Keresztények! Miért hisztek Istenben?
Nana, attól hogy nem látsz valamit, attól nem is lêtezhet?
Ha látok egy festményt, miért ne mondhatnám hogy szerintem nem magától jött létre, hanem valaki megfestette?
(Ebben a hasonlatban Isten a festő, a festmény a teremtett világ, te meg azon gondolkozol hogy ha nem látod a teremtőt, attól vajon létezhet-e.)
Azért,hogy ezt valóban érezze az ember,komolyan meg kell dolgozni. Nem biztos,hogy mindenkinél ugyanúgy megy,mint nálam,de az én esetemben először jön az,hogy ésszel tudok és értek valamit,és utána kezdem érezni is. Először én is csak "ész-hívő" voltam,azért jártam templomba,mert erre neveltek,és valamiféle elvont hitem volt egy Istenben,aki van valahol.
Akkor kezdett ez megváltozni,amikor eljutottam oda az életemben,hogy igazán szükségem volt Isten vigasztalására,szabadítására. Akkor tapasztaltam meg,mit jelent újjászületni,bűnöket lerakni,tiszta lappal kezdeni. Az,hogy a jelenlétét érezzem,egy itt elkezdett út,amely a mai napig tart,és egész életemben tartani is fog,mert napi odaszánt időt és figyelmet igényel.
Te miért imádkoztál?
Ha ismernéd az élet forrását, másként gondolkodnál róla
Isten szeretné ha az a emberek megismernék Őt,ezért bemutatkozik a szaván keresztül, valamint a Fia is mindent meg tett , hogy kellő képen utánozza, vissza tükrözze az Atyját.
Igen. Jézus ma is gyógyít. Nem arra kell gondolni hogy elmondok egy imát és várni a csodát, folyamatosan kell imádkozni."Virasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek"
Segítségül kell hívő a Szentlelket, aki mindeneket megvilágosít, akinek ereje nem egyszeri hanem örök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!