Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik elutasítjátok az evolúció...

Akik elutasítjátok az evolúciót, ősrobbanást, stb, szerintetek Isten tudatlanságra teremtette az embert?

Figyelt kérdés

Merthogy a tudományos elméleteknek (az összesnek, az evolúciónak ugyanúgy mint a gravitációnak) annyi az alapja, hogy az ember vizsgálja a világot, amelyben él, és a megfigyelt tények alapján leírja annak a működését.

Na most ha a világot Isten teremtette, akkor ezek a tények is miatta olyanok amilyenek, vagyis Isten alkotásából következik az evolúció és az ősrobbamás is.

Vannak akik pedig üdvösségi kérdésként élik meg ezt. Tehát akkor mi lett volna a megoldás? Hogy az ember marad a barlangban és sosem kezdi el felfedezni a világot, és sosem jön rá hogy a világunk tényei arra mutatnak, hogy egy szingularitásból indult az egész?

2017. dec. 6. 19:42
 61/94 anonim ***** válasza:
100%

"Míg a gravitációt kísérlettel lehet szemléltetni, bizonyítani, addig az ősrobbanást nem"

Na, EZÉRT vagy buta.

Mondtam, hogy nézd meg Dávid Gyula előadásait!

Ugye, hogy egy pillanatig sem gondoltál arra, hogy megnézed?

Pedig szépen ott van benne a bizonyítékok sora... de téged ugye ez nem érdekel. Sokkal egyszerűbb egy jót gyalázkodni a másikkal nem?

"Ősrobbanáshívő"... persze. Minden normális hívő (is) elhiszi az ősrobbanást, amit eleve hívő fedezett fel.

Az ősrobbanás be van bizonyítva annyira, mint a gravitáció, csak ugye, aki nagyon buta, az ezt nem érti meg.

Ja, és régen a villámot se lehetett megmagyarázni, de te ezt a példát SEM értetted meg. Szerinted, ha a villámot nem tudnánk megmagyarázni, akkor TUTI, hogy Zeusz csinálja?

De mondom: nem ez a legnagyobb probléma veled. Ismerek buta embereket, akikkel jól ki lehet jönni, és elfogadják azt, amit egy okosabb mond.

De te veszettül agresszív is vagy, és hisztizel, tombolsz - na EZ az igazi probléma.

Mármint neked probléma ez, mert nekem nem lesz ettől rosszabb az életem. Téged idegesít az, hogy van, amit nem tudsz megmagyarázni, miközben más meg igen.

2017. dec. 10. 22:37
 62/94 anonim ***** válasza:
0%

Miután elolvastad a Bibliát én is megnézem az előadást. Miután végeztél a 66 könyvvel te is belátod, hogy Isten nem egyeztethető össze a tudományos ősrobbanással és az evolúcióval, szépen benne van a bizonyítékok sora.

Tudod te, hogy mit jelent a gyalázkodás? Nem hinném. Gyalázkodni csak TE szoktál és csak TE gondolod okosabbnak magadat. TE biztosan tévedhetetlen vagy, pont ezért tombolsz és hisztizel TE. Tudod én még csak kicsit sem vagyok ideges.

Nem szeretném tovább szaporítani a szót veled, mert nem megyek bele abba, hogy én is gyalázkodjak, ez a lelkület hozzám nem méltó.

Minden jót kívánok!

2017. dec. 10. 23:00
 63/94 Pombe ***** válasza:
89%

@jelina: "Míg a gravitációt kísérlettel lehet szemléltetni, bizonyítani, addig az ősrobbanást nem, ha már a tudományoknál vagyunk."

Ha már a tudománynál vagyunk, akkor a gravitációról jó ha tudod, hogy nem csak annyiból áll, hogy leesek a golyó a földre a templom tetejéről. A gravitáció sokkal hatalmasabb és grandiózusabb építőmester, mint pl. az evolúció.

Ti mindig azt szoktátok bizonygatni, hogy a palackba zárt gázzal soha semmi se fog történni. Termodinamika 2 és a szokásos marhaságok...

Igen, semmi se fog történni, kivéve, ha az a palack iszonyú nagy, mert minél nagyobb az a gáztömeg, annál inkább érvényesülni fog a saját maga gravitációs ereje. A gravitáció a világűrben a hatalmas gáztömegeket összesűríti nagyon lassan, majd forgatni kezdi. A részecskék a gravitáció hatására a tömegközéppont felé zuhannak és végül felizzanak... stb... fúzió ... stb... csillag keletkezik!

