Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek Istenben?

Ti hisztek Istenben?

Figyelt kérdés
Ha igen/nem, miért?

2014. máj. 27. 17:53
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim válasza:
37%
Igen. Isten rengetegszer megsegített már, és nagyon örülök hogy velem van, és nagyon szeretem Istent. 13/l
2014. máj. 27. 21:00
 22/60 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
2014. máj. 27. 21:04
 23/60 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat!

és lécci írjatok nemet, kort is. persze csak ha akartok

2014. máj. 27. 21:05
 24/60 anonim ***** válasza:
Zoltán belinkelt esszéje alapvetően jól összeszedett, noha én nem értek egyet vele, de azt nem igazán látom be, hogy miért kell Dawkins és az egész ateizmus közé egyenlőségjelet tenni. Személy szerint nem olvastam az Isteni téveszmét, és ha Zoltán megfelelően mutatta be az érveket belőle (és ebben semmi okom kételkedni), akkor az bizony egy relatíve gyenge, kritizálható könyv. (Bár vannak érdekes felvetések, de ez messzire vinne) Szóval nem értem miért tipikus a hívők között egyenlőségjelet vonni néhány prominens ateista és az egész ateizmus között. Látni ezt eljátszva filozófus körökben Dennettel, sokszor eljátszották ezt Brendellel, és Dawkins-szal is számlálatlan sokszor.
2014. máj. 27. 22:12
 25/60 Gyémántlány ***** válasza:
85%

Én nem.

Nem tudok hinni benne. Látom, ahogy fiatalok halnak meg szörnyű betegségekben, ahogy egyszer csak elüt valakit egy autó; reggel még vidáman búcsúzkodott a gyerekeitől, este viszont nem tér haza... Ha az az Isten létezne, akiben egyesek hisznek, akkor ő nem hagyná ezt. Ha ő tényleg megsegítené az embereket, akkor nem engedné, hogy kisgyerekek veszítsék el a szüleiket. Ő nem lenne ilyen. Én egy ilyen Isten létezését kizártnak tartom.

A világ pontosan annyi, amennyinek látszik. Nincsenek csodák. Túl sokat látnak bele egyesek ebbe az egyszerű kis életbe.

2014. máj. 27. 22:23
 26/60 anonim ***** válasza:
77%
Igen/nem, mert nem tudom mit higgyek.
2014. máj. 27. 23:24
 27/60 anonim ***** válasza:
nem Dawkins,hanem Darwin....
2014. máj. 27. 23:59
 28/60 cli_hlt ***** válasza:
60%

Nem hiszek.

A világ működésének megértéséhez nincs szükségem egy mindenható lény létezését feltételezni. Olyannyira nem, hogy ez a feltételezés sokszor egyenesen akadályozná a megértést.

2014. máj. 28. 07:49
 29/60 homo ludensz ***** válasza:
41%
Valóban elgondolkoztató hogy gyermekek halnak meg betegségekben,harcok vagy természeti katasztrófák során ártatlanul úgy hogy még nem is éltek. Az én filozófiai megközelítésemben ehhez Istennek semmi köze. Mondok egy nagyon ellenszenvesnek tűnő tényt azoknak az ártatlan gyermekeknek ez volt az életfeladatuk.A húszévesen tolókocsiba kényszerült fiatal is végig élheti az életét vagy eldobhatja. Mindig érvénysül a szabad akarat. Hinni sem kötelező. Istent felruházni különböző emberek által kreált tulajdonságokkal pedig ostobaság.Nem elég lentről felfelé bámulni tágra nyitott szemmel,kicsit el kell rugaszkodni legalább az elmének hogy nagyobb rálátása legyen annak aki az agy és a szív egymáshoz való viszonyát szemléli.
2014. máj. 28. 09:01
 30/60 anonim ***** válasza:
23%
Igen, hisz nélküle, nem léteznénk mi sem.
2014. máj. 28. 11:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!