Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hisztek istenben?

NAVON kérdése:

Ti hisztek istenben?

Figyelt kérdés

Ha nem akk mièr nem.

Ès aki igen az legyen szives irja le hogy milyen vallásu.

köszönöm.

2015. márc. 14. 12:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
11%
nem vagyok szektás,
2015. márc. 14. 17:36
 12/33 Ensam skog válasza:
Igen hiszek. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy milyen vallású vagyok. Próbálom tanulmányozni az összes vallást, hogy ők miben hisznek. Leszűröm a tanulságokat és az alapelveket. Eddig a buddhizmus tanított nekem sok mindent de továbbra is keresem az igazságot. Valószínűleg soha nem találom meg mivel csak akkor tudnák teljesen megbizonyosodni abban, hogy hogy is működik a világ ha találkoznék személyesen azzal ami vagy aki teremtette. Ha pedig egy az egyben áttudná adni tudását...
2015. márc. 14. 17:45
 13/33 anonim ***** válasza:
60%

"Jó ideje figyelem a gyakorit. Feltűnő, hogy a vallási kérdésekben általában az ateisták és a szektások nyomulnak, a hagyományos vallások képviselői sokkal ritkábban. Érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért?"

Talán azért, mert a szektások (jehovisták, hitgyülisek stb...) felesleges vitákat generálnak a topikokba. Ilyenbe meg ostobaság belefolyni, és oldalakon át vitatkozni velük. Ez elmondható még az ateisták egy részére is.

A GYIK vallás-valláskritika rovata már annyira lesülyedt, hogy nincs értelme itt tevékenykedni. Ezt a rovatot a szektások használják térítésre, illetve a fanatikus ateisták, akik okosabbnak tartják magukat, mert ők nem hisznek. Persze kivételek mindig lehetnek.

Szóval ezt a rovatot meghagyom ezeknek az embereknek, most is csak ezért írtam ide, hogy válaszoljak az általad felvetett kérdésre.

2015. márc. 14. 20:45
 14/33 A kérdező kommentje:

Èn nem vok szektás meg ijenek.Csak kiváncsi vagyok h mièrt nem vagy igen.

Am 12 vok

2015. márc. 14. 20:51
 15/33 anonim ***** válasza:

"Én a Teremtő Istenben hiszek, mert meggyőződtem a létezéséről és arról, hogy sokkal de sokkal jobb minőségű életet élhetek, ha követem a tanácsait. Pl. a kedvessséget, szelídséget, békére való törekvést stb."

Tudod, ehhez nem kell feltétlen Jehova Tanújának lenned.

2015. márc. 15. 01:27
 16/33 anonim ***** válasza:

azért, mert a szekta szó azt jelenti, hogy Jézus tanitásától eltért felekezet

Mi nem tértünk el, nem veszünk bele pogány szokásokból kreált "keresztény ünnepeket az életünkbe vagy a tanitásokba

Azért mert a hitehagyott egyház annak idején megalkudott és hozzá csapott ilyeneket, és a Teremtő engedte, és kialakultak az egyház és tanitásbeli különbözőségek,

Irva van hogy együtt nő a búza a konkollyal, a vég idejéig az aratásig.

S a konkoly amúgy is a tömeget és a tetteiket jelzi kik a keresztének és kik nem

A keresztének kevesen vannak, és tiszta életet igyekszenek élni tökéletlenségük ellenére, és nem alkusznak meg a világgal

2015. márc. 15. 09:19
 17/33 anonim ***** válasza:
0%
Ha létezik Isten, akkor elég gonosz figura lehet.
2015. márc. 15. 14:29
 18/33 A kérdező kommentje:
Mèr lenne az?
2015. márc. 15. 15:50
 19/33 anonim ***** válasza:
19%
Az istent az ember teremtette magának. Rendkívül kényelmetlen volt ugyanis az olyan világ, aminek a keletkezéséről, működéséről semmit sem tudott. De amint egy mindenható Teremtőt illesztett a képbe, minden egyszerre világos és érhető lett számára. Ami meg mégsem, az is magyarázható az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" frázissal.
2015. márc. 15. 18:45
 20/33 Szeressük egymást ***** válasza:
81%
Ťeřměşžeţeşeň hîşžek Îşţeňbeň. Keřeşžťěňý vąłłăşů vągýok. Ąkîk şęmmîbę vęşžîk ąž ęvąňgěłîůmoť, ęłvěşž a řęměňýůk.
2015. márc. 15. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!