Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek istenben?

NAVON kérdése:

Ti hisztek istenben?

Figyelt kérdés

Ha nem akk mièr nem.

Ès aki igen az legyen szives irja le hogy milyen vallásu.

köszönöm.

2015. márc. 14. 12:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Miért érdemes Istenben hinni? Körülnézel magad körül ismerősi, baráti körben. Ki milyen életmódot folytat. Nem a temlomba járás a lényeg, hanem a hétköznapokat milyen szellemben éli. A jó fa jó gyümölcsöt terem. Pl. állandó konfliktusok a családban, veszekedések, válás, durvaság, erőszak nem jó gyümölcs. A békesség, szeretet, elégedettség jó gyümölcs. Az igaz hit emberi kapcsolatokban nyilvánul meg. Ahhoz hogy helyesen meg tudjunk ítélni egy hívő életmódot, bele kell látni az illető életébe.

Eszerint döntsd el, milyen eszmét érdemes követni.

2015. márc. 17. 11:23
 22/33 anonim ***** válasza:
Igen hiszek, református vallású vagyok.
2015. márc. 17. 11:24
 23/33 selvian ***** válasza:
14%
Szia. Én nem csak hiszek benne, hanem a barátomnak tekintem, nagyon szeretem és mindenben az ő segítségére tanácsára támaszkodom.Nincs olyan nap, hogy ne mondanám el imában, hogy mi az amiért hálás lehetek és hogy meg ne köszönném,hogy megismerhettem és hogy irányítja az életem. Jehova Tanúja vagyok 27/L
2015. márc. 19. 17:40
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszek. Ateista vagyok. A Biblia kiolvasása után lettem ateista. Isten létezésére és a teremtésre a legparányibb bizinyíték sincs, még annyi sem, mint Pókember létezésére, ami bőven elég ahhoz, hogy ne higgyünk benne.
2015. márc. 19. 22:39
 25/33 openyoureye ***** válasza:
85%

24-nek:

"A Biblia kiolvasása után lettem ateista. Isten létezésére és a teremtésre a legparányibb bizinyíték sincs, még annyi sem, mint Pókember létezésére, ami bőven elég ahhoz, hogy ne higgyünk benne."

- És mi alapján döntöttél a biblia mellet? Rengeteg más szentirat is létezik melyek más vallások alapját képezik. Max ezeket kiolvasva lehet objekíven dönteni. Ez olyan mintha egy könyv első oldala után azt mondanád, hogy értelmetlen és hülyeség az egész :)

Válaszom pedig a kérdésre:

- Igen. Nem tartozom egyetlen vallási felekezethez sem. Szabadúszó vagyok :)

2015. márc. 20. 00:57
 26/33 selvian ***** válasza:

24-nek

Róma 1:20

"Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra."

Számomra ez egyértelmű, ha csak megnézzük a világot, és a működését.

2015. márc. 20. 08:16
 27/33 Középút ***** válasza:
Igen, hiszek Benne és nem tartozom semmilyen nevesített valláshoz, egyházhoz vagy felekezethez. Ha definiálnom kellene akkor autodidakta (és amatőr) bibliakutatónak mondanám magam.
2015. márc. 20. 08:31
 28/33 Középút ***** válasza:

Kedves NAVON

Miért kellene mindenkinek vallása legyen, aki hisz? Miért zárod ki azt, hogy valaki hisz Istenben de nem tartozik semmilyen valláshoz?

Én nem tartozom semmilyen valláshoz mégis Hiszek. De nem abban amit kérdeztél, mivel kis betűvel írtad és én a nagy betűs Istenben hiszek :-))

2015. márc. 28. 23:36
 29/33 A kérdező kommentje:
Utolso válaszolo!Èn nem montam ilyet!!!
2015. ápr. 1. 15:20
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdezö ez most olyan mintha azt kérdezném hogy te hiszel e Mátyás királyban ??
2017. dec. 16. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!