Ezt is tudja a gravitáció, vagyis gyönyörű szabályos életet adó kohót épít. Ugyanez a gravitáció a csillag körüli maradványokból bolygókat és holdakat gyúr össze, és ez a gravitáció teszi lehetővé, hogy elképesztően pontosan működő rendszer jöjjön össze, ahogy a formálódó testek elkezdenek pályára állni a központi csillag körül.

Ezt is bizonyítottnak tartod, jelina? Annak kell hogy tartsd, ha a többit is elfogadod. Ugyanez a gravitáció formálta meg idővel a galaxisokat is, gyakorlatilag az egész univerzumot. És ennek a munkának az állóképeit ma is látjuk, nem a folyamatát mozgófilmszerűen, hanem hol itt, hol ott ilyen olyan fázisait a folyamatnak állóképszerűen.

Pontosan ugyanúgy, ahogy az evolúció munkáját is.

Te komolyan azt hiszed, hogy csak az bizonyított a tudományban, ami éppen a szemünk láttára történik???

Ekkora baromságban képes vagy hinni???

Ezen az alapon nincs bizonyítva az se, hogy cseppkőbarlangok képesek keletkezni maguktól. Ki látott már ilyen cseppkövet kialakulni?

[link]

Senki, kedves jelina! És ilyen természetes pirit kristályt ki látott képződni?

[link]

Ilyet se látott senki. Látott valaki röghegységet létrejönni? Tengert? Vagy pl. a buldog ősét a középkorban a masztiff és alaunt kutyákból nemesítették, persze nagyon sok időn keresztül, így gyakorlatilag alig tudunk valamit a kialakulásáról, pedig ezt mi emberek csináltuk.

Egy halom olyan fizikai, kémiai átalakulás van, ami csak nagy nyomáson és nagyon hosszú idő alatt játszódik csak le, amit senki se tudott végigfigyelni. Akkor ezek sem bizonyítottak???

jelina! Ha csak azt tekintenénk bizonyítottnak, amit nagy hirtelen egyszer tudunk reprodukálni, az szinte semmi se lenne a tudomány ismeretei között. Nem látjuk a bűntetteket se, de a nyilvánvaló múltból előkerült bizonyítékokat a bíróság perdöntőnek találhatja, ami alapján bizonyítottnak tekinti azt, amit nem látott soha.

Érzed, hogy mekkora butaságot mondtál a bizonyított gravitációról? Azért mondtad csak, mert azt hitted, hogy a gravitáció mindössze csak annyit csinál, hogy leesik tőle az asztalról a ceruza, holott ez is annak a bizonyítéka, hogy a gravitáció maga építette ki az egész univerzumot és, és annak a működtető motorja is egyben.

Még mindig azt állítod, hogy a gravitációt elfogadod ténynek? Dehogy is! Majd azt fogod mondani, hogy csak annyi van bizonyítva, hogy leesik a golyó a földre.

Nemde??? :D

2017. dec. 10. 23:28
 64/94 anonim ***** válasza:

"Miután elolvastad a Bibliát én is megnézem az előadást."

A Biblia egyetlen dologról szól?

Melyik az?

Hol beszélnek róla evolúcióról vagy ősrobbanásról, vagy hol beszélnek arról, hogy ezek lehetetlenek?

Én egy tudást ajánlottam neked: egy sor bizonyítékot, ami hasznos lenne neked, ha erre a kérdésre kíváncsi vagy.

Ha nem vagy kíváncsi a bizonyítékokra, akkor ne olvass. Végül is Galilei kortársai sem voltak hajlandók belenézni a távcsőbe, és ők jártak rosszul, mert tudatlanok maradtak.

Te egy mítoszt ajánlottál nekem, ami 8000 kérdésről szól, de egyetlen bizonyíték nincs benne. Ráadásul már nagyon sok mindent olvastam belőle, és elég jól ismerem. TE mennyit tudsz az ősrobbanásról? Szerinted hogyan történt?

Vagy, ha nem hiszed el: mit mondanak a tudósok, és mire alapozzák ezt?

"Miután végeztél a 66 könyvvel te is belátod, hogy Isten nem egyeztethető össze a tudományos ősrobbanással és az evolúcióval"

Érdekes: a keresztények többségének ez mégis sikerült.

Te akkor nem vagy keresztény?

"szépen benne van a bizonyítékok sora."

Mutatnál a Bibliában egy bizonyítékot? Idézd, légy szíves.

"Tudod te, hogy mit jelent a gyalázkodás?"

Tudom: pl. amit csinálsz. Én miért nem úgy szólítalak meg téged, hogy "ősrobbanástagadó" ? Vagy mondjuk "szentfazék"?

