Ti hisztek Istenben?

Nem.
Egy önellentmondásos módon ábrázolt mindenható lény, mégis képtelen tökéletes embert teremteni, vagy elég szadista, ha nem teremtett tökéletesre és előrelátta mi lesz, mégis büntet.
Valamint ha mindent ő teremtett, akkor őt ki teremtette? Mert ugye butaság egy komplexebb élőlény öröktől való létezését előbb feltételezni, mint egy végtelenül egyszerű anyagkupacét, ami az ősrobbanáskor kitágult.
Valamint ha egy világot alkotott, miért törődne ilyen porszemekkel mint az emberek? Ugyan, ne tartsuk már magunkat ennyire fontosnak.

"#31 es te milyen bizonyosságot kértél s nem kaptál?"
Nem kötöm meg az isten kezét: olyan bizonyosságot ad, amilyet akar.
De ez nem sejtés, érzés, jel, stb.
A bizonyosság attól bizonyosság, hogy isten bizony meggyőz engem. Kétségek nem maradnak utána bennem.
Istennek ez nem lenne probléma.

Igen!
Összesen 6408 profécia található a Bibliában amiből 3200 már be is teljesült méghozzá hiba nélkül.Nem én számoltam meg hanem Dr.Werner Gitt német informatikus.Ez az arány annak felel meg mintha 135 telitalálatod lenne az ötöslottón egymás után!Aki ezt a könyvet írta vagyis aki "diktálta" az Ura volt az időnek!
2Tim 3:16 "A teljes Írás Istentõl ihletett"
Egyetlen "szent könyv" sem tartalmaz ennyi proféciát mint a Biblia és amilyen pontosságal beteljesülnek az bámulatos.Minden szűrőn átmegy,van aki több éve próbálja bebizonyítani hogy a Bibliában leírtak nem igazak,mivel senki sem akar tévedésben élni,de 15 éve nem tudja megcáfolni!
Viszont ez csak a Bibliára igaz!A Biblia Istene az igazi Isten!
A végső oknak mennyiségileg végtelennek kell lennie,minőségileg pedig személyesnek.Ez pedig csak a Biblia Istenére igaz!

Azért azt ne felejtsük el, hogy vannak olyanok, akik évekig tanulják azt a nyelvezetet, amivel ez Első Biblia van megírva. Aztán elolvassák, és látják, hogy a mostaniban sok a szépítés, meg sokmindent kiszedtek az eredetiből, hogy jobban eladható legyen.
Az egyház évezredek óta manipulálja a népet a legjobb tudósok alkalmazásával, hogy vérezzen az adott istennő szeme, ha áldozatot mutatnak be, meg hasonlók. Ez a népet megfélemlíti és behódolnak az adott istennek/istennőnek.
Meg "ha nem hisztek az isten elveszi tőletek a napot". Ja, csak egy tudós ki tudja számolni, mikor lesz napfogyatkozás, ezt az infót leadja a papnak/lelkésznek/pásztornak/püspöknek/akárminek. A nép meg összetojja magát, amikor "az isten elveszi a napot".
Amit nem a tudósok számoltak ki, azt a tulpa effektus majd életre kelti.

42# Nem teremtett tökéletes embert?
Szerintem pont attól vagyunk tökéletes emberek hogy megvan a SZABAD AKARATUNK!Kinek kellene egy olyan barátnő/feleség/gyerek stb. akinek nincs szabad akarata?Mint Eddie Murphy Amerikába Jöttem című filmjében a hercegnő akit feleségül akarnak hozzá adni,akinek mindíg az a jó ami a hercegnek,ha megkérjük egylábon áll,ugat mint egy kutya stb.Az ilyen az nem ember lenne hanem robot akinek nincs szabad akarata!Isten azt akarja higgy benne,fogadd el őt,de a szabad akaratod miatt,azért mert TE akarod így nem más!

42-es jókat mond!
Olyan istenben aki csapásokat mér az emberre nem hiszek!
Alapvetően deista vagyok.
Hittel nem oldódott meg soha semmi az embernek cselekednie kell hogy valamit elérjen! Annyi minden másra is lehetne fordítani a az imádkozásra szánt időt, vagy az egyházadót( 21. században!) arról nem is beszélve hogy a dalai láma vagy a pápa vagy bármilyen más szellemi vezető csak pofázni tud! semmi mást és a hívek tartják el jó példa erre Osho!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!