Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten az erkölcsi tökéletes...

Ha Isten az erkölcsi tökéletesség, akkor miért pusztított/ölt az egész Ótestamentum alatt?

Figyelt kérdés

A vízözön,Szodoma és Gomorra,kánaániták elűzése,Egyiptom tízcsapása stb.,szinte csak az Újszövetségben jelenik meg a "jóságos" Isten.

Nem értem,ha Isten tökéletes,akkor miért cselekedett úgy,mint egy ember?

2017. nov. 30. 13:22
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
33%
7# Komoly a téma,de bekell valljam,felröhögtem :D Ez úszómesteres téma jól fölvázol,de nem mondanám,h Isten pácban hagyna.Ahogy a Biblia is írja,mindennapi betevő falatunkat megadja..nem kell szó szerint értelmezni,elég,ha pl.a hajléktalanokat hozom fel.Ha nem más de a szemetesben találnak vmit és már túléltek mégegy napot. De ez csak egy példa
2017. nov. 30. 14:29
 12/43 anonim ***** válasza:
17%

Csak a gyávák nem hisznek Istenben, Jézusban, akik nem merik az erkölcsi felelősséget vállalni magukért, inkább rázzák az öklüket Isten felé, miért nem élhetnek bűnben örökké. Megsúgnám, ha a bűnt kedvelők örökké élnének, egy idő után ők könyörögnének, hogy pusztítsa el Isten őket, akkora lesz a nyomor.

Képesek vagytok inkább az örök halált választani, mert az egótok nem bírja az igazságot:( Ez gáz

2017. nov. 30. 14:29
 13/43 anonim ***** válasza:
74%

"Csak a gyávák nem hisznek Istenben, Jézusban, akik nem merik az erkölcsi felelősséget vállalni magukért, inkább rázzák az öklüket Isten felé, miért nem élhetnek bűnben örökké"

Csak a gyávák nem képesek elfogadni, hogy ateistának lenni csak annyit jelent, hogy az ember nem hiszi hogy bármi alapja van bármiféle istenhitnek, nem pedig azt hogy az illető bármiben is bűnös lenne vagy támogatná a bűnt...

2017. nov. 30. 14:32
 14/43 anonim válasza:
51%
Annyi elmeháborodott írt ide, hogy Orsós diktátor holnap bevezeti az inkvizíciót. Degenerált a társadalom hatalmas része, akiknek minden ócska mesét el lehet adni, mert képtelenek az önálló gondolkozásra. Kell nekik a húgyos-szaros birkanyáj biztonsága és a pásztoŕ rúgása. Jobbágy és rabszolga népség.
2017. nov. 30. 15:05
 15/43 anonim ***** válasza:
89%

Királyok II. könyve 2. Rész 23-25.

Isten megidéz két medvét akik szétmarcangolnak 42 gyereket mert azok csúfoltak egy kopasz hapsit.

Én értem az igazság dolgot de ez egy kicsit erős.

2017. nov. 30. 15:11
 16/43 anonim ***** válasza:
0%

Az építéshez van hogy rombolni kell, a jó érdekében van hogy rosszat kell tenni,az újhoz be kell fejezni vagy abba kell hagyni a régit...stb.

Egyébként- ha Isten tökéletes, miért cselekedett emberként, kérdezed-az ember gondolkodása antropocentrikus, azaz mindent önmaga mintájára képzel el.

A tizedik egyiptomi csapást, az elsőszülöttek megölését(nem tudom , mit gondolsz te róla) én mindig is indokolatlannak és igazságtalannak tartottam.Isten részéről is.

2017. nov. 30. 15:18
 17/43 anonim ***** válasza:
92%

Isten azért tökéletes, mert a Biblia ezt írja.

Hogy miért írja így a Biblia?

Azért, mert az isten tökéletes!

2017. nov. 30. 15:20
 18/43 anonim ***** válasza:
80%

Az apák bűneiért a fiak bűnhődnek. A király bűneiért pedig az alattvalók.

Nem hiszek Isten igazságosságában, csak a kegyelmében.

2017. nov. 30. 15:20
 19/43 anonim ***** válasza:
6%

"Csak a gyávák nem képesek elfogadni, hogy ateistának lenni csak annyit jelent, hogy az ember nem hiszi hogy bármi alapja van bármiféle istenhitnek, nem pedig azt hogy az illető bármiben is bűnös lenne vagy támogatná a bűnt..."

ok, de az evolúciós mechanizmus nem ad kellő magyarázatot a bűnről, annak felfogásáról

"Isten azért tökéletes, mert a Biblia ezt írja.

Hogy miért írja így a Biblia?

Azért, mert az isten tökéletes!"

Ezt sose írtuk, mindig megfelelően indokoltuk, hogy miért tartjuk tökéletesnek Istent. A körkörös érveléssel csak a törzsfejlődést bizonyítjátok:) Magadból indulsz ki, nekünk nem ez a módszerünk

2017. nov. 30. 16:05
 20/43 anonim ***** válasza:
92%

" Vagy neked belefér még a gyilkosság, erőszak, emberek, gyerek feláldozása? Nekem nem. "

Gyilkosság: xy hozzányúlt a frigyládához, mert amúgy leesett volna, húúúúú, de nagy bűn, halál rá. Khmmm.

Erőszak:

ment az angyal a városba, a férfinép szeretett volna vele "megismerkedni". Áááá, ne őket szexeljétek már meg, itt vannak a szűzlyányok. És ez teljesen rendben van a Bibliában. Khm.

Emberek és gyermekek feláldozása:

Ábrahám és Izsák. Khm. Megvan a Biblibai történet? Ja, tudjuk, Isten csak viccelt, nem akarta, hogy feládozza a SAJÁT GYEREKÉT. Csak úgy csinált, mintha..... khm.

"Egyiptom: az ugye megvan, hogy előtte az egyiptomiak az ÖSSZES két év alatti kicsi gyereket lemészárolták??"

És az ugye megvan, hogy az egyik csapás az volt, hogy az összes elsőszülött valahogy elhalálozott? Valami zsidó Isten végzett velük. Khm.

"Vagy ez sem olyan nagy bűn?"

Értjük. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad kisökörnek.

2017. nov. 30. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!