Ti hisztek Istenben?
Figyelt kérdés
Ha igen/nem, miért?2014. máj. 27. 17:53
3/60 anonim válasza:
Az ember teremtette Istent nem fordítva. Isten az ember végterméke egy napon az ember megteremti majd a valódi Istent, akit visszaküld az időben.
4/60 Hengerelőhereverem válasza:
Kényes téma, nekem furcsa kapcsolatom van vele, mert bárhogy szeretnék nem hinni benne, valami úton módon mindig megviccel és enged egy kis sejtést arra nézve, hogy mégis van?!(viccen kívül..)
5/60 homo ludensz válasza:
Volt néhány kritikus élethelyzetem (műtét) és t u d t a m hogy nincs miért aggódnom mert Ő velem van. Vigyorogva másztam fel a műtőasztalra és nem kértem kedélyjavító tablettát. 3x szabták át a jobb kézfejem és csak ez egy akkori megtapasztalás. Igen! Amennyiben nem lenne az Istenbe vetett hitem tényleg azon a szinten lennék mint egy földigiliszta,elől behabzsolom a táplálékot s hátul kiürítem. Közben haladnék mint te vagy mások mert az idő telik és minden botnak két vége van.Eleje és vége.
6/60 anonim válasza:
Nem, mert nincs okom feltételezni, nem lehet logikusan indokolni a létét, viszont ismerem a lélektani hátterét annak, hogy miért van igénye az embernek istenségeket kitalálni és hinni bennük.
8/60 anonim válasza:
Inkább igen, mint nem.
Ha földön van élet akkor feltételezem más bolygókon is. Ha más bolygókan élet van, akkor pedig lehet, hogy az egyiken ott csücsül Isten is.
9/60 anonim válasza:
"A hit nem véd meg. Az orvostudomány meg a légzsákok... ezek azok, amik megvédenek. Isten nem véd meg. Az értelem megvéd. A felvilágosodás. Kézzelfogható dolgokba vesd a hited. Mennyi ideje már annak, hogy valaki a vízen járt? A modernkor csodáit a tudomány teremti meg... a számítógépeket, védőoltásokat, űrállomásokat... még a teremtés isteni csodáját is. Anyagot a semmiből... egy laborban. Kinek kell Isten? Ugyan már! A tudomány az isten."
/Dan Brown: Angyalok és démonok/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!