az Univerzumunknak, és az Univerzum szerves része Istennek. Isten ott van a Világ mögött, benne van a Világban, és Ő Maga a Világ. Ezt is megtalálod a Bibliában.
"-Az Élet kezdeti szikráját,ezért nem produkálhatta Spontán véletlen folyamatok szerencsés ősszessége."
Mivel a világ maga Isten is egyben, ezért akkor és ott hoz létre életet Önmagában, ahol és amikor csak jónak látja, hiszen Önmaga generál Önmagában, Önmagából egy adott, neki tetsző helyen és időben olyan feltételek együttesét, amelyek kipattintják azt a bizonyos szikrát, és az élet folyamata megindul.
"-A Tudománynak felfoghatatlan a kezdet"Hogyanja?"-de azért mert kizárja a kérdésből Istent. "
A tudomány nem zárja ki Istent. Csak éppen nem tud vele mit kezdeni. A tudomány, mint a megismerés folyamata egy eszköz, egy ajándék Istentől az embernek, de ez nem alkalmas Isten vizsgálatára. Mint ahogyan egy általunk készített kapa is nagyszerű eszköz ha kertet akarunk művelni, de kevésbé hatékony ha mondjuk fát akarunk fűrészelni. Nem alkalmas rá, nem azt a célt szolgálja. A tudomány alkalmas arra, hogy az Isten teremtette világot vizsgáljuk vele, annak folyamatait, törvényeit, annak rendjét - de alkalmatlan arra, hogy magát Istent vizsgáljuk vele. Tehát a tudomány nem kizárja Istent, hanem egyszerűen nem alkalmas Isten vizsgálatára, nem erre a célra kaptuk Istentől.
-Üdv!
-Lehetőleg vulgáris kifejezéseket ne használj,én megértem hogy elragad a buzgalom,de erre semmi szükség szerintem....
"A tudomány nem zárja ki Istent. Csak éppen nem tud vele mit kezdeni. A tudomány, mint a megismerés folyamata egy eszköz, egy ajándék Istentől az embernek, de ez nem alkalmas Isten vizsgálatára."
"Isten szerves része az Univerzumunknak, és az Univerzum szerves része Istennek. Isten ott van a Világ mögött, benne van a Világban, és Ő Maga a Világ. Ezt is megtalálod a Bibliában. "
-Szóval tisztázzuk már azt hogy neked"Ateista"világnézeted van vagy"Ezoterikus"???
-Mert hol az eggyikbe ugrassz bele-hol a másikba?
-Mert amit az utóbb idézetett szövegbe írtál-az a " New Age-Panteoinista" világnézetbe beilleszthető- és a Távol-Keleti-Hinduizmus és Budhizmus tanításai közt van?
-Szóval ha közbe lemaradtam volna róla,és Ezó-vonlaon érvelsz-akkor hatoljunk be a Tudomány-Okkult-Hátterébe....mert bizony olyan is van-sőtt az a Jéghegy-alja.
-A Tudományt és az Okkult világot-igyekszenek az emberiség előtt Szekularizálni(különválastani).
-Pedig igazából a kulisszák mögött mindig is kéz-a kézben jártak.
-Persze akik hajlandók-időt és fáradságot nemm kímélve az emberiség Rejtett történelmébe behatolni és azt tanulmányozni azok nagyon is tisztában vannak azzal,hogy a "Tudomány" valódi mondjuk úgy "Háttér Gurui"-egyáltalán nem Ateisták-sőtt egyik sem volt Ateista-még azok sem akik nyíltan vagy burkoltan eladták a "Tömegeknek"-az Ateista frontot.
-Nem volt Ateista sem -Darwin -sem Karl Marx-és Engels sem Nitsche-és akik a Tudomány legmagasabb képviselői(Beavatottak)-ma - azok sem azok még ha kifelé ezt kommunikálják is.
-Ha tudsz erről az Apróságról-ha nem....(sorry)
-Persze ez egyáltalán nem jelenti azt hogy mert nem voltak Ateisták ,hogy Keresztények lettek volna-és a Biblia Istenét képviselték volna.
- A Világban igazából 2-Főcsapású tanítás létezik ha a gyökeréhez megyünk visza ,az eggyik az ember Alkotójától származik(Ő-a biblia Istene az Egyeüli és valódi Termtőnk)-ami a Bibliában lett könyvekbe foglalva.
-És van egy másik tanítás ami ezzel szemben áll-ezt az emberek(?)-"Gnózisnak"nevezték el ami "Rejtett Tudást"-jelent ezek a "Mistérium Iskolák"(Lásd-Gnoszticizmus).
-A Gnózis-az egy"Másik Istentől"-származik(a nevét itt direkt nem mondom ki-mert sok nevet adott magának).
-A Rejtett tudást a Gnózist-az emberek egy kiválasztott csoportja kapta meg ,még az Ősi-Lemuria-Atlantisz-Vízözön előtti Világban(több néven jegyzik) .
