Ha tudom/látom, felismertem, hogy Isten makacsul a pokolra akar küldeni - vagy inkább MÁR oda küldött -, és megvonta Tőlem a szeretetét, akkor van értelme még Nekem a véges földi élethez, vagy jobb mielőbb szembesülni a pokollal?
Isten irgalma végtelen. Fel kell ismerned, szeret. Ennek a nem felismerése a pokol(i állapot) A felismerése a mennyei állapot.
A pokol nem egy hely, nem 'itt' 'ott' 'amott' van: állapot. Ahogy a mennyek országa is.
Világosan megmondatott, Lk 17,21:
Akkor így szólt: »Mihez hasonló az Isten országa, mihez hasonlítsam?
Nem fogják azt mondani: ‘íme itt van,’ vagy ‘amott’. Mert az Isten országa tibennetek van.«
Egyrészt : [link]
Ezek után, öööööö..... hát igen, hoppá, felteszem a kérdést, hol az igazság? Hmm, hát sok nincs, 90% fölötti valószínűséggel ezt szerintem Te is tapasztalod. Vagy : sikerült ezt valahogy magaddal elfeledtetni, ebben az esetben egy fél fokkal szerencsésebb vagy.
Egyébként igazad van, pokoli állapot, csak ez ellen tehetek valamit? Ööööö..... KRVÁR@ NEM! Ha próbálok is, Isten azt úgy szépen negálja, megakadályozza.... miért is jó neki, nem tudom.
Kb. a szabályszerűség annyi, amikor 3-an kínoznak agyon egy 11 évest... már a gyilkosság ötletének megfogantatásának pillanatában esélye sem volt.
"ha úgy érzed pokolra való vagy, akkor tegyél ellene, hozd helyre, soha nem késő megváltozni"
Felismerés fogalmát ismered? Kicsit olvass vissza, úgyis csak 3 sor.
"Keress olyan Istent aki szeret!"
Hhh! Ezt most nem értem.
Logikus : egyféle Isten létezik, a többi objektíven annyit ér, mint a Benedek Elek meséiből a hétfejű sárkány.
Magyarán hülyíthetem én magam a kereséssel, de attól még AZ az Isten létezni fog. Döntései ellen pedig.... hát ugye, nem szólhatunk, és ne is merjünk szólni, mert akkor Ő odavág.... ugyebár.
"Logikus : egyféle Isten létezik, a többi objektíven annyit ér, mint a Benedek Elek meséiből a hétfejű sárkány."
Mi van, ha nincs egy se?
"azonban a Teremtő képes arra, hogy feltámassza a halottakat, mi több, vágyik is erre"
Óóó, vágyakozik. :) Vágyakozni bezzeg tud.
Mennyire is hihető ez a vágyakozás a >>>MINDENHATÓTÓL<<<??!!
Részemről elégséges lenne már csak annyi, ha a pokol úgy ABLOCK NEM >>ÖRÖKKÉVALÓNAK<< lenne megítélve, KIVÉTEL nélkül. Hah, vágyakozik rá, de eddig - tudtommal - 1 embert nem volt hajlandó kiemelni onnét, teszem azt X év vezeklés után, pedig az ottani szenvedés után kétségtelen, hogy bármelyik ember hajlandó lenne megtérni, megbánni mindent, + amit még kell.
DE NEM, és ugye érjük be mi annyival, hogy "az ítélet örökre elrendeltetett" (most sajnos nem a sátán feletti ítéletre gondolok), és "Bízzunk az istenben".
HOGY BÍZZAK ÉN ABBAN A REJTŐZKÖDŐ, ILLOGIKUS "Mindenhatóban", aki illetéktelenül még a belém vetett bizalmakat is széttörte, azokét is, amikért én rendesen megdolgoztam.
Ember bizalmát tőlem felettéb trükkös módokon elvette, de én bízzak abban, aminek így-is-úgy-is aztán mocsok nagy szívás lesz a vége??!!
Ugyan már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!