A Koránról azt tartják hogy az az utolsó szóig Allah szava, igaz?
Viszont ez esetben hogy hihet bárki is Allahban, amikor nyilvánvaló tudományos pontatlanságoktól hemzseg, amik egy istentől elfogadhatatlanok lennének?
Pl: "Hát hadd nézze az ember, miből teremtetett.
Hát a kiözönlő vízből teremtetett,
Mi az ágyékok s bordák közül tör elő." 86. szúra 5-7.
Aki ilyet ír, az aligha van pontos biológiai, élettani ismeretek birtokában.
Mit prezentáltál? :) Jelenleg ott tartunk hogy már rég megkaptad a választ csak annyira fanatikus vagy hogy nem bírod elfogadni. Szerintem mindent elmond hogy ateistának adod ki magad miközben keresztény vagy.
A példádat meg bárhogy variálhatod, akkor is bukta mert a két határnak ami a két csont nincs szerepe csak ami közötte van. Vagyis a te példádban a két liget az a két csont. Termények pedig valahol a kettő között vannak. Ezen gondolkodtál ennyit? :) Még egy gyerek is simán visszadobja.
Èrveket kértem, nem hazugságokat.
1. Még mindig nem adtam ki magam se ateistának, se hívőnek.
2. Sosem azt állítottam hogy a csontoknak kéne részt venni a folyamatban. Nyilván a farokcsonti/ágyéki terület szerveiről van szó, és a bordatájék szerveiről. Amik közül a Korán vagy mindkettőre utal egyformán, vagy egyikre sem, egyformán. Itt bukik el a nyelvtanon, mint azt a ligetes példával prezentáltam.
Neked meg újfent nem sikerült ellenérvet hoznod, valójában a biosz és a nyelvtan mellett ez a harmadik szög a Korán koporsójába.
"1. Még mindig nem adtam ki magam se ateistának, se hívőnek. "
Nem is akarod mert akkor kiderülne hogy igazam van. Gabrei vagy aki keresztény, csak ez a másik, ateista fiókod. De tisztázhatod magad. Egy gerinces ember beismerné, dehát te dolgod.
"Amik közül a Korán vagy mindkettőre utal egyformán, vagy egyikre sem, egyformán. "
Ez egy általad felállított kritérium. Nem következik a Korán versből.
"Neked meg újfent nem sikerült ellenérvet hoznod, valójában a biosz és a nyelvtan mellett ez a harmadik szög a Korán koporsójába."
Te biológusnak mondod magad de nem tudtad hogy a hasi részben található szerveknek is van szerepe. Ez azt jelenti hogy nem vagy biológus vagy sem sokat ér a diplomád. A nyelvtannal is hadilábon állsz, mert nincs semmi gond a Korán vers megfogalmazásával. Szögeket pedig a saját túlvilági életed koporsójába vered.
"Nem is akarod mert akkor kiderülne hogy igazam van. Gabrei vagy aki keresztény, csak ez a másik, ateista fiókod. De tisztázhatod magad. Egy gerinces ember beismerné, dehát te dolgod. "
Azt hiszel rólam amit akarsz, a kérdés szempontjából lényegtelen. De olyan állításokat adni a számba amiket sosem mondtam, ugyanúgy hazugság.
"Ez egy általad felállított kritérium. Nem következik a Korán versből. "
Nem, ez egyszerű szövegértés, amin a Korán megbukik.
"Te biológusnak mondod magad de nem tudtad hogy a hasi részben található szerveknek is van szerepe."
Már megint valótlant állítasz. Pontosan tudom mi hol képződik, és tudtam egy hónapja egy hónapja, vagy egy éve is.
"A nyelvtannal is hadilábon állsz, mert nincs semmi gond a Korán vers megfogalmazásával."
Akkor ott a 247-es komment, vidd el pár nyelvtantanárnak, ha nekem nem hiszel. De a Korán megfogalmazásának ugyanúgy nincs köze a valósághoz.
T.István - ez nem személyeskedés - valakivel társalogsz itt hetek óta, aki mint egy ávós tiszt vallat, alázza az egyik világvallás szentiratát és úgy viselkedik, mint egy gép.
Minden, csak nem keresztényi lelkület ez.
A témát én"terelem" ide - mert nem mindegy a világnézete, nem egy kívülről vezérelt szoftverrel beszélgetsz, hanem egy emberrel.
A kérdése, a problémái és a kommentjei alapján kőmaterialista egyébként, mert az embert egy biológiai élőlénynek sorolja be, a létesülésben a fizikai testre figyel csak.
Egy kereszténynek a Logosz (Szó) inkarnálódása után kétezer évvel már el kell jutni ahhoz:
Szólények vagyunk. Pont.
Teréz anya keresztény, az emberek szenvedésén enyhíteni akart, azt mondta a hindu legyen jobb hindu, a muszlim jobb muszlim, a buddhista jobb buddhista, stb - mindenkit, aki meghalt a saját vallási szertartása szerint temettek el- és ettől ők JOBB keresztények lettek. És az egész világ jobb lett.
Ezt jelenti kereszténynek lenni.
az öt világvallás mind igazi megvalósítási út, azért lett világvallás( az 5: hindu, taoista, buddhista, keresztény, muszlim)
A kereszténység pont a személyességével emelkedik ki: a Logosz emberré lett, a teljesen Isten teljesen ember köztünk élt, és él, jelen van a szívünkben, mint Vigasztaló. Ezért az egyik legfontosabb igehely:
1Jn1-4
Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek. Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk. Amit láttunk és hallottunk, azt nektek is hirdetjük, hogy ti is közösségben legyetek velünk. Mi ugyanis az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal vagyunk közösségben. S azért írjuk ezeket nektek, hogy örömünk teljes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!