- Amikor a Biblia Istene az Ó-viágnak véget vetett az Özönvíz által-a"Gnózist" az "Anti-Isten" az Ó-kori Egyiptomban bontakoztatta ki újra ,ezt "THOT" a Tudás Istene képviselte- a Gnózist- a Tudást jelentette ,ezen Titkos tudásnak a neve-THOT Könyve.
-Ami állítólag a beavatott Egyiptomi Papoknak az elméjében volt-könyv formában sosem volt leírva.
-Amikor az Egyiptomi Birodalom kifulladt-a megerősödött -Hellén-Birodalom vette át Egyiptomtól-a hatalom pálcáját Nagy Sándor vezetésével.
-Átvették az Ősi Egyiptom-Gnosztikus-Titkait is-a Beavatott Papoktól.
-A "Gnózis"a Hellenizmusba került-a Tudás Istene ott -Hermész néven szerepelt.
-A Gnózis a Hellenizmus a maga képére formálta némileg-tovább is vitte-ez úgy maradtt ránk mint"Hermetizmus"-"Okkult" Tudás ez a Görög Filozófiának és Tudománynak az alapja.
-A Görög Birodalom lehanytlásával-Róma vette át a vezetést,és a Görögöktől átvették magukévá tették-a "Hermetizmust"-és Róma birtokolta a "Gnózist".
-Amikor Róma is elbukott(materiálisan)-a Pogány -Rómával egybeolvadt-Hitehagyott Kereszténység örökölte meg a "Gnózist",és az is a Jézusi-tanításokkal keverve a Gnózist-tovább vitte.
-Itt már a Frank-Birodalomról beszélünk-és a frissen születet Pápaság -intézményéről.
- A Frank Birodalom bukása után a-Szent Német Római Birodalom-volt-a Pápaság égisze alatt-a "Gnózis"-örzője.
-És amikor a Pápaság intézménye is inogni kezdett,a "Felvilágosodás"-Kora közelített-a Protestantizmus előre törésével.
-A "Gnózist"az Templomos Lovagok-Alkimisták- Rózsa Keresztesek - Szabadkőművesek-Illuminátus Szabadkőművesek-vitték tovább ebben a sorrendben .
-A"Felvilágosodás korából"nőttek ki ,azon már Modernnek számító irányzatok mint a Modern Materializmus-Darwinizmus-Szocializmus-Liberalizmus-Parlamentarizmus.
-A "Legújabb Korban"megkezdődött a "Gnózis" eggyesítése a viágban-amit a Teozófia kezdett el,és 1945-től-de főként a 60-as évektől a New Age-mozgalmon keresztül-a Távol-Keletről áthozva eggyesítve a Ny-i Okkult mozgalmakkal-az USA-ból árad szét a "Gnózis" a Globalizáció hajtóerejével.
(megjegyzem itt a Gnózis-NY-i történelmét,vezettem le ,nem tértem ki a Távol-Kelti-és Közel-Keleti,Amerikai-és Afrikai Történelmére)
-Hogy mi köze ennek a Tudományhoz ?
-Minden.
-Mert a Tudomány és a Gnózis-egy és ugyan az,kifelé nem az-de a belső körökbe teljesen egybefonódik.
-Sőtt soha nem is állt külön,csak a különböző Történelmi korokban-az"Anti-Isten"más-más taktikákkal-és átdolgozással-tárta elé az emberiségnek.
-Az-Ó-Korban-és még azelőtt-a Tudomány-és Miszticizmus egy tudomány ág volt-kifelé is.
-Később az emberiség szemei elől elrejtették, ezt kölön választották a "Beavatottak"-azért,hogy a Nemzedékeken-átívelő-"Terv" nehogy veszélybe kerüljön.
-Mert a ma ismert Modern tudomány-annak képviselői elődei-ezen"Titkos Tudás "birtokában kutatnak-és vitték tovább-és viszik ma is tovább a tudományt.
-Nem az"Alsókenókre"gondolok itt,hanem akik ténylegesen a csúcson vannak,akik Beavatottak a valódi tudásba.
- Akik tudásukat-Szellemi csatornákon át-a "Felemelkedett Mesterektől"kapják folyamatosan a kezdetektől-máig.
-Aki a Piramis alsóbb-köveiben vannak,azok a Kutatás-Részmunkát-végzik és fogalmuk sincs az "Egész Kép" állásáról.
- Nem számít az hogy mit "Kommunikálnak"le ide a Tömegeknek-mert a valódi-"Tudás" mint olyan az mindig is"Ezoterikus" volt-csak a szűk kiválasztottaknak elérhető.
- A "Tömegek"-meg megkaphatták a "Kiválasztottaktól" az "Egzoterikus"-populárisan-Átdolgozott-fogysztható-lefelekonvertált-felületes tudást.
-Ez a "Tudomány"-Okkult valódi Történelme dióhélyban.
-A Tudománynak nem az-az igazi lényege-hogy mit "méricskélnek-kutatgatnak"látszólag az Enberiség javára a Biblia Istene által megalkotott természetben.
