Ez azt jelenti, hogy elérhető a tökéletesség, más ember is lehet Jézus?
"Mt 5:43-48
Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek, szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!"
A te olvasatodban az, hogy legyetek olyanok, az egyenlő azzal hogy legyetek azok?
Mert szerintem nem.
A legyetek tökéletesek meg azt jelenti, hogy legyetek tökéletesek. Törekedjetek a tökéletességre.
A német baka egy idő múlva barátkozni kezdett a franciával a lövészárokban az első vh, alkalmával, mivel magától is rájött, hogy ugyanolyan emberek azok is, mint ők.
Azért amikor a roham megindult, lekaszálta a gépfegyverrel, mert mégiscsak ellenségek voltak és ha nem teszi, neki lőtték volna szét a fejét.
Különben azt még megértem, hogy meg kell bocsájtani, ha pofán vágnak, sőt még a másik orcámat is oda kell tartani.
(bokszolónak is?)
Aztán azt sem szabad mellre szívni, ha meggyalázzák az asszonyomat, leütik az apámat és ha a gyermekem fejét a sziklához paskolják.
Hát, jó, megbocsájtom, mert egyebet amúgy sem tehetek, de hogy szeressem is őket, az azért talán mégis túlzás szerintem...
"A te olvasatodban az, hogy legyetek olyanok, az egyenlő azzal hogy legyetek azok?
Mert szerintem nem."
Ha olyanná válik valaki,akkor mi választja el tőle? Az,hogy nem Jézusnak hívják,és nem úgy néz ki külsőre?
"A legyetek tökéletesek meg azt jelenti, hogy legyetek tökéletesek. Törekedjetek a tökéletességre."
Akkor elérhető,vagy nem?
Jézus nem volt tökéletes, számos dührohamot kapott, például amikor pokolba küldte a hitetleneket, vagy amikor disznókat mészárolt vagy fügefát szárított ki. Még a mennyei királyság eljövetelét is rosszul jósolta meg.
Azt elfelejtettem, hogy a valódi Jézus csak egy átlagember volt, csak a sztoriját színezték ki alaposan, valamint Isten sem létezik.
#6: Jézus nem volt tökéletes ...
Jézus senkit nem küldött a pokolba, legfeljebb kilátásba helyezte. Az ítélet később történik, de ha hihetünk neki, akkor az igazságos lesz, irgalmas, minden mentő körülmény figyelkembe vételével.
Disznókat ölt. Ez olyan nagy baj, ha ezzel megszállott embereket szabadított meg? Elismerem, nem tudom pontosan, miért így csinálta. Az is lehet, hogy egyszerűbb volt az ördög(ök)ajánlatát elfogadni, mint egy összeszedett erőteljes ördögűző imába fogni.
Kiszárított egy fügefát. Jézus gyakran mondott példabeszédet, a fügefa kiszárítása pedig az egyik példabeszédének megdöbbentő erejű szemléltetése. A fügefa Izraelt jelenti, amelyen hiába keresi a megtérés gyümölcseit, ezért kiszárad és ki fogják vágni. Tudod, az emberek gyakran használnak fát különböző célokra. Ez nem bűn.
Haragosan, indulatosan beszélt. Ez se bűn önmagában, ez természetes. Tudod a pedagógia is megkívánja, ebből észlelik mások, hogy komoly a baj.
Még a mennyei királyság eljövetelét is rosszul jósolta meg.
Azt nem tudjuk, hogy Jézus pontasan mit és hogyan jövendölt, de az biztos hogy tanítványaiban, s ez által az újszövetségben ez úgy csapódott le, hogy a visszajövetel még az ő nemzedékükben bekövetkezik. Jól látszik a jézusi próféciákon, hogy keverednek benne dolgok, a végitélet, a közeli itélettel, azaz Jeruzsálem pusztulásával, ami valóban bekövetkezett még az ő nemzedékükben. A jövőt az ember sose láthatja pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!