Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik elutasítjátok az evolúció...

Akik elutasítjátok az evolúciót, ősrobbanást, stb, szerintetek Isten tudatlanságra teremtette az embert?

Figyelt kérdés

Merthogy a tudományos elméleteknek (az összesnek, az evolúciónak ugyanúgy mint a gravitációnak) annyi az alapja, hogy az ember vizsgálja a világot, amelyben él, és a megfigyelt tények alapján leírja annak a működését.

Na most ha a világot Isten teremtette, akkor ezek a tények is miatta olyanok amilyenek, vagyis Isten alkotásából következik az evolúció és az ősrobbamás is.

Vannak akik pedig üdvösségi kérdésként élik meg ezt. Tehát akkor mi lett volna a megoldás? Hogy az ember marad a barlangban és sosem kezdi el felfedezni a világot, és sosem jön rá hogy a világunk tényei arra mutatnak, hogy egy szingularitásból indult az egész?

2017. dec. 6. 19:42
 51/94 Pombe ***** válasza:

Jelina: "Az evolúció és az ősrobbanás nem egyeztethető össze a Bibliában leírt teremtés történettel. Vagy az egyiket fogadod el vagy a másikat."

Kár, hogy ennyire rettegsz. Pedig szívesen megtudtam volna...

Szóval az evolúció még csak csak (bár az sem egyértelmű), de mi a búbánatos bajod van az ősrobbanással?

Te olvastad azt a Bibliát egyáltalán? - vagy csak a szektavezér elmondásaiból ismered? :D

2017. dec. 10. 19:39
 52/94 anonim ***** válasza:
0%
Minden jót kívánok!
2017. dec. 10. 19:42
 53/94 anonim ***** válasza:
82%

"idézet volt, nyilván elkerülte a figyelmedet"

Hány 100 éves?

Jelenleg az a tudományos álláspont, hogy valószínűleg kis pont volt, de nem végtelenül kicsi. Valamiből az is keletkezett.

"De tudsz-e a kérdéseimre válaszolni"

Hogyne tudnék!

Bár erről is tájékozódhattál volna...

tehát jelenleg NEM TUDJUK, miből lett az ősrobbanás.

Elképzelések vannak, de ugye bizonyíték nélkül.

De ugye nem vagy olyan buta, hogy ezek után azt képzeld: CSAKIS egy isten lehetett?

"kedves ősrobbanás hívő?"

Elmész te a fenébe. Miért vagy ilyen agresszív?

Az ősrobbanásra rengeteg bizonyíték van... már írtam, hogy először ezeket próbáld megérteni, és csak utána bírálj!

Nézd meg Dávid Gyula előadásait, mcse.

Nem kell hozzá hit. Pont ez e szép a tudományban.

"A kérdésemre adott válaszod érdekelne"

Tényleg?

Na, erre kíváncsi vagyok, hogy mit szűrsz le belőle.

2017. dec. 10. 20:15
 54/94 anonim ***** válasza:
0%

Kedves ősrobbanás hívő!

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy én sokkal tájékozottabb vagyok az ősrobbanást illetően, mint te Istennel és a Bibliával kapcsolatban.

Javasolom, hogy te is tájékozódj ezzel a témával kapcsolatban, nem lesz könnyű és egyszerű, de csak a javadra válhat, a személyiségednek is jót fog tenni, nem leszel felfuvalkodott és tiszteletlen. Tudod a másik sértegetéséhez, lekicsinyléséhez mindenki ért, ez a mellébeszélés egyik nélkülözhetetlen kelléke, a kritikán aluli stílusban íródott hozzászólások 99%-át nem keresztények írták.

Vagyok olyan buta, hogy azt képzeljem, hogy az ősrobbanáshoz, ha volt ilyen, akkor Isten kellett.

Milyen jó neked, hogy te nem vagy ilyen buta.

2017. dec. 10. 20:43
 55/94 Darkmoon80 ***** válasza:
76%

"Vagyok olyan buta, hogy azt képzeljem, hogy az ősrobbanáshoz, ha volt ilyen, akkor Isten kellett. "

Ó, szent együgyűség!

Aztán mégis miért pont egy isten pukkantott ott?

Kicsit bonyolultabb tán azt az örökké való entitást megmagyarázni (miért volt ott, mit is csinált, aztán meg egyáltalán ő honnan a bánatból került elő), mint azt, hogy az anyag úgy csak magában ismételgeti a világ körforgását a nagy bummtól a nagy reccsig.

Tudsz akár egyetlen olyan érvet, amit egy isteni teremtés szükségszerűségét támasztja alá, azon kívül, hogy a te kis buta agyad a tudományos magyarázatot képtelen felfogni, vagy elfogadni érzelmi okból?