- Nem ez az igazi célja...igazából nem az emberiségért tartják fent.
- De vez már egy másik hosszú téma.....
--------
- Hogy mennyire elfogadható-ez neked vagy másoknak-az már nem az én dolgom....
-Csak azért írtam ezt le,hogy elébe menjek a fölösleges-emberi-filozófiák-nézőpontok-meddő vitáinak.
- A "Forráskódot"kel mindig keresni-mert az adja meg mindenről a legrészletesebb képet.
- Amit levezettem az az Eberiség-Pogány-rejtett történelme-röviden.
- Mi keresztények a Biblia-Istene tanításait tesszük magunkévá-és a Gnózissal szemben állunk-mert az nem az Atyától ered.
-Mint Keresztények nem vagyunk a tudomány ellenesek- alpból,de ha a Tudomány a Gnózist tükrözi vissza a Világszemléletében-nem követjük csak azért mert a "Tudomány"-mondja.
-Nekünk nem az Emberek szava a döntő,hanem mindenben a Teremtő nézőpontja....és ez így is lesz mindig-mert abban sosem kell csalódni-az ember tanítása és filozófiája folyamatosan változik-de a Biblia Istene álláspontja örök.
1Tesszalonika 2:13
Igen, ezért adunk hálát szüntelenül Istennek,+ mert amikor Isten szaváról hallottatok tőlünk, nem emberek szavaként fogadtátok, hanem pontosan akként, ami valójában, Isten szavaként, amely hatással is van rátok, hívőkre.
-----------
'"Az ezt követő hosszas eszmefuttatásodban már megint keveredik az evolúció az abiogenezissel. Most melyikről is regéltél? "
-Nem szoktam"Regélni"-csak érvelni....
-A Tudományt-nem atomizálni kell-szétbontani-Evoluciós elméletre és külön "Ebiogenezis"-re,ennek semmi értelme
mert ez EGY-kérdés és egyáltalán nem különválasztható.
-Egy a kérdés-aknek még mindig az ???
- Isten alkotott -e mindent a Természetet és annak Törvényeit is beleértve -és minket is-az Embert is vagy nem ?
-Ha -Ő alkotott minket-az Ő-Szavában közölte is velünk azt hogy -hogyan tette ezt-és ott nem beszél-nem is utal semmilyen Evoluciós fejlődésról ,csak a Teremtés tényéről.
-És ha valaki helyesen -nem félre értelmezve vizsgálja és magyarázza Isten Teremtés munkáját-láthatja a Teremtésművéből az Alkotóját is.
-Isten Áldjon.....!
...És majd el felejtettem :
"Személyt? Nem, nem egy személyt. Isten nem egy személy."
-Kikell hogy ábrándítsalak ,az-Ő Szava szerint az,vagyis nagyon is Személy.
-És szerintünk is ,mivel mint Személyel komunikálunk vele.
1 Mózes1:27 Isten ezután megteremtette az embert, úgy, hogy az hasonlítson rá, és olyan legyen, mint ő. Férfinak és nőnek teremtette őket.
-Isten "képére"-önmaga képére alkotott minket-ahogy mi egyénenként is személyek vagyunk(nem egy elvont mindenütt jelenlévő személytelen Erő)-úgy Isten sem az hanem egyedi személyiséggel rendelkezik.
-Erre számtalan példa van a Bibliában.
-Érzései vannak-tud örülni-haragudni-irgalmat gyakorolni-ha kell büntetni is.
-Meg lehet-Őt szomorítani-de dicsőséget is lehet neki adni amitől örül.....stb-stb.
-Egy Erő ami személytelen-rendelkezik ilyen tulajdonságokkal ???
- Itt egy példa amikor Jóbot oktatja Isten,szerinted Jóbnak egy személytelen mindenütt jelelévő Erő beszél ?
-Vagy egy Személyiség ?
Jób 38:1-38.
1
Ekkor így felelt az ÚR Jóbnak a forgószélből:
2
Ki akarja elhomályosítani az örök rendet tudatlan beszédével?
3
Nosza, övezd föl derekadat férfiasan, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!
4
Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
5
Ki határozta meg méreteit, ugyan tudod-e? Ki feszített ki fölötte mérőzsinórt?
6
Mire alapozták oszlopait, és ki helyezte el sarokkövét,
7
amikor együtt vigadoztak a hajnalcsillagok, és ujjongtak az istenfiak?
8
Kicsoda zárta el ajtókkal a tengert, amikor előtűnt, és kijött a föld gyomrából;
9
amikor felhőbe öltöztettem és sűrű homállyal takartam be;
10
amikor megszabtam határait, zárat és ajtókat helyeztem rá,
11
és azt mondtam: „Eddig jöjj, és ne tovább; ez itt ellenáll kevély habjaidnak!”?
12
Parancsoltál-e a reggelnek, amióta élsz? Vajon te adtál-e helyet a hajnalnak,
13
hogy belefogóddzék a föld széleibe, és lerázza róla a gonoszokat?
