Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek Istenben?

Ti hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Ha igen/nem, miért?

2014. máj. 27. 17:53
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
83%

Nem, én nem tudok hinni.

Ezért pár éve bizonyosságot kértem.

A mai napig nem adott - és semmi mást sem adott, ami eldöntené a dolgot.

Szerintem nincsen, vagy nem jóindulatú.

2014. máj. 28. 12:54
 32/60 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes, hogy akikkel jó dolgok történtek, azok hisznek benne, akikkel rossz, azok nem...

Szerintem a "csodákat" fölösleges egy fehér szakállas, fehér ruhás öregemberre ráfogni. Van a természet/univerzum rendje, azt' kész. Ezt az... Hogy mondjam...? Erőt? Legyen erő. Szóval ezt az erőt hívhatja bárki bárminek, akár Istennek is, de mivel az egész életünk kettősségre épül, így ne gondolja senki, hogy "Isten" mindenkit, minden helyzetben meg fog menteni/segíteni.

Amit az emberek Istennek hívnak csak egy magyarázat azokra a dolgokra, amiket nem tudnak megérteni.

Gondoljon bele bárki... Aki látta a Mindenható című filmet. Amikor Jim Carrey ima e-maileket kap dögivel, és mivel lusta volt mindegyikre válaszolni, így mindegyikre a válasz az "Igen" volt. Mi lett belőle? Káosz. Mindenki megnyerte a lottót, mindenkit felvettek az új munkahelyére, mindenki meggyógyult.

2014. máj. 28. 13:37
 33/60 anonim ***** válasza:
67%
Aki tudományosan vagy művészileg képzett, annak nincs szüksége vallásra.
2014. máj. 28. 15:19
 34/60 anonim ***** válasza:
90%

Nem.

Miért nem? Mert minden jel arra utal, hogy nem létezik, legalábbis abban a formában nem, amiben a vallásosak hisznek benne.

2014. máj. 28. 21:18
 35/60 anonim ***** válasza:
57%

Igen.

A Szentséges és Hatalmas, a világ Istene eljön majd a lakhelyéről, és a földre tapos majd a Sínai Hegyén. Eljön seregeit vezetve, és megmutatkozik a mennyei hatalom minden erejével. Félelem szállja meg akkor mind az élőket, rettegés és félelem ragadja meg akkor mind a föld lakóit, bárhol is lakoznak a földön. A magas hegyek megrázkódnak, és a magasságok a mélybe szakadnak, és viaszként olvadnak meg a lángokban. A föld megnyílik, majd magába omlik, és minden, ami azon van, elpusztul, amikor az ítélet ideje eljön minden emberre. De a választottaknak mégis békességet ad. Azok nem szégyenülnek meg, akik Jézus Krisztus nevét segítségül hívják, akik megmosakodnak a Bárány vérében és megszentelődnek. Őket megóvja, és megkegyelmez nekik. És mindannyian az Istenhez fognak tartozni. Boldogok és áldottak lesznek ők, és az Isten dicsőségének fénye ragyog rájuk örökké. :-)

2014. máj. 28. 23:17
 36/60 anonim ***** válasza:
48%
(36/F) :-)
2014. máj. 28. 23:31
 37/60 anonim ***** válasza:
64%

Igen, de sem a vallásokban sem a bibliában nem hiszek.

Mert filozófikus alkat vagyok, sokat agyaltam az élet keletkezésén is, és arra jutottam, szükségszerű a létezése :)

2014. máj. 28. 23:56
 38/60 anonim ***** válasza:

35. válaszoló te nem vagy egy kicsit elmebeteg??

Vagy ezzel a monológgal próbálod takargatni azt, hogy fel készülsz robbantani a világot? o.o

2014. máj. 29. 10:24
 39/60 anonim ***** válasza:
46%

#37:

>Igen, de sem a vallásokban sem a bibliában nem hiszek.

A vallásokban nem kell hinni, azok vannak. Az egy másik dolog, ha a tanításaikban nem hiszel. Maga a vallás adott.

A Bibliában sem hiszel? Tehát ott figyel a Biblia a polcon, és te mégis makacsul megtagadod a létezését? :D

Szóval a Bibliában elég nehéz nem hinni.

>Mert filozófikus alkat vagyok, sokat agyaltam az élet keletkezésén is, és arra jutottam, szükségszerű a létezése :)

Hát akkor bizony nem gondolkodtál elég jól vagy elég sokáig.

Ha képes vagy mondani egyetlenegy (hiba nélküli) érvet, ami szükségessé teszi valamiféle istenség létét, akkor nem csak én, de a világ legnagyobb koponyái is lábat csókolnak neked. Hajrá!

2014. máj. 29. 11:56
 40/60 anonim ***** válasza:
2014. máj. 29. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!