Pedig tudnánk beszélgetni is, lenne néhány kérdésem. Pl. az, hogy ha valamire MÉG nincs válasz, akkor miért hiszed azt, hogy TUTI, CSAKIS egy isten csinálhatta?

2017. dec. 10. 23:30
 65/94 Pombe ***** válasza:
89%

jelina: "Miután végeztél a 66 könyvvel te is belátod, hogy Isten nem egyeztethető össze a tudományos ősrobbanással és az evolúcióval"

Ne tessék a hülyét tettetni. Én is azt mondtam, hogy az evolúció nem egyeztethető össze a Bibliával (bár azt is mondtam, hogy azért éppen lehetne vitatkozni is ezen), de azt kérdeztem, hogy az ősrobbanás miért nem? Csak az ősrobbanásról beszéltem, nem az evolúcióról.

jelina: "Miután elolvastad a Bibliát én is megnézem az előadást."

Én olvastam a Bibliát és értem is az ősrobbanás elvét, ezért tudom, hogy semmi összeegyeztethetetlen nincs a két dologban. Te nem olvastad a Bibliát, viszont valami kreacionista maszlagot (amit előadásnak nevezel) szó szerint bevettél, szőröstül-bőröstül. A kreacioniták gátlástalan hazudozók (ezt jól bizonyítja KZitus 3#-asban beszúrt filmje is - gondolom ezt te is elimered, hiszen ez egyértelműen bizonyítható volt, ahogy letagadták, hogy a tudománynak teljesen más a véleménye, mint az övék, viszont úgy adták elő, mintha az velük értene egyet a fellelhető bizonyítékok minőségében és mennyiségében). Na most én érthető módon, bizonyítottan hazudozóktól nem nézek meg semmit, hiszen nyilvánvaló, hogy a Bibliát is meg fogják hamisítani az ilyenek.

Hidd el, sokkal jobban fogsz járni, ha végre legalább az első oldalait a Bibliának elolvasod, és nem hiszel holmi kreacos interpretálásnak.

Jelina: "Gyalázkodni csak TE szoktál és csak TE gondolod okosabbnak magadat."

Hát akkor mutasd meg, hogy hol gyalázkodtam! Hulla egyszerű. Oda mész a szöveghez, és idézed. Most mit mondjak? Ha azt mondom, hogy hazug ember vagy, akkor gyalázkodtam? Hogy nevezzem másképp a hazudozást, mint hogy hazudozás?

Okosabbnak én? Csak sokkal tájékozottabbnak! Ez bűn? Lehet, hogy okosabb is vagyok, de amíg nem tudod levetkőzni a hisztidet, és érdemi vitába nem tudsz belemenni, ez eldönthetetlen marad számomra és számodra is.

Na! Vegyél be egy nyugtatót. Take it easy. Porold le a Biblia nevű könyvet, és kezd el végre egyszer olvasni... nagyot fogsz nézni a sok kreacos zagyvaság után... :)

2017. dec. 10. 23:51
 66/94 anonim ***** válasza:
0%

Pombe!

Én még mindig nem minősítettelek a meggyőződésed miatt, tisztelettel kérlek, hogy ne hívj kreacionistának, mert nem vagyok az. Ha olvastad volna a

Bibliát akkor most nem ilyen stílusban vitatkoznánk, nem ilyen lelkülettel próbálnád osztani az észt. Nyugtatóra pedig kettőnk közül neked van szükséged.

Nem szeretnék veled tovább beszélgetni.

2017. dec. 11. 00:12
 67/94 anonim ***** válasza:
0%

64-s: Veled sem szeretnék tovább beszélgetni. Te a tudásodat nem ajánlottad, hanem rám akartad erőszakolni. Te a Bibliát csak mesekönyvnek gondolod, minden mást e fölé szeretnél helyezni, ne haragudj, de nálam nem lehet. Ezért hívnak kereszténynek. És ha valóban olyan jól ismernéd a Bibliát és ha valóban megértettél volna belőle valamit, akkor ez a vita nem fajult volna idáig.

Minden jót kívánok.

2017. dec. 11. 00:25
 68/94 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom, most jöttél rá arra, hogy NEM TUDSZ semmi értelmeset mondani erről, és talán még arra is, hogy tényleg gyalázkodtál.

Most próbálsz elegánsan kihátrálni az érdemi vita elől.

Nos: arra biztos nem tudlak rávenni, hogy bármit is megbeszéljünk.

De nem szeretném sehol sem látni, hogy azt, ami NYILVÁNVALÓAN nem igaz, 2 hét múlva ugyanígy, egy szó változtatás nélkül leírd egy másik fórumon.