14
Átváltozik, mint agyag a pecsét alatt, és úgy áll elő a föld, mint aki felöltözött.
15
Így veszi el a gonoszoktól a világosságot, és összetöri a fölemelt kart.
16
Eljutottál-e a tenger forrásáig, bejártad-e a mélység alját?
17
Megnyíltak-e előtted a halál kapui; a halál árnyékának kapuit láttad-e?
18
Áttekintetted-e a föld szélességét? Mondd meg mindezt, ha tudod!
19
Melyik út visz oda, ahol a világosság lakik, és a sötétségnek hol van a helye?
20
Vissza tudod-e vinni határai közé, ismered-e a házába vezető utat?
21
Tudod te ezt, hiszen akkor születtél; napjaid száma igen nagy!
22
Eljutottál-e a hó raktárához, vagy a jégeső raktárát láttad-e?
23
Fenntartottam azt a szükség idejére, a harc és a háború napjára.
24
Melyik út vezet oda, ahol szétoszlik a világosság, és honnan terjed szét a keleti szél a földön?
25
Ki hasított nyílást a záporesőnek és utat a mennydörgő villámnak,
26
hogy lehulljon az ember nélküli földre, a pusztaságra, ahol senki sincsen;
27
hogy megitasson pusztát, sivatagot, és hogy zsenge füvet sarjasszon?
28
Van-e atyja az esőnek, és vajon ki nemzette a harmat cseppjeit?
29
Kinek méhéből jött elő a jég, és ki szülte az ég daráját,
30
amikor megkeményednek a vizek, úgy, mint egy kő, és bezárul a mélység színe?
31
Összekötheted-e a Fiastyúk szálait, vagy a Kaszáscsillag köteleit megoldhatod-e?
32
Az állatöv csillagait előhozhatod-e a maguk idejében, a Göncölszekeret forgathatod-e fiaival együtt?
33
Ismered-e az ég törvényeit, vagy te határozod-e meg uralmát a földön?
34
Fölhat-e hangod a felhőkig, hogy vizek áradata borítson el téged?
35
Kibocsáthatod-e útjukra a villámokat, és mondják-e neked, hogy itt vagyunk?
36
Ki helyezett bölcsességet a sötét felhőkbe, és az égi jelenségeknek ki adott értelmet?
37
Ki számlálta meg a felhőket bölcsességében, és ki üríti ki az ég tömlőit,
38
ha megkeményedik a föld, mint a rög, és összetapadnak a göröngyök?
"-Lehetőleg vulgáris kifejezéseket ne használj,én megértem hogy elragad a buzgalom,de erre semmi szükség szerintem.... "
Elnézést érte, ha vulgáris kifejezést használtam volna, de visszaolvasva sem találok ilyet az írásomban.
"-Szóval tisztázzuk már azt hogy neked"Ateista"világnézeted van vagy"Ezoterikus"???
-Mert hol az eggyikbe ugrassz bele-hol a másikba?
-Mert amit az utóbb idézetett szövegbe írtál-az a " New Age-Panteoinista" világnézetbe beilleszthető- és a Távol-Keleti-Hinduizmus és Budhizmus tanításai közt van? "
Nem tudom hol helyezkedik el a vallások színes palettáján ez az istenkép, de mi jelentősége van annak a vita szempontjából, hogy nekem mi a világnézetem?
- - - - - -
"- A "Forráskódot"kel mindig keresni-mert az adja meg mindenről a legrészletesebb képet."
Akkor miért nem teszik a kreacionisták? Ott a természet, bárhol bármikor lehetne vizsgálódni, méregetni, keresni a forráskódot, de ők inkább ücsörögnek a fotelben a Bibliát lapozgatva, és mindenféle eszement "elméleteket" gyártogatnak maguknak közben a világról. Pedig ott lenne a világ, van már egy csomó mérőeszközünk is, lehetne méregetni ezerrel. Miért nem mért még meg egyetlen kreacionista sem soha semmit, amiről beszél? És miért beszél természettudománnyal kapcsolatos dologról, ha soha nem mért semmit meg?
A tudomány így működik, először mér, aztán von le következtetést a mérés eredményéből. A kreacionisták először legyártják a következtetést, majd ráfogják, hogy az csakis úgy lehetett, sehogy máshogy, pont. Mérni meg nem mérnek semmit se.
- - - - - -
"- Mi keresztények a Biblia-Istene tanításait tesszük magunkévá-és a Gnózissal szemben állunk-mert az nem az Atyától ered."
Te ismered a gnózist? Tudod hogy mit ír, miről szól?
- - - - - -
"-A Tudományt-nem atomizálni kell-szétbontani-Evoluciós elméletre és külön "Ebiogenezis"-re,ennek semmi értelme
mert ez EGY-kérdés és egyáltalán nem különválasztható. "
Két tök különböző dolog, ezért tárgyalja külön a tudomány az abiogenezist és az evolúciót. A gyerek is 9 hónapig fejlődik az anyja hasában, mégsem 3 hónapos korában lesz 1 éves.
