Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha tudom/látom, felismertem,...

Ha tudom/látom, felismertem, hogy Isten makacsul a pokolra akar küldeni - vagy inkább MÁR oda küldött -, és megvonta Tőlem a szeretetét, akkor van értelme még Nekem a véges földi élethez, vagy jobb mielőbb szembesülni a pokollal?

Figyelt kérdés

2015. jan. 10. 14:08
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

"fel akarunk-e állni, és elfogadjuk-e a felénk nyújtott kezét"

Az elfogadás eddig mindig csak időleges volt, bármekkora hévvel is töltént, utóbbiak meg már csak színtiszta félelemből történtek. Az X századik próba és >>fatális<< bukás (itt kezd elképzelni a legszentségtörőbb és számodra legszörnyűbb lázadásokat/ellenszegüléseket) után meg már mi lesz az esély arra, hogy egy csodára helyre áll minden?

Igaz : bármilyen arányban is feleződik a matematikai esély rá, ALAPBÓL lenne egy minimál, amiben bízhatok.

DE, amire írtam, hogy felismertem:

Sajnos a Mindenható (nem fogom tagadni, ezt én már csak cinikusan tudom érteni) belémadta a lehető legelcseszetteb tulajdonságokat, amik miatt garantált a bennem levő magatehetetlen ellenszegülés és harag... illetve nem, a tulajdonságok és negatív képességek önmagukban még nem, hozzácsapódnak még a legagyafúrtabb próbatételek.

Agyafúrt alatt nem feltétlenül fatális sorscsapást érteni : elismerem, vannak, akiket még jobban vert, őket is csak sajnálni tudom és miattuk is tört meg bennem a "gyermeki" bizalom. Ezek olyasmik, amikkel engem tud előbb utóbb mindig kiprovokálni, a külvilág meg meg sem értheti ezeket, mert akkora megmagyarázhatatlan veszettségek.

Ráadásként : egy öngyilkossági kísérletem ugyebár már egyszer volt.... vagyis pontosítok, kísérlet az akkortájt számtalan volt, egy utolsó volt, amiért úgymond "kijárt a respect". Csakhát abból is ki lettem mentve; Az orvosok/szülők is megmondták, ami az elérhető eszközökkel megpróbálható volt, azért minimum egy életre való megnyomorodás kijárt volna, de inkább 120%-os esélyel a halál. (bocs, most erről csak már cinikusan tudok írni, mindenki értse úgy, hogy az orvosok számára egy csoda volt a megmentésem, egy másik pedig a felépülésem)

ÉS ami a lényeg, hogy hitegettek több féle megfogalmazásban is, hogy Isten új lelket adott, meg teljesen átformált, megváltoztatott...

A NAGY ....

Ugyanolyan földönfutó, elcseszett elme maradtam. Semmi változás, max. negatív, de legalább az se sok.

Szóval egy újabb mínusz az esélyek rovására.

+ szerintem ezt a "Tesztelem Isten-t" már eljátszottam, amit egyébként minden pap, aki eddig erről beszélt, emlékeim szerint >>bűnként<< és hitetlenségként ítélt meg.

DE kedves válaszoló, hogy lásd, még itt is képes vagyok szimulálni azt a reményt, aminek Isten által tett lemondása nekem annyira fáj:

Mivel terveztem az este folyamán egy laptop rendszergazdai vonatkozású helyrepofozása miatt fennmaradni, és annak nagy része úgy is kisebb-nagyobb várakozásokkal lesz tele, az alatt el fogom kezdeni olvasni az egyik evangéliumot.

Nem valószínű, hogy bármit is fogok érteni belőle, de minimum végigolvasom, kb. mintha olyan tárgyra készülnék, amihez 0 tehetségem, de végigolvasom, és a címszavakat legalább megpróbálom felfogni.

Ezért cserébe pedig kérem, hogy legyen szíves, _HA másképp nem lehet_, a földi életre szólóan vonja meg Tőlem a szabad akaratot a mentális érzelmekkel együtt, hogy a pokolra vezető általa számomra kikövezett út az úgy... lényegében SZŰNJÖN MEG VÉGRE. Mert azt hiszem én szeretnék lelépni róla, csak valahogy nem megy. Viszont az egész az én szabad akaratomra lett kenve.

És akkor még mindig ott van az a sokmilliárd másik ember, akikkel ugyanez a helyzet, sőt még rosszabb.

Hogy velük mi lesz, meg mi lett, abba meg már ha 1000× ennyi erőm lenne, mint most, az sem lenne elégséges, hogy belemenjek, főleg nem, hogy még Őértük is próbáljak szemben harcolni az ellen az Isten ellen, akit legföljebb úgyiscsak felbőszíteni tudnék. "még magamon se tudok már segíteni.