Amúgy azt csak szeretnéd elhitetni itt, hogy az ősrobbanás HIT. Az bizony tudomány, hitnek köze nincs hozzá. Tetszik, nem tetszik, ez van.

2017. dec. 10. 21:44
 56/94 anonim ***** válasza:

"Vagyok olyan buta, hogy"

Ez még nem lenne nagyon nagy baj.

Nagyobb baj az, hogy valami olyan erőszakos és arrogáns vagy, hogy az már fogalom.

Esetleg a gravitációt is tagadod? Mert sajnos arra sincs több bizonyíték, mint az ősrobbanásra.

2017. dec. 10. 21:54
 57/94 anonim ***** válasza:
0%

Kedves ősrobbanás hívő!

Ismételten bebizonyítottad, hogy csak mellébeszélésre és kritikán aluli stílusra vagy képes. Nehéz elviselni, hogy nem hagyom magamat!? Bántja az egódat rendesen!?

Míg a gravitációt kísérlettel lehet szemléltetni, bizonyítani, addig az ősrobbanást nem, ha már a tudományoknál vagyunk.

2017. dec. 10. 22:02
 58/94 anonim ***** válasza:
0%

Arra nem válaszoltál kedves Pombe, hogy mi értelme valakit átsegíteni egy zuhanó repülőről, egy süjjedő hajóra. A leszármazottaid is mind meghalnak, a Földet pedig a tudomány szerint bekebelezi a nap. Szóval ha Isten és az örök élet nincs a képben, mi értelme az egésznek?

Azért írtam azt, hogy jobb a boldog tudatlanság, mint az értelmetlen tudás.

2017. dec. 10. 22:05
 59/94 Pombe ***** válasza:
89%

@jelina

Írod: "Vagyok olyan buta, hogy azt képzeljem, hogy az ősrobbanáshoz, ha volt ilyen, akkor Isten kellett."

Igen. Nagyon buta vagy. Ha Isten kellett hozzá, hát akkor kellett hozzá. Na és?

Mit változtat ez azon, hogy a tudomány mondjuk nagyon helyesen eljutott a tények kiértékelése alapján az ősrobbanás elvéhez?

És mit változtat ez azon, hogy pukkantásod sincs róla, hogy a Biblia és az ősrobbanás elve hol ütközik? Hiszti ezerrel helyette... :D - te jobban hiszel a saját fantazmagóriádban, mint a Bibliában. Nem hiszem, hogy a keresztény Isten örül annak, hogy gyártasz magadnak helyette egy neked jobban tetsző istent, made by jelina...

Mit változtat ez azon, hogy ha nagyon is így teremtette Isten világot akkor éppen lefitymálod Isten munkáját? Szerintem Isten ennek sem örül egy cseppet se...:\

2017. dec. 10. 22:16
 60/94 Pombe ***** válasza:
85%

#58: "A leszármazottaid is mind meghalnak"

Nem, hiszen az ismereteim és az emlékem továbbélnek az utódaim láncában, sőt ténylegesen az életemet, személyiségemet meghatározó kód nem is kis szelete is.

#58: "a Földet pedig a tudomány szerint bekebelezi a nap"

Ki nem tojik rá. Addigra már rég egy másik bolygórendszerben élünk majd, ill. valszeg több rendszerben. Nem mellesleg már most is kezdjük pedzegetni a személyes örök élet titkát, és nem tűnik megoldhatatlannak a dolog (főleg, hogy ma is vannak kvázi halhatatlan lények). Az ember ugyanúgy hihet Isten nélkül is az örök életben, azzal a különbséggel, hogy ennek tényleg van kézzelfogható realitása is, csak nem a mi életünkben... bár ki tudja.

Kedves #58. Olyan hülyeség amiket írsz amúgy is. Mindenki szeret élni, ha ateista, ha nem. Most miről akarsz meggyőzni? Ha továbbra se hiszek Istenben, akkor ugorjak ki az ablakon? És akkor elégedett lennél?

#58: "Azért írtam azt, hogy jobb a boldog tudatlanság, mint az értelmetlen tudás."

Pfff... nekem nem jobb, mert még arról se tudtál meggyőzni, hogy értelmetlen tudás létezik. Lehet, hogy én még személyesen nem leszek örökéletű, de az utódaim valamelyike majd igen. És akkor még a te logikád alapján is megérte... Ha boldog tudatlanságban maradnánk, akkor tényleg itt égnénk el akkor, amikor a Nap hatalmasra duzzad. Nincs olyan hely ahol ne érezném magam jobban több tudással, és ez értendő a mennyországra, de akár a pokolra is. :)

2017. dec. 10. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!