"-Ha -Ő alkotott minket-az Ő-Szavában közölte is velünk azt hogy -hogyan tette ezt-és ott nem beszél-nem is utal semmilyen Evoluciós fejlődésról ,csak a Teremtés tényéről."
Leírja, hogy miket teremtett, de azt nem, hogy hogyan, mi módon teremtett.
- - - - - -
"-Kikell hogy ábrándítsalak ,az-Ő Szava szerint az,vagyis nagyon is Személy.
-És szerintünk is ,mivel mint Személyel komunikálunk vele.
1 Mózes1:27 Isten ezután megteremtette az embert, úgy, hogy az hasonlítson rá, és olyan legyen, mint ő. Férfinak és nőnek teremtette őket.
-Isten "képére"-önmaga képére alkotott minket-ahogy mi egyénenként is személyek vagyunk(nem egy elvont mindenütt jelenlévő személytelen Erő)-úgy Isten sem az hanem egyedi személyiséggel rendelkezik."
Tehát akkor szerinted Isten egy két lábon járó, ember kinézetű valaki? Van keze meg füle, meg mindene ami az embernek is van? A Mózes idézet szerint hogy lehet a férfi és a nő is olyan, mint ő, ha egyszer a férfi és a nő elég sok dologban különbözik egymástól?
- Erre mondják: " Hát komolyan mondom??? "
-Az a véleményem te az az ember vagy,aki tettei a Hülyét
közben meg nagyon is érti hogy a másik mit is beszél.
-Hogy ezt magadtól teszed-e , vagy erre kiképzett-Troll-és Provokátor vagy-aki a Véleményhatalom-szolgálatában áll ?
-Ezen sem csodálkoznék ?
-Az legyen a te -titkod-nem is érdekel.
-Az mindenesetre épp eléggé beszédes számomra,hogy nem vagy hajlandó felfedni a nyilvánosság előtt a Valódi-Világnézeted...(?)
-Látod ez alapból hatalmas különbség egy Keresztény-ember és mondjuk te közted,hogy nekünk nincs miért titkolóznunk a Világnézetünket-illetően-a hovatartozásunkat illetően.
-Neked biztosan jó okod van rá....
"Tehát akkor szerinted Isten egy két lábon járó, ember kinézetű valaki? Van keze meg füle, meg mindene ami az embernek is van? A Mózes idézet szerint hogy lehet a férfi és a nő is olyan, mint ő, ha egyszer a férfi és a nő elég sok dologban különbözik egymástól?"
"Akkor miért nem teszik a kreacionisták? Ott a természet, bárhol bármikor lehetne vizsgálódni, méregetni, keresni a forráskódot, de ők inkább ücsörögnek a fotelben a Bibliát lapozgatva, és mindenféle eszement "elméleteket" gyártogatnak maguknak közben a világról. Pedig ott lenne a világ, van már egy csomó mérőeszközünk is, lehetne méregetni ezerrel. Miért nem mért még meg egyetlen kreacionista sem soha semmit, amiről beszél? És miért beszél természettudománnyal kapcsolatos dologról, ha soha nem mért semmit meg?
A tudomány így működik, először mér, aztán von le következtetést a mérés eredményéből. A kreacionisták először legyártják a következtetést, majd ráfogják, hogy az csakis úgy lehetett, sehogy máshogy, pont. Mérni meg nem mérnek semmit se. "
-------
-Ezekre a Blőd -felvetésekre már nem is reagállok-mert nem komoly még a szándéka sem.
-Errre mondják azt hogy Demagógia.
--------
""-A Tudományt-nem atomizálni kell-szétbontani-Evoluciós elméletre és külön "Ebiogenezis"-re,ennek semmi értelme
mert ez EGY-kérdés és egyáltalán nem különválasztható.
Két tök különböző dolog, ezért tárgyalja külön a tudomány az abiogenezist és az evolúciót. A gyerek is 9 hónapig fejlődik az anyja hasában, mégsem 3 hónapos korában lesz 1 éves."
- Isten és a Szava szerint nem"Tök két külön dolog" teljesen 1-dolg-és 1-kérdés-amire-egyértelmű választ is ad.
-És minket keresztény embereket hidegen hagy , hogy a Materialista alpokon magyarázott tudomány ketté választja ezt az elválaszthatatlan kérdést.
-Ezért én sem választom ketté a kérdsést-az Ő kedvükért csupán.
-Ez legyen az -Ő dolguk...és kutatgassanak még olyan eszköz után amivel le tudják mérni a Teremtő-létezését.
-Lehet hogy akár -3000-év mulva még sikerül is nekik-és azt fogják akkor mondani hogy Istent is -Ők találták fel ,mint ahogy mindent !
-Nincs is ezzel semmi baj-csak esetleg annyi-hogy ez már ma is ott van Isten Szavában-ami innenstől számítva már, kb 3000-éve levan írva.
