Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehet a Hit Gyülekezete...

Hogyan lehet a Hit Gyülekezete államilag elismert egyház, miközben a tanításai ellentmondanak az alkotmánynak?

Figyelt kérdés
"Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. BECSÜLJÜK ORSZÁGUNK KÜLÖNBÖZŐ VALLÁSI HAGYOMÁNYAIT."
2015. márc. 22. 11:48
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
42%
na. aztán ez miben mond ellent az alkotmánynak?
2015. márc. 22. 11:50
 2/23 anonim ***** válasza:
19%
Hogyan lehetnél te keresztény, ha ugyanazt sziszeged, mint a Kígyó? Csípi a szemedet a Hit gyülekezete? Szerintem menj el szemorvoshoz és írassál fel szemcseppeket, különben még nagyon sokáig kell elnézned, hogy a Hit Gyülekezete növekszik és virágzik, te meg csak vegetálsz és punnyadsz, közben pedig azon elmélkedsz, hogyan hozhatnál romlást másokra is. Elég szánalmas életcél.
2015. márc. 22. 11:58
 3/23 anonim ***** válasza:
Kedves 1-es ez nem mond ellent az Alkotmánynak, hiszen ez az Alkotmányból van idézve :)
2015. márc. 22. 11:58
 4/23 anonim ***** válasza:

szia

minden egyház illetve vallás, amik jó részt nacionalista szellemű, és lepaktált a világ vezetőivel, nem mond ellent az alkotmánynak.

az igaz keresztények nem nacionalista érzületüek és nem emelik azt az országot nagyobbra mint más emberek országát, mert ez csak az emberek által van még fent viszonylagosan Isten engedélyével

2015. márc. 22. 12:10
 5/23 anonim ***** válasza:
"A bevett egyházként való elismerés kritériumai között szerepel egyebek mellett a legalább százéves nemzetközi működés, ennek hiányában pedig az, hogy az adott vallási szervezet legalább húsz éve szervezett formában, vallási közösségként működjön Magyarországon, és az ország lakosságának 0,1 százalékát elérő taglétszámmal rendelkezzen. A szervezettel szemben nemzetbiztonsági kockázat nem merülhet fel. Új feltétel a közösségi célok érdekében való együttműködés."
2015. márc. 22. 15:20
 6/23 kzs ***** válasza:
25%

@ Előbbi

Igazad van, de hadd tegyek hozzá én is valamit:

Kérdező, ne gondold, hogy azzal, hogy "becsüljünk országunk különböző vallási hagyományait", a Hit Gyülekezete egyet fog érteni olyan vallási hagyományokkal, amiket a Biblia kifejezetten tilt, vagy úgy léteznek, hogy eredetileg pogány hagyományok voltak, és belemosták a kereszténységbe!

A Hit Gyülekezete igyekszik a lehető legszigorúbban követni a Bibliában foglaltakat, és ugyanígy határolódni attól, ami ellentétes azzal - hiába hívják azt vallási hagyománynak. Ha az a vallási hagyomány valójában eretnek, nem fogja követni.

Próbáld ezt megérteni.

2015. márc. 22. 17:10
 7/23 A kérdező kommentje:

Az állami elismerés, vagy Isten elismerése a fontosabb? Miért nem állt ki a Hit Gyülekezete az igazság mellett, és miért nem vállaltátok az ezzel járó üldöztetést?

Az ördög csapdájába kerültetek, csak erre akartam a figyelmeteket felhívni.

2015. márc. 22. 21:59
 8/23 anonim ***** válasza:
Riasztós Dzsimi, ne riogass minket mások riasztó véleményeivel! Ha mondani akarsz valamit, vedd a fáradságot, és fogalmazd meg! Ha nem tudod, akkor előbb tájékozódj, képezd magad, olvass többet, különösen a Bibliát, hátha a jövőben nem fogod felkarolni mások Bibliát mellőző, individualista, paranoid és tudománytalan véleményét!
2015. márc. 23. 11:05
 9/23 anonim ***** válasza:
7%

Én tudom a Bibiliát már többször elolvastam.

Nem mindegy, hogy félremagyarázom a Szentírást (mint Németh Sándorék) vagy hirdetem.

2015. márc. 23. 11:13
 10/23 anonim ***** válasza:

És IGEN riogatok.

Mert írva van:

Felebarátod elkárhozását rajtad kérem számon!

Nem érdekel, hogy kik bélyegeznek meg, de az Igazság fog végül úgyis nyerni.

2015. márc. 23. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!