De legyen, amit megírtam, azt ma megjátszom, bár fentebb részleteztem már, hogy miért lesz esélytelen.

2015. jan. 10. 16:28
 22/42 anonim ***** válasza:
tarts ki ezen elhatározásod mellett. és kívánom, legyen meg Isten akarata az esetedben, aki azt kívánja, hogy minden ember megmentésre jusson, ellentétben sátánnal, aki a hazugság atyja, és emberölő volt kezdettől fogva.
2015. jan. 10. 16:35
 23/42 anonim ***** válasza:

olvasva a kérdéseket és a válaszokat egy valami biztos

Sajnos nem rendelkezel pontos ismerettel, mert a igen akkor nem itt kérdezgetnél.

Vannak akik leirták hogy Isten szeret. Én pontositok egy biblia verssel:

(1János 4:7, 8) . . .. 8 Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.

Figyeljük meg, hogy a Biblia nem azt mondja, hogy Istenben van szeretet, vagy Isten szeretetteljes, hanem azt, hogy Isten maga a szeretet. Az ő szeretete olyan erőteljes, olyan tiszta, olyan tökéletes, olyan maradéktalanul hatja át Isten egész személyiségét és cselekedeteit, hogy joggal lehet rá a szeretet megtestesítőjeként utalni.

azokat az embereket, akik mélységesen és őszintén bánják a helytelen tettüket és ezt cselekedetekkel is szeretnék bizonyitani annak a Teremtő várja a közeledését.

még nem késő. De hogy mit kell tenni azt Ő elmondja nekünk pedig az életünket e köré kell épiteni

az épitkezés alapokkal kezdődik

Pokol pedig abban az értelemben nem létezik ahogy valaki már irta is, Ő nem gyönyörködik még a rossz emberek halálában sem

(Ezékiel 18:32) 32 »Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése. — Térjetek hát meg, és éljetek!«”

(Ezékiel 33:11) 11 Mondd meg nekik: »,Élek én — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése —, hogy nem gyönyörködöm a gonosz halálában. Inkább abban gyönyörködöm, ha a gonosz megtér útjáról, és életben marad. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útjaitokról, hisz miért halnátok meg, ó, Izrael háza?’«

(Ezékiel 18:23) 23 »Hát gyönyörködöm én a gonosznak halálában? — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése. — Nemde inkább abban, hogy megtérjen útjairól, és éljen?«

javaslom irj a jw.org honlapunkra minden kérédsedre Bibliai választ kapsz.

2015. jan. 10. 17:32
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

re #3 Kálvin sötét volt, nem kell tovább ragozni az ő vonalát

1Jn 4,8 Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent,

mert az Isten szeretet.

ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν

Tehát nem "Isten szeret münket" bár ez aranyos és kedves megfogalmazás, hanem:

ISTEN SZERETET ( nem ' a ' szeretet, nem szeret hanem maga Az.)

A szeretet hiányzik az életedből (és mindazokéból akik tagadják). Mást nem tudsz rávenni, hogy szeressen:neked kell kezdeni. Szeretet tehát nm ragaszkodás, kötődés.

Az a szeretet, ami nem egészül ki gyűlölettel. Nem duális, hanem mint a fény árad, feltételek nélkül.

Az árnyékot, a sötétséget a tárgy váltja ki, a fény erről nem tehet:)

És megjelenik az életeben ISTEN.

2015. jan. 10. 21:44
 25/42 A kérdező kommentje:

Na és aki van olyan teremtési selejt, hogy bár a vágyat a szeretetre (hogy tudjon szeretni) nem hagyta ki belőle, de a képesség rá az valahogy kifelejtődött... vagy nem is csak annyi, inkább inkompatibilis az ember elmebajaival?

Az az illető kerek perec b@$zhatja?

Ja, és ugyebár ne felejtsük el, még azt hiszem rajtam kívül sok százmillióan lehetnek így. Ha pedig az egész valaha élt emberiséget nézzük... hajjaj, Isten itt - már nem elhanyagolandóan - egyvonalúan dolgozott. Bár dolgozott, az tény, csak LEGALÁBB A JAVÍTÁSRA HAGYTA VOLNA meg a lehetőséget magának.

2015. jan. 10. 21:52
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

nincs selejt - mindenki isteni szikrával Isten gyermekeként inkarnálódik.

" bár a vágyat a szeretetre nem hagyta ki belőle, de a képesség rá az valahogy kifelejtődött"

- ugyanakkor ezt tanuljuk, a szocializáció alatt.

Az ember az emberré levést az embertől tanulja!

