Ha tudom/látom, felismertem, hogy Isten makacsul a pokolra akar küldeni - vagy inkább MÁR oda küldött -, és megvonta Tőlem a szeretetét, akkor van értelme még Nekem a véges földi élethez, vagy jobb mielőbb szembesülni a pokollal?
"a semmiből nem lesz soha valami, hacsak valaki meg nem csinálja"
Most ezt nem tudom, mire érted, de van, akinél így-is-úgy-is semmi lesz, mert egyeseknél _Isten szeret rombolni_.
Leírom, val.sz.eg nekem már úgy is mindegy, előbb utóbb úgyis mindig kiprovokálja.
"Mi van, ha nincs egy se?"
Nem tudom, mennyire valószínű... de szerintem tapasztalataim szerint van.
Igaz, a pokolnál még mindig jobb lenne, ha nem lenne egy se.
Abban az esetben, ha az emberek nagyja a pokolra kerül.... khmm, legyünk szókimondóak : száműztetik, ebből egyenesen következik, hogy jobb is lenne, ha nem lenne Isten, VAGY nem lett volna megteremtve az ember.
kérdező. valóban ír a biblia a rombolásról, konkrétan Jézusról ezt írja: Az Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit.
ugye, hogy ez a fajta rombolás ráférne a világra? ez Isten célja: a megfelelő időben AZONNAL lép. sajnos ezt kivárni nem egyszerű véges életidejű embereknek. javaslom, a várakozás alatt kezd el olvasni az evangéliumokat, amik Jézus életéről szólnak, és felfedik a szerető Istent, akit sokan ma nem ismernek.
"a pokol, mint kínzókamra-tanítása nem bibliai eredetű"
Bill Wiese tapasztalatai? (vagy minek hívjam)
Vagy Ő tán egy az egyben hazudna?
1.) mi érdeke lenne belőle?
2.) miért vették át annyian, miért hisznek neki annyian? Ha nála ezt felvetjük, felvethetjük sok minden más vallási dologra is
3.) legfőbb : miért állítja mellette még tizenakárhány másik ember is ennek a tapasztalatnak a megélését?
És ugyebár Wiese állítja, a Bibliával egyeztette a tapasztalatait.
Szóval most akkor mi is van???
"a várakozás alatt"
Naaa... Elhiszed, ha lenne erre a "várakozásra" időm, kihasználnám.
Csak sajna nem, az Úr beleoktrojált egy olyan élethelyzetbe, ahhol nem sokszor mondhatom, hogy "egy picit várjunk"
!!HÁNYSZOR!! =( volt már az, hogy >MOST< kellett megcsináljam, kijavítsam, megválaszoljam, megtegyem; le$z@rva, tudom-e, ha nem, max. jött a fenyítés. (nem föltétlen fizikai)
HÁNYSZOR
Az a "várjunk" legföljebb az volt, hogy én nem tudtam mit csinálni, miközben az eredmény >MOST< kellett.
Kérdező: aligha hiszem, hogy részedről a tapasztalat a megfelelő szó. Isten számodra is, mint mindenki más számára is, csupán egy spekuláció. Amit tapasztalsz, az sosem közvetlenül isten, hanem csak rá utaló jelként értelmezed. És talán félreérted, mert gondolom előfordult már veled is, hogy kisebb horderejű dolgokban rossz volt az első benyomásod. Láthatod a saját linkeden és a Bibliában, Dávid is a természet jelenségeire csodálkozott rá, és vélte Isten munkájának. Az nem bizonyítja, hogy valójában az is.
"véletlenül nem lesz egy jól müködő valami, és föleg nem lesz képes reprodukálni magát."
De. Isten például pont ilyen, a fáma szerint.
"a semmiből nem lesz soha valami, hacsak valaki meg nem csinálja."
Hát ez az, a "hacsak". Mert Isten nem csak a semmiből csinált valamit (nonszensz), de ő maga sem szorult arra, hogy valaki megcsinálja őt a semmiből.
Magadnak ne mondj ellent.
még annyit, hogy több milliárd rovar ürüléket eszik. a számok azonban nem arra buzdítanak, hogy én is így tegyek. szóval MOST KELL. ok, kezd el akkor MOST olvasni a bibliát, és tedd próbára Istent. Mondjuk ígérd meg neki, hogy elolvasod legalább az egyik evangéliumot a 4 közül, és kérd meg, hogy ezért cserébe adja meg neked azt, amire igazán szükséged van ne is nevezd meg azt konkrétan, mert Ő ugyis tudja) az ilyen próbáratevések nem ellentétesek a bibliával, sőt, pont ezek bizonyíthatják számodra azt, hogy Isten létezik, figyel, és szeret téged, és akar segíteni. ezt írja a biblia: Hozzátok be a teljes tizedet a tárházba, hogy legyen eleség a házamban, és kérlek, ezzel tegyetek próbára engem — mondja a seregek Jehovája —, hogy nem nyitom-e meg nektek az egek zsilipjeit, és nem árasztok-e reátok áldást megelégedésig
a te esetedben a tized az idődet szemlélteti, a próba pedig a te alázatosságodat. (szerintem van benned bőven, ne keseredj el. Isten nem azt nézi, hányszor esünk el, hanem azt, hogy fel akarunk-e állni, és elfogadjuk-e a felénk nyújtott kezét)
Isten azt akarja, hogy az embereknek szoros kapcsolatuk legyen vele, nem vonja meg senkitől a szeretetét.(1János 4:8.)
Cselekedetek 17:27 erre buzdít :„keressék az Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem”. Isten, egyáltalán nem olyan, akit nem lehet megismerni. Sőt, senkitől sincs messze, aki őszintén szeretné őt megtalálni és megismerni (Zsolt 145:18).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!