Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehet a Hit Gyülekezete...

Hogyan lehet a Hit Gyülekezete államilag elismert egyház, miközben a tanításai ellentmondanak az alkotmánynak?

Figyelt kérdés
"Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. BECSÜLJÜK ORSZÁGUNK KÜLÖNBÖZŐ VALLÁSI HAGYOMÁNYAIT."
2015. márc. 22. 11:48
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Csak nem a Frappáns Válaszok Mesteréhez van szerencsénk?
2015. márc. 28. 21:28
 22/23 anonim ***** válasza:

Figyelj Asperrimus!

Felőlem írhatsz regényt is a Katolikus Egyház hibáiról, de evvel soha nem fogod alátámasztani, hogy a destruktív szektád Istentől való volna.

2015. máj. 4. 09:02
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, tisztában vagy-e a destruktív vagy a szekta szó jelentésével? Tegyük fel, hogy talán igen. Egy autóbontó, vagy egy robbantómester tevékenysége is nevezhető destruktívnak bizonyos szempontból. Sőt, egy takarítónő tevékenysége is nevezhető destruktívnak. Nem mindegy azonban, hogy valaki tevékenységét a romok jellemzik, vagy a romokból fel is épül valami érték.

A Hit Gyülekezete tevékenysége nyomán sok ezer ember tanúskodik arról, hogy megszabadult kóros függőségekből - ahogy én magam is -, szexuális devianciákból - ahogy én is -, meggyógyult betegségekből - ahogy a feleségem is -, helyreállt az anyagi élete - a mienk még nem állt teljesen helyre, de már sokkal jobban állunk, mint tíz éve -, kijött az adósságokból, hasznos és építő tagjává vált a társadalomnak.

A Hit Gyülekezetében egy százalék alatt van a válások száma, illetve az országos átlag többszöröse a nagycsaládosok száma. Az ezekben a családokban felnövő gyerekek többsége beépül a társadalomba és annak hasznos tagjává válik - ahogyan az én gyerekeim is.

Az tény, hogy a dolog szemételtakarítással kezdődik, de ezt csak azok tartják destruktív tevékenységnek, akik azt szeretnék, ha a szemét maradna, még azon az áron is, hogy az emberek nem szabadulnak meg a kóros függőségeikből, illetve a szexuális devianciájukból, ha továbbra is simlisek maradnának, nem jönnének létre sikeres házasságok, illetve nem állnának helyre azok, amelyeket korábban elrontottak, ha nem születne meg az a sok gyermek, ha az emberek a bűnben és a mocsokban fetrengenének továbbra is, a hajléktalanság szomszédságában.

Szerintem az a destruktív, aki nem tud örülni mások szabadulásának, gyógyulásának, anyagi sikerének, illetve a boldog családoknak.

Ami pedig a "szekta" szót illeti, az nem több egy olyan szitokszónál, amit Magyarországon valamely hitrendszer mentén létrejött csoportra szoktak ráolvasni, amelyik veszélyezteti a minősítést megfogalmazó csoport érdekeit. Azaz Magyarországon a "szekta" szó sem a régi, hanem le van járatva, így azt is minősíti, akinek kijön a száján.

Amúgy, bár a Bibliában nem található meg a "szekta" szó, de az annak megfelelő "haireszisz" többször is, ami eretnekségként is értelmezhető. A kívülállók ezzel a jelzővel illették a korai keresztényeket is, még véletlenül sem úgy, hogy Anyaszentegyház, sem pedig úgy, hogy tiszteletreméltó, vagy építő.

2015. máj. 4. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!