Létrehozható a tökéletes ember?
Na elsősorban ez csak egy elméleti kérdés.
Tehát adott egy testépítő (naturál) és egy fitnessz versenyző (szintén naturál). Nos ha ugye ők összejönnek és lesz egy gyerekük---> mondjuk Béla.
Ha Béla szintén testépítő lesz és marad naturál és talál magának egy fitnessz hölgyet aki szintén naturál és nekik is lesz gyerekük.....
Tehát értitek mire gondolok ? :D Ha mondjuk ez menne 3-4 generáción keresztül akkor lehetne valami olyan csoda genetikája a leszármazottaknak?
Vagy totál baromság? :D
Ha arra gondolsz, hogy a szerzett tulajdonságok öröklődnek-e, a válasz nem. Lamarckizmusnak hívják az elméletet, és megcáfolták.
De ha arra, hogy lényegében géntenyésztést folytassunk, akkor lehet benne valami, de akkor csak maguk a gének számítanak, igazából nem kell testépítőnek lenni, ha meg tudja nézni máshogy is, hogy milyenek a génjei ilyen téren. De szerintem elég random a génkiosztás, simán lehet béna az utód, ha nincs szerencséje.
Én genetikus (is :-) vagyok. Ahogy írták, szerzett tulajdonság nem öröklődik. Ha egereket kellene szelektálnom izomgyarapodásra, akkor azokat szaporítanám tovább, akik egy egyszerű, rövid tréning után a legtöbb izmot fejlesztették (mert nem az számít, hogy mennyire izmosak, hanem hogy mennyit képesek fejlődni). De ilyen vizsgálatot el sem kezdenék, mert egyszerűbb ilyen egereket mérnöki úton létrehozni.
Létrehozták.:)
Személyem a bizonyíték..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!