Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik elutasítjátok az evolúció...

Akik elutasítjátok az evolúciót, ősrobbanást, stb, szerintetek Isten tudatlanságra teremtette az embert?

Figyelt kérdés

Merthogy a tudományos elméleteknek (az összesnek, az evolúciónak ugyanúgy mint a gravitációnak) annyi az alapja, hogy az ember vizsgálja a világot, amelyben él, és a megfigyelt tények alapján leírja annak a működését.

Na most ha a világot Isten teremtette, akkor ezek a tények is miatta olyanok amilyenek, vagyis Isten alkotásából következik az evolúció és az ősrobbamás is.

Vannak akik pedig üdvösségi kérdésként élik meg ezt. Tehát akkor mi lett volna a megoldás? Hogy az ember marad a barlangban és sosem kezdi el felfedezni a világot, és sosem jön rá hogy a világunk tényei arra mutatnak, hogy egy szingularitásból indult az egész?

2017. dec. 6. 19:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/94 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy menni fog neki.

Az Iwiw-en volt egy hasonló emberke... az még a megszűnés előtt pár órával is gyűlölködő szövegeket írt ki.

2017. dec. 21. 12:29
 92/94 Pombe ***** válasza:
89%

Hát pedig kellene menni most, mert én pl. titokban írtam ide röptében a földszint és az emelet között kezemben a porszívóval... a családom kidob a lakásból, ha estig nem végzek a...

Ez a 42%-os híd alatt lakik? Nem kellene fenyőfa után néznie, meg ilyesmi? :D - juj, lentről hangok...

Jaj... izé! - Igen, csinálom.... Nem, dehogy a gép előtt ülök! - csak kihúzódott a konnektorból a... :/

2017. dec. 21. 13:17
 93/94 Pombe ***** válasza:
93%

@42%

Hát nem bírom megállni én se... mert rájöttem minek beszéltél most meg az abiogenezisről.

Az ősrobbanás elve mindössze a világegyetem megszületésének első pillanatairól szól, és kész. Ezzel zárul is az ősrobbanás elve (tágabb értelemben is mindössze arról szól, hogy miképpen alakul az univerzum élettelen anyagi szerkezete az ősrobbanásra visszavezethetően). Ennyi! Semmi több. Az ősrobbanásnak nincs köze se az abiogenezishez, se a biológiai evolúcióhoz. Ezek egymástól függetlenül is létezhetnek, megtörténhettek, vagy nem. Ha nem volt abiogenezis, vagy nem volt biológiai evolúció, vagy ez utóbbiak közül egyik se volt, attól még lehetett/volt ősrobbanás.

Felfogod végre?

2017. dec. 21. 14:13
 94/94 anonim ***** válasza:
100%

Gondolod, hogy érdekli?

Szerintem nem hozzád beszél. Azt tudja, hogy mindenben veszítene egy normális vitában.

Azokhoz beszél, akik nem írnak ide, csak olvasnak. Van köztük jó pár ember, aki sajnos nincs nagyon eleresztve az ész tekintetében. Ők nem értik, hogy ti miről beszéltek, ezért a vita más jellemzőiből (hangerő, magabiztosság, stb) próbálják leszűrni, hogy kinek van igaza.

Na, ő EHHEZ igazítja az írásait.

Ezért is gyanítom, hogy valaki megbízta őt. Vagy fizetik, vagy pedig hivatásos netprédikátor.

Ezért kellene úgy írnod, hogy még 80-as IQ-val is érteni lehessen.

2017. dec. 21. 15:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!