- Ő-A Biblia Istene alkotta a Világot-bele az embert is-a 6-nap-vagyis korszakban,befejezte munkáját.
-Jelenleg a 7.-korszakban vagyun a" pihenőnapján "-semmi-de még csak utalás sincs a Szavában hogy a Teremtéskor-Evoluciót indított volna el.
-A 6. nap-korszak befejezte-óta,változatlan a Teremtett-világ-és ezt látjuk a környezetünkben is ,semmilyen Evolució-nem megfigyelhető-mióta-ember jegyzi az Időt-vagy a Történelmet.
-A többi meg a "Feltételezett"-múltról (az ember előtti evolucióról)simán emberi elképzelések-semmi több.
-Amit folyton változtatgatnak annak megfelelően-amikor már nagyon kilóg a "Lóláb".
-És ezek a nagyra becsült-"Méregető emberkék"-vajon mi alapján mérték le azt az "Anderzeni"
következtetést-hogy minden-Faj ami eddig volt,és bele értve a mostaniakat is-Átmeneti fajok ???
-Talán azt számolták meg,hogy hányszor kellett ehhez a hasukra ütni éppen ???
-Meret hogy ilyet-megfigyelni sosem lehetett-ma sem lehet-a foszilák alapján meg miért mondják rá-kész Fajokra-ezt?
-Azért mert egyszerűen ráfogták...pont.
-Ez több magyarázatot nem is igényel.
-Az egész evoluciós-fejlődésre annyi bizonyíték van összesen-mint egy rossz bűvészmutatványra....
-Nem a Biblia -és annak olvasói gyártanak eszemet-ötleteket-mert maga az Evolució többekközött a legeszementebb ötlet amivel emberek valaha is elő hozakodtak....
-Ez egy hatalmas- Hooks-divatos szóhasználattal élve.
-------
"Te ismered a gnózist? Tudod hogy mit ír, miről szól? "
- Ha így kérdezed-ezt,akkor nagyon is tudod hogy miről is beszlek???
-Csak az már egyáltalán nem mindegy hogy egy "Adott dolgot"-mint pl- a Gnózist-melyik oldalról nézzük -szemléljük.
-Már kifejtettem én a Biblia Istene-szemszögéből-te a másik oldalról ?
-Akkor azért nem ugyanazt látjuk,mégha ugyanazt nézzük is....(remélem érted ?)
"-Az a véleményem te az az ember vagy,aki tettei a Hülyét
közben meg nagyon is érti hogy a másik mit is beszél. "
Pont ugyanez az érzés környékez egyre inkább engem is veled szemben, de megpróbáltam elnyomni magamban, hiszen csak beszélgetünk, vitázunk. Ráérek, szóval nekem végeredményben teljesen mindegy, és sok köze nincs is a szóban forgó kérdésekhez.
"aki a Véleményhatalom-szolgálatában áll ? "
Mi az a "véleményhatalom"?
"-Az mindenesetre épp eléggé beszédes számomra,hogy nem vagy hajlandó felfedni a nyilvánosság előtt a Valódi-Világnézeted...(?) "
Hisz már felfedtem. Te figyelsz arra, amit írok neked? Sosem titkoltam.
Egyébként mi változik attól, hogy én így vagy úgy nevezem a világképem? És még egyszer, mi jelentősége van a beszélgetés szempontjából annak, hogy én minek nevezem a világnézetem?
"-Látod ez alapból hatalmas különbség egy Keresztény-ember és mondjuk te közted,hogy nekünk nincs miért titkolóznunk a Világnézetünket-illetően-a hovatartozásunkat illetően."
Ha te ettől boldogabbnak vagy keresztényebbnek érzed magad, hát egészségedre :)
- - - - - -
"-Ezekre a Blőd -felvetésekre már nem is reagállok-mert nem komoly még a szándéka sem.
-Errre mondják azt hogy Demagógia. "
Mi demagógia azon, hogy a kreacionisták egy fia kísérletet sem végeztek még el soha? Ez nem demagógia, ez tény. Nem mértek meg soha semmit, nem írtak fel soha egyetlen képletet, egyenletet sem, amely mind alapvető részét képezi a természet megismerése folyamatának. Hogyan állíthatnak bármit is a bolygónkról, ha soha nem figyeltek meg semmit se azzal kapcsolatban, amit állítanak róla? Hogyan vélekedhetnek bármit is az élővilágról, ha soha senki közülük nem figyelt meg egy fia élőlényt sem?
Ha tudsz csak egyetlen olyan kísérletről is, amely a természet megismerésével kapcsolatos, és kreacionisták végezték el, akkor kérlek mutasd meg nekem, mert én nem tudok egyről sem. Ha viszont te sem tudsz, akkor mi okból állítod, hogy tudnának bármit is a kreósok a természetről, élővilágról?
- - - - - -
"- Isten és a Szava szerint nem"Tök két külön dolog" teljesen 1-dolg-és 1-kérdés-amire-egyértelmű választ is ad.
