Evolúciótagadók! Mit kezdtek azon tényekkel, melyek ellentmondanak az érveiteknek/hiteteknek? Miért nem vagytok kibékülve az evolúcióval?
Kedves Vidiripi!
"A tudományos álláspont szerint az ember kifejlődése.... a hit szerint teremtve lett."
Magyaráztam ezt már neked a múltkor is, ha több átmeneti állapoton keresztül érek az alkotás végére, akkor is ugyanúgy én alkottam azt a valamit, mintha egyből a kész prototípussal álltam volna elő.
Szóval nem a tudomány és a vallás áll szemben egymással, hanem csak a te teljesen szubjektív értelmezésed áll itt szemben bármivel is.
#39 Mint már valahol mondottam:
Az evolúció egy nagy, hálózatos gömb, melynek elemei igen erős tűzoltófogással kapcsolódnak egymáshoz. Tehát, ha bántod az egyik építőkockát, az összes többi megvédi, mert a saját tartalmukban igazolják vagy megerősítik a másikat. Ha viszont (talán jogosan is) ki tudsz operálni a gömbből egy nyolcszöget (képzeljük el ilyennek a gömböt), akkor a többinek ugyan úgy indokolt az a képessége, hogy felépítsenek oda egy másik, módosított elemet, amely már a többit, és önmagát is helyesen "bizonyítja" és igazolja.
Ezt hívom én a "zsákutcakizárós hálozatgömbnek", amely a szinte tökéletek komplexitáson épült, és épül.
Vidiripi
"Szóval nem a tudomány és a vallás áll szemben egymással, hanem csak a te teljesen szubjektív értelmezésed áll itt szemben bármivel is."
1Mózes 2:7 Ekkor megformálta az ÚR Isten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.
Ay carramba!
"Üdvözöllek az ördögi körben Vidiripi... Örülök neked..."
Na ez sem egy megszokott dolog számomra. De köszönöm az üdvözlést! :)
Viszont kötelet nem hoztam. De nagyáruházakban kapható de barkácsboltokban is meg biztos van még néhány hely. :D
Vidiripi, most írjam le újra?
Attól hogy csak az alapanyagokat (már elnézést a kifejezésért) és a végterméket emeli ki a Biblia, ez nem jelenti azt hogy ne millió éves fejlődés során teremtődött volna az ember.
Vidiripi
"Attól hogy csak az alapanyagokat (már elnézést a kifejezésért) és a végterméket emeli ki a Biblia, ez nem jelenti azt hogy ne millió éves fejlődés során teremtődött volna az ember."
1Mózes 2:7 ...és élet leheletét lehelte az orrába. Így lett az ember élő lélekké.
Most írjam le harmadszor is, hogy az egyéni értelmezésed áll szemben bármivel is?
Ha nekem nem is hiszed el, abba gondolj már bele hogy a keresztények nagy része tökéletesen képben van az evolúcióval kapcsolatban is, amellett hogy őszinte hívők, pedig ugyanazt a Bibliát olvassák! Vagyis eleve kizárt hogy maga a Biblia ellentétben álljon vele, csak egyes emberek Bibliaértelmezése legfeljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!