Ha Isten az erkölcsi tökéletesség, akkor miért pusztított/ölt az egész Ótestamentum alatt?
A vízözön,Szodoma és Gomorra,kánaániták elűzése,Egyiptom tízcsapása stb.,szinte csak az Újszövetségben jelenik meg a "jóságos" Isten.
Nem értem,ha Isten tökéletes,akkor miért cselekedett úgy,mint egy ember?
Vízözön: azt írja a Biblia, hogy nem volt Noén és családján kívül már jó ember, mindenki gonosz volt. Vagy neked belefér még a gyilkosság, erőszak, emberek, gyerek feláldozása? Nekem nem.
Szodoma és Gomorra: ugyanez a szitu. Egy sem volt jó, mindenki gonosz volt. Kérdem én: te szeretnél ilyen világban akkor és ott élni? Megengedem, hogy elolvasd a sztorit.
Egyiptom: az ugye megvan, hogy előtte az egyiptomiak az ÖSSZES két év alatti kicsi gyereket lemészárolták?? Vagy ez sem olyan nagy bűn? Az is megvan, hogy a 10 csapásból 9 nemvolt veszélyes, és mégsem engedték el a zsidókat, hanem inkább hagyták ők maguk meghalni a saját gyerekeiket? 9 lehetőségük volt!
Másképp kérdezem: megöli valaki a gyereked, elvágja a torkát. Mit teszel és mondasz akkor, hogy ha Isten ad neki még 9 lehetőséget, hogy ne ugyanazt kapja, mint amit veled tett? He? Vagy ha rólad van szó, akkor a bosszú igazságos, de amúgy meg pfúj, csúnya Isten?
3#
Isten hagyta hogy ilyen csunya gonosz emberek legyunk, o teremtette meg belenk a rosszat is. Ezek utan nem lepodhet, sertodhet meg semmin.
Rendkívül nagy témát ölel fel a kérdés.
Segít megérteni ez a sorozat:
https://www.youtube.com/watch?v=UsCo9DEwH-A&index=35&list=PL..
És ez a könyv: [link]
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!