-És minket keresztény embereket hidegen hagy , hogy a Materialista alpokon magyarázott tudomány ketté választja ezt az elválaszthatatlan kérdést. "
Egyrészt, ez legalább kölcsönös. A tudományt sem érdekli, hogy ti kreacionisták mit - vagy mit nem - választotok ketté.
Másrészt, ebben a vitában te a kreacionista oldalt képviseled, és nem a keresztény oldalt. Igen valószínűnek tartom, hogy a magukat kereszténynek valló emberek többségének a világon semmi baja sincs azzal, hogy a tudomány két külön dologként kezeli az abiogenezist és az evolúciót. Sőt, az evolúciót már a katolikus egyház is elfogadta, mint létező jelenséget. Szóval szerintem ne bujkálj a kereszténység mögé, vállald csak fel a kreacionista mivoltodat, ha a kreacionista ideológia alapján fogalmazod meg a véleményedet.
- - - - - -
"- Ő-A Biblia Istene alkotta a Világot-bele az embert is-a 6-nap-vagyis korszakban,befejezte munkáját.
-Jelenleg a 7.-korszakban vagyun a" pihenőnapján "-semmi-de még csak utalás sincs a Szavában hogy a Teremtéskor-Evoluciót indított volna el. "
Hmm... Tehát az az érved, hogy azért nem létezik evolúció, mert a Bibliában erről nincs egyetlen szó sem?
Remélem az elektromosság, vagy a hidrogénfúzió, vagy a nagy sebesség okozta idődilatáció létét azért te sem vonod kétségbe. Márpedig ezekről sem ír semmit a Biblia, ugye jól tudom? Pedig a te logikád alapján akkor ezeknek sem szabad létezniük.
Szóval ez nem egy túl jó érv az evolúció ellen, mert attól, hogy valami nem szerepel a Bibliában, attól még létezhet. Másként fogalmazva annak, hogy mi nem szerepel a Bibliában, annak a világon semmi relevanciája sincs arra nézve, hogy mi létezik a világban, vagy mi nem. Szóval kéne valami jobb érv az evolúció ellen, mert ez így édeskevés.
- - - - - -
""Te ismered a gnózist? Tudod hogy mit ír, miről szól? "
- Ha így kérdezed-ezt,akkor nagyon is tudod hogy miről is beszlek???"
Nem, nem tudom mi az a Gnózis. Te tudod? Ismered a Gnózist? Mármint nem azt, hogy mi a történelme, azt leírtad az előző posztodban, hanem magát a gnózist ismered-e hogy miről szól?
- Üdv....
-Valóban-beszélgetünk-semmi több.
-Én nem látok ellenséget alapból-senkiben sem bármelyik -Platformot képviselje is.
- Nem vallom magam "Kreacionistának"-még ha ezt a nevet is adták,annak a Gondolatnak-hogy a Biblia -Isten Szava,és az Élet Teremtve lett.
-Nem bujkálok semmi mögé ,amit állítok szemtők szemben is vállalni szoktam,de itt erre nincs lehetőség.
-És nem akarom legyőzni az Evolució-elméletét-sem annak képviselőit -sem mást sem mert az embernek nem ez a Fő dolga az életben.
-A Fő legfontosabb dolog egy ember életében,ha helyes célok vezérlik, az hogy megtalálja az Igazságot.
-" Mi az Igazság " ?
-Kérdezte cinikusan -Pilátus Jézustól az elítélése előtt...utalva arra burkoltan hogy abszoult értelemben nem létezik...
-Mert -Ő ezt,nem találta meg a hazug világban.
-A tanítványainak a Mester-előbbiekben-brilliáns megfogalmazásban utal az Igazság megszerzésének fontosságára:
János 8: 32 és megismeritek az igazságot,+ és az igazság szabaddá tesz titeket.
-Halottad már azt a "szállóigét"-hogy ?:
" A Tudás Hatalom "
- Valóban így van ,mert aki a tényleges Igazság birtokában van-Istennen kívűl senkinek sincs hatalma felette.
-Még a fizikai halálnak sem:
János 17: 3 Az örök élethez az szükséges,+ hogy megismerjenek téged*, az egyetlen igaz Isten.
-Az igazság és az Örök élet-első fő forrása,az élet létrehozója-az -Ő megismerése és szolgálata a kulcs ehhez.
- A Szavát hagyta itt nekünk ,hogy közölje velünk hogy -hogyan találunk vissza hozzá.
-Ezeket kinyilatkoztatások útján adta át az emberiségnek,ami egy egységes könybe lett foglalva
(Biblia).
-Továbbá itt van körölöttünk a csodálatos-Föld-és a rajtalévő természet-ami némán de tanúskodik minden rezdülésével a Bölcs Alkotójáról.
-És természetesen szükséges azt megfigyelni,és kutatni is...soha nem is vonnám kétségbe ennek hasznosságát.