Még egy gondolat, ha már ősrobbanás:

ugye te is tudod, hogy jelenleg tágul a világunk. Ez ugye bizonyított, és MOST csinálja, egyértelműen.

Akkor szerinted a MÚLTBAN mit csinált? És ez az egész honnan indult?

...félek, hogy válaszolni nem fogsz - de talán elgondolkodsz rajta, hogy ez mégis, hogyan lehetséges?

2017. dec. 11. 00:32
 69/94 anonim ***** válasza:
0%
Te most fenyegetsz engem?
2017. dec. 11. 00:37
 70/94 Pombe ***** válasza:
89%

jelina: "Nyugtatóra pedig kettőnk közül neked van szükséged.

Nem szeretnék veled tovább beszélgetni."

Jó! Igazad van! Én is beveszek egyet... :D

És ne beszélgess velem, ha nem akarsz. NEM VÁLASZOLSZ! Ilyen egyszerű...:D - ejnye! Még a végén kiderül, hogy okosabb is vagyok? Ne hagyd! Akkor vegyél be a nyugtató mellé egy anti-kishitűség csillapítót is.

A kreacionizmus nem egy felekezet, vagy vallási irányzat, hanem egy szellemi állapot.

[link]

Idézve: "A kreacionizmus azon nézetek gyűjtőneve, amelyek szerint az élet és az élővilág sokszínűsége valamilyen értelmes entitás (általában Isten) beavatkozásának az eredménye"

Bár nem szokták mondani, de ezen definíció szerint az az UFO-nautista is kreacionista, aki úgy gondolja, hogy idegen lények teremtették itt a fajokat. Tehát, most már te is tudod, hogy kreacionista vagy, gőzerővel. A vallásos kreacionizmus nézetei is alaposan eltérnek. Sokuk fiatal Föld kreacionista (6000 éves Föld). Van amelyik még laposnak is tartja a Földet (flat earth society), szintén ugyanúgy a Bibliára hivatkozva, mint te is, és ők a Föld gömbölyűségét tagadják, mint ahogy te meg az ősrobbanást, van amelyik mikroevolúció néven az állatok kis változásait elfogadja (mert hogy az bizonyított szerintük - amúgy semmivel se jobban bizonyított, mint a makroevolúció), azután van az a fajta, aki elfogadja a hasznos mutációk létét, de a mikroevolúció határosságát továbbra is vallja...stbstb, vagyis sok-sok fajtátok van, még olyan is aki nem hajlandó elfogadni kőkemény kreacionista létére, hogy ő kreacionista.

Tudod, ha a sok hozzád hasonló kreacionista (még azok is akik nem annak vallják magukat annak), értené, hogy pontosan mire is képes a gravitáció, és tudná, hogy az nem csak arra való, hogy a föld hátán tartsa a dolgokat, az nagy durranás lenne, mert hirtelen rájönnének arra, hogy a gravitáció sokkal nagyobb "ellenségük", mint az evolúció, meg az ősrobbanás együtt.

A gravitáció az egész univerzum felépítője, üzembentartója, és ütemezője. Emellett az ősrobbanás meg a biológiai evolúció is kismiska. Mibe fogadsz velem, ha elterjedne a hívők között az a "rémhír", hogy a gravitáció építette fel az egész világegyetemet, akkor a kreacionista hangadók azonnal feltalálnák a mikro- és makrogravitációt is?

A mikrogravitáció csak korlátosan működik! - mondanák - hiszen senki se látott gravitáció által bolygókat, csillagokat, galaxisokat összeállni. A gravitáció csak arra jó, hogy a földön tartsa a dolgokat, mert ez bizonyított, de a többi nem. Hiába látjuk, hogy pl. a Rozetta-ködben itt éppen nagy gázfelhő van, amott meg már kicsit sűrűbb, ott még sűrűbb, és mintha a közepe halványan izzana...stbstb. Valójában - mondanák a kreacos "tudósok" - csak a csillagászok fantáziája köti össze ezeket a megváltoztathatatlan állapotokat folyamattá, hiszen ezek így lettek végelegesre megteremtve, mert bárki láthatja, hogy ezek mozdulatlan, változatlan állapotok.

Vagyis a csillagászok által elképzelt makrogravitáció nem létezik, csak hisznek abban - állítaná a kreacionizmus.

De hát ilyen sületlenségek csak azért nem jelennek meg a kreacionizmus érvei között, mert szerencséjükre a híveknek halvány lila lövete sincs arról, hogy mi is az a gravitáció. Nem gondolod? :D

2017. dec. 11. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!