Miért hisznek az emberek Istenben? Semmi bizonyíték nincs rá
Én nem mennék ilyen messze. Számos fordítása van a Bibliának, tele félrefordítással. Nem véletlen, hogy a Jákob lajtorjája "leiterjakab" is innen ered (így hívjuk a félrefordításokat).
Itt a nem hívő kérdező is tett olyan megjegyzéseket, amelyek butaságok, hivatkozva arra, hogy lehetetlenség. Mint pl.Mária szüzessége Jézus születésekor.
Máté azt állítja, hogy Ézsaiás jóslata szerint Jézusnak szűztől kellett születnie, azonban ez a kijelentés teljesen hiteltelen. A tudósok ugyanis szinte egyöntetűen így fordítják az Ézsaiás 7,14-et: „Íme, egy fiatal nő teherben van”, nem pedig „Íme, egy szűz teherben van”. Itt nincs helye a vitának, mert a héber alma szó jelentése fiatal nő.
Tehát szó sincs szűz fogantatásról vagy szülésről. És még számos ilyen van.
Azért hiszek benne mert többször is bizonyítékot tapasztaltam a létezésére. 1995-ben bérbe adtuk a pesti lakásunkat, másnap apám hazautazott vonattal a vidéki házunkba. A vonaton elaludt, ezért két megállóval később szállt le. Amíg várt a visszafelé közlekedő járatra, vett egy apróhírdetéses lapot és megtalálta benne a mi lakásunkat, amit eladásra kínált az az ember aki kibérelte tőlünk. Azonnal hívta a rendőrséget és a pesti lakcímre még az napra találkozót beszélt meg a bérlővel és a rendőrséggel. Két óra múlva a helyszínen elfogták a csalót. Nem lettünk a lakás maffia áldozata. Az elalvás a vonaton, a hírdetési újság, ez Isten műve volt.
A múlt hónapban pedig az történt, hogy a puszta közepén egy földúton lerobbant a traktorom, lemerült az akku. Hazavittem, feltöltöttem, vissza gyalogoltam és teljesen érintetlenül találtam a gépet. Akkut beraktam, indítottam és haza is jutottam. 14 órán át ott állt a gép és senki nem járt arra vagy nem lopta ki az üzemanyagot, a kerekeket, nem vontatta el az egész traktort. Ez egész biztosan Isten segítségével lett ilyen jó végkifejletű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!