-Sőtt a Természetet azért is adta az Isten hogy tanuljunk belőle ,felfedezzünk az abból kapott ötletekből olyan segédeszközöket-tárgyakat amik könnyebé teszik az emberiség életét.
-A Természet megfigyelése által tanít minket Isten-másodsorban,és elsősorban tanít a Szavában megadott -Törvényekkel.
-Mert az ember Isten-Törvényei nélkül nem lenne több mint egy "Beszélő állat".
-A Törvény ismerete,tudása,cselekvése tesz minket Inteligens Emberré....
------
"Nem, nem tudom mi az a Gnózis. Te tudod? Ismered a Gnózist? Mármint nem azt, hogy mi a történelme, azt leírtad az előző posztodban, hanem magát a gnózist ismered-e hogy miről szól?"
-Igen ismerem,nem szoktam olyasmkire hivatkozni amit ne ismernék behatóan...és nem csak a keret történelmét.
-Ha nem ismered a Gnózist azt a "Gyakorikérdések.Hun-nem tudom veled megosztani-nem itt van annak a helye-attól sokkal komolyabb-és hatalmasabb dolog az.....
------
-Eddig kerestük egymáson a "Fogást"-most én teszek egy olyan gesztust ami nem különböző-hanem közös bennünk.
-Nem Materialista vagy, a magad módján te is elfogadsz egy-Felsőbbrendű Lényt...
-Mit gondolsz ezt a Felsőbrendű Lényt-lehet úgy megfogalmazni hogy(?):
-A Világegyetem Nagy Építőmestere.....(?)
"- Nem vallom magam "Kreacionistának"-még ha ezt a nevet is adták,annak a Gondolatnak-hogy a Biblia -Isten Szava,és az Élet Teremtve lett. "
Nem, nem azok kapták a kreacionista megnevezést, akik ezt vallják. Ők kábé a keresztények. A kreacionisták nem állnak meg ott, hogy "az élet teremtve lett", hanem azt is meg akarják magyarázni a Biblia alapján, hogy hogyan. Ők azt állítják, hogy az élet szó szerint lett úgy teremtve, ahogyan ők azt a Bibliából kiolvassák, ahogy ők értelmezik annak sorait. A keresztények nagyobb része nem ezt vallja, ők teljes mértékben megelégszenek azzal, hogy a Biblia nem természettudományos könyv, és elsősorban a lelki fejlődésük és a "békés egymás mellett élés" megvalósításának céljából fogadják meg az útmutatásait.
A kreacionisták viszont természettudományos szempontból is pontos leírásnak akarják venni a Biblia szavait, amivel csak annyi baj van, hogy a megfigyelések alapján teljesen másként tapasztaljuk a természet folyamatait, mint ahogyan azt ők magyarázni próbálják. Ezért a hatalmas inkonzisztencia, ami fenn áll a kreacionizmus által hirdetett dolgok és a tudomány által a természetben mért és megfigyelt dolgok között.
- - - - - -
"-És nem akarom legyőzni az Evolució-elméletét-sem annak képviselőit -sem mást sem mert az embernek nem ez a Fő dolga az életben. "
Na jó, de akkor miért teszed mégis ezt folyamatosan? Miért akarod olyan nagy elánnal megmagyarázni, hogy az evolúcióelmélet butaság? Honnan van, és miért munkálkodik benned ez a legyőzhetetlen kényszer?
- - - - - -
"-Ha nem ismered a Gnózist azt a "Gyakorikérdések.Hun-nem tudom veled megosztani-nem itt van annak a helye-attól sokkal komolyabb-és hatalmasabb dolog az..... "
Erre most én is mondhatnám azt, hogy te most akkor titkolózol, és mi ateisták mennyivel különbek vagyunk nálad... ;-) De nem tudom mire lenne jó, meg igaz se lenne, szóval nem mondom.
- - - - - -
"-Nem Materialista vagy, a magad módján te is elfogadsz egy-Felsőbbrendű Lényt... "
Nem. Sosem tettem, és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy nem is fogok ilyet elfogadni.
"-Mit gondolsz ezt a Felsőbrendű Lényt-lehet úgy megfogalmazni hogy(?):
-A Világegyetem Nagy Építőmestere.....(?)"
Nem, az én álláspontom szerint nem. Szerintem akit te Felsőbbrendű Lénynek nevezel (Isten), az tulajdonképpen két dologból tevődik össze.
Az egyik fele azon folyamatok összessége, amelyeket mi fizikai törvényekként írunk le, tehát amelyek meghatározzák univerzumunk működését, jövőjét (és persze múltját is).
A másik fele pedig - amire a keresztények többnyire belső hangként, Isten hangjaként, vagy Szentlélekként szoktak hivatkozni - pedig nem más, mint a lelkiismeretként ismert jelenség.
Véleményem szerint e kettőből tevődik össze az az érzés, amit te, a hívők, keresztények Istennek, Alkotónak, Teremtőnek neveztek, és embere válogatja, hogy melyik milyen mértékben járul hozzá az adott illető istenképéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!