Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek istenben?

NAVON kérdése:

Ti hisztek istenben?

Figyelt kérdés

Ha nem akk mièr nem.

Ès aki igen az legyen szives irja le hogy milyen vallásu.

köszönöm.

2015. márc. 14. 12:33
1 2 3 4
 1/33 KZitus ***** válasza:
30%

Szervusz

A Biblia azt írja "van sok isten és sok úr"

Én a Teremtő Istenben hiszek, mert meggyőződtem a létezéséről és arról, hogy sokkal de sokkal jobb minőségű életet élhetek, ha követem a tanácsait. Pl. a kedvessséget, szelídséget, békére való törekvést stb.

Bár ezt nem kérdezted, de leírom, hogy a Biblia hosszabb tanúlmányozása során rájöttem, hogy Istennek mindig volt a földön népe Ábrahámtól kezdődően. Ma is van. Az Apostolok cselekedete ír róla.

Mivel változtatásokat hoztam az életemben, hogy megfeleljen az életmódom Jehova elvárásainak, és csatlakozhassam a népéhez, ezért Jehova Tanúja lettem. Jehova számomra olyan élő valóság, mint Te, akinek ezeket a sorokat írom:-)

2015. márc. 14. 12:41
 2/33 anonim ***** válasza:
25%
Nem. Ha annyira életre szeretném hívni egy mesekönyv szereplőjét, akkor már inkább Gandalfot, vagy a Fehérlófiát választanám.
2015. márc. 14. 13:10
 3/33 anonim ***** válasza:
17%
Nem hiszek, mivel csak egy mese.
2015. márc. 14. 13:12
 4/33 anonim ***** válasza:
19%
Én is szintúgy vagyok vele, mint a 3. válaszoló.
2015. márc. 14. 13:16
 5/33 anonim ***** válasza:
83%

Igen, hiszek Istenben, még kiskorom óta.

Római katolikus vagyok (de nem bigott, vágyaimat nem fojtom el :D

2015. márc. 14. 13:21
 6/33 anonim ***** válasza:
39%

Igen és JT vagyok.

Tudod én nem tudok a véletlenek játékában hinni. Az élet annyira bonyolult, annyira összetett, az univerzum szintén, hogy ezt a véletlen nem hozhatta létre.

Látni mögötte egy bölcs Alkotót. Az Ézasiás 40:22 ezt írja: "Emeljétek föl szemeteket a magasba és lássátok. Ki teremtette azokat? Ö, aki szám szerint elöhozza seregüket, söt nevén szólítja mindegyiket. Tevékeny energiájának bösége és hatalmas ereje miatt egy sem hiányzik közülük".

Ha nézem a csillagos égboltot, vagy nézem a természet és dokumentum filmeket, hálát érzek a bölcs Teremtö iránt.

2015. márc. 14. 13:28
 7/33 Ozmium42 ***** válasza:
24%
Nem, mert nem tudom, hogy mi az. Ha itt állna előttem, nem tudnám eldönteni, hogy tényleg ő-e az, mert nem tudom, hogy milyennek kellene lennie. Az már csak hab a jéghegy csúcsán, hogy soha nem jelenik meg senkinek.
2015. márc. 14. 13:44
 8/33 anonim ***** válasza:
61%

Jó ideje figyelem a gyakorit. Feltűnő, hogy a vallási kérdésekben általában az ateisták és a szektások nyomulnak, a hagyományos vallások képviselői sokkal ritkábban. Érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért?

A szektások téríteni akarnak, ez érthető.

De a vajon a hagyományos vallások képviselői miért nem érzik annyira fontosnak, hogy itt nyomuljanak?

És fordítva: az ateisták viszont miért nem bírnak meglenni anélkül, hogy napi szinten Istenen rágódnának? :)))

2015. márc. 14. 16:28
 9/33 anonim ***** válasza:
..és te kedves 54-es nem írtad milyen vallású vagy? :) Katólikus?
2015. márc. 14. 17:32
 10/33 anonim ***** válasza:
26%

szia

Magam is Jehova Tanúja vagyok

Az igazi hit biztositékokon és bizonyitékokon alapszik, nem hiszékenységen

Az élet nem jött létre magától, minden élőnek van élő forrása.

s hiszem azt is hogy az élet nem cél nélkül, csak úgy alakult ki ilyen precizitással

ezenkivül bizonyitékok milliói vannak a szemünk előtt, hogy az életnek, van alkotója

2015. márc. 14. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!