Egy emberektől elzártan nevelkedő gyermek a függőleges testhelyzetet sem venné fel, nem tudna beszélni és szavakkal gondolkodni sem. (Maugli irodalom, valójában nem) A szereteteben, önzetlenségben felnövő gyermek önzetlenül szeretni is megtanul. A hazugságban felnövő pedig hazudni.

A képességeket pedig egy idő után magunknak kell fejleszteni - gyermekkorban a jó szülők, jó nevelők fejlesztik, de egy idő után magunknak kell. Megtalálni hozzá a mestert, az irodalmat, próbálni tökéletesedni.

Az ÚSZ legszebb felismerése János evangélista, a szeretett tanítvány révén:

1Jn 3

Nézzétek, mekkora szeretetet tanúsított irántunk az Atya, hogy Isten gyermekeinek neveznek, és azok is vagyunk!

2015. jan. 10. 22:11
 27/42 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező, az a baj nálad, hogy minden áron bele vagy betegedve abba a tévképzetbe, hogy Isten létezik és tönkre akar téged tenni.

Fogadd el szépen, hogy nincs Isten. Ennyi. Kezdjük ezzel.

Vagy ha mégis van és ilyen rohadt nagy Univerzumot teremtett, mint amiben élünk, akkor abszolút nem a keresztény Istenről van szó, aki Föld és emberközpontú és folyton minket figyel a felhők közül, hogy mikor csinálunk valami rosszaságot.

Most képeld el, hogy az Univerzumban a mi galaxisunk csak akkora, mint homokszem a Szaharához képest. Aztán képzeld el, hogy a Naprendszer a galaxishoz képest csak akkora, mint egy elektron a homokszemhez képest.

Érted? A teljes Naprendszerünk akkora a teljes Univerzumhoz képest, mint egy elektron a Szaharához képest.

Szerinted a Világmindenség Istene velünk, jelentéktelen kis pitiáner senkikkel van elfoglalva, amikor egy ekkora szerkezetet teremtett?

2015. jan. 10. 23:51
 28/42 Crussader ***** válasza:
67%

Amíg itt nyomod a gombokat a gyakorin addig még van esélyed is.

Úgyhogy szedd össze magad és fordulj az Úrhoz,biztos vagyok benne,hogy nem fog visszautasítani.

Ez csak tőled függ...

2015. jan. 11. 00:38
 29/42 A kérdező kommentje:

"Amíg itt nyomod a gombokat a gyakorin addig még van esélyed is."

[link]

Magyarán no comment.

Miért, tán keressem fel a Jehovások fórumai? Biztos az is szakszerű.

Bár nem is, mert a Ti gondolkozásmódotok olyan, mint egy szuperstréber proginfósé : Van az angol ANSI-C referencialap, azt elolvasni, meg mellé bemagolni az analízis 2-3-4-et EGYEDÜL, otthon, azt aki nem érti, meg problémás, rohadjon meg. Ugye?

Bibliaolvasás Detto. Problémád van : magold újra a bibliát, azt ha nem érted, BŰNÖS vagy.

De hisz ugye most olvastam vagy 10 percel ezelőtt is, mit ír:

"Nézzenek, de ne lássanak,

halljanak, de ne értsenek,

nehogy megtérjenek,

s bocsánatot nyerjenek."

Ergo, LEGFŐKÉPP az _utolsó sor_ egyenes következménye : A direktmód meghasonló (hogy ezt megtehesse) Isten szándéka, hogy csak-csak az ember elinduljon az örök kínkamrába vezető lejtőhöz.

Amúgy szívesen mondanám a soron következő kommentelőnek, tessék először erre rácáfolni... de nem teszem. Az elismerem, hogy nem várhatom, hogy erre valaki rá tudjon cáfolni.

ATTÓL VISZONT KÍMÉLJETEK, hogy elkeztek arogáns 2 soros kijelentéseket tenni, miszerint "erről felesleges vitatkozni, akinek van szíve, hallja meg", meghogy "Istent nem kell védeni, ami van, úgy van", meg ehhez hasonló bullshit elterelések.

Ennyi.

2015. jan. 11. 01:03
 30/42 anonim ***** válasza:

"Hhh! Ezt most nem értem.

Logikus : egyféle Isten létezik, a többi objektíven annyit ér, mint a Benedek Elek meséiből a hétfejű sárkány.

Magyarán hülyíthetem én magam a kereséssel, de attól még AZ az Isten létezni fog. Döntései ellen pedig.... hát ugye, nem szólhatunk, és ne is merjünk szólni, mert akkor Ő odavág.... ugyebár."

Tehát neked abban merül ki a logika,hogy elfogadod kishitű és tudatlan emberek istenképét,mint egyetlen valóságot...Hát nem vagy valami következetes.

2015. jan